Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Помогнете да избера NotePad 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен

Мнение Re: Помогнете да избера NotePad
Да, имаше някъде споменати китайските таблети. Четох доста отзиви за тях. Както винаги присустваха от осанна до разпни го. Но все пак за по - евтините преобладаваха лошите отзиви, предимно за дисплеите. А ако човек се ориентира към по - скъпите, в един момент се озовава в ценовия фрагмент на марковите или малко под него, което прави упражението безсмисленно. Но ако някой има нещо конкретно предвид, ще го погледна.

Пон Дек 24, 2012 4:32 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Е те нямат май свестни дисплеи, тия с точка от 0.1мм и надолу (или от 0.05 надолу се брои
вече малко, май са там някъде). И понеже само 1-2 поизводители могат да правят такива
дисплеи и всичко е под контрол, в облака и това е положението, че и таксата не пропускат.

Може би за такова нещо без карта с повечко вроден флаш (16+ гига) да се живее де.
Нали има свестен wifi, стига само флашът да може да се пише на свестни скорости
(сииилно съмнително).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Дек 24, 2012 4:36 pm
Профил WWW
Аватар

bkulev написа:
Мдаа, пробвах и в английското и в немското ама нъц не става. Явно е пуснат само за хамериканския пазар за сега..............

Еми така е, тук строим социалзма да го е.б.а - ем по-скъпо, ем го няма, това да ви е познато? Остава само купоните да върнат и кефа ще е пълен.

bkulev написа:
обаче липсата на SD слот си е инвлидизация отвсякъде :( . Нещо и те подкараха бизнесмодела на Apple - да продаваме една памет на хКолкотоСиМожеПовечеПари..........

Това с SD картата си е разбираемо, бизнес модел. Те ти го дават напрактика почти на производствена цена, някъде имаше разбивка на цената на Nexus, ами тя печалбата от 16Г модела беше нулева. Айде да са преиграли малко, ама едва ли е повече от 30-40$ на устройство, което е нищо. Трябва да ти вземат парите някак си, да те вкарат в облака, затова няма карта SD. За щастие, както казах Андроида не е толкова задръстена система като IOS, нямаш проблем да си го рутнеш, да си отключиш OTG-то и да закачиш там флешка. Е имаш жици, ама това е, за 200$ - толкова. Това поне ставало на Нексуса, ама сигурно и за Самсунгите ще да има такива хакерии. Аз на моя съм с 32 вътрешна и не съм напълнил и 30%, ама филми не държа отгоре му, гледам ги през мрежата.

Относно големината на екрана, на мен 7 инча ми е оптимума. По-голям вече става съизмерим с нетбука, а аз такова вече имам. Тия 7 инча точно ми се побират в страничния джоб на панталоните (аз нося от тия с широките джобове отстрани). Макар, че така счупих киндъла, та ще трябва да се поразмисля :)

Относно гледането на HD (филми де) на телевизора - взимайте смело от китайските играчки стикчета. Аз съм с такова, рутера ми е (оня от другата тема) и файлов сървър с все торент клиента на него и на всички компютри, телевизори , таблети и телефони в къщи имам интернет и достъп до филмите и връзка едно до друго. Кой където каквото го кефи да браузва и да гледа. Включително на телевизора ако жената иска има достъп до тубата, фейсбук, скайп, филми и квото иска там през въпросната китайска играчка, та компютъра вече си е само мой :)

Пон Дек 24, 2012 4:50 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
Относно гледането на HD (филми де) на телевизора - взимайте смело от китайските играчки стикчета. Аз съм с такова, рутера ми е (оня от другата тема) и файлов сървър с все торент клиента на него и на всички компютри, телевизори , таблети и телефони в къщи имам интернет и достъп до филмите и връзка едно до друго. Кой където каквото го кефи да браузва и да гледа. Включително на телевизора ако жената иска има достъп до тубата, фейсбук, скайп, филми и квото иска там през въпросната китайска играчка, та компютъра вече си е само мой :)

Цецо тия китайски стикчета какво точно представляват, можеш ли да постнеш някой линк.
Темата за рутера ти я четох и мисля и аз да си организирам нещо подобно.
Цецо написа:
... Включително на телевизора ако жената иска има достъп до тубата, фейсбук, скайп, филми и каквото иска там през въпросната китайска играчка, та компютъра вече си е само мой :)

Предполагам, че имаш предвид СмартТВ, нали? Но пък те си имат достъп до тия "благинки" и без рутера ти. Да не би да си открил начин да се ходи из нета с по - обикновоенно ТВ (само с ЛАН)?

Пон Дек 24, 2012 5:11 pm
Профил

bkulev написа:
Как ви се виждат самсунгите от предния ми пост? Някой ползвал ли ги е, има ли опит за споделяне?

nexus 10 има hdmi ама не знам за чий ти е... тва е таблет!
и карта според мен не ти трябва. Аз съм с 16г и съм сложил един куп приложения и няма грижи. Данните си ги държа на гугъл драйва и не ми пука че е облак. По скоро ме притеснява че драйва е малък, ама като го напълня ще мисля (имам хостинг с терабайти там ще мятам сигурно).

Огромното предимство на нексусите е че винаги имаш всички ъпдейти. Това не е за подценяване защото все още много трески се дялат в андроида. Е и телефона ми е андроид ама няколко версии назад и разликата е гоояма. Така че ако бюджета ти позволява 500$ вземай нексуса и не го мисли.
Другия самсуг е просто друга категория... сравни резолюциите :-)
Ако въпросът е малко пари и кофти екран може и китайчета. Аз конкретно китайче не мога да препоръчам, ама има евро-китайчета... примерно виж archos. Поне ще си го поръчаш от европа...

Пон Дек 24, 2012 6:48 pm
Профил
Аватар

Аз скоро купувах телевизор. И понеже съм тъп и неразбирам - питах по форумите. И всички викат - гледай да е смарт, да има лан, да подържа DLNA. И аз взех телевизор дето да ги има тия неща (съответно набутах повече пари). И вързах аз лан кабела и викам, чакай да видим какво става в нета, въоражен с дистанционното. Е нема такъв гърч, все едно влизаш в интернет от стар телефон с нъмерик клавиатура. Ужас и безумие, докато намеря нещо в тубата минаха 10 минути :) Викам, абе в тия USB-та дали не може да се забие клавиатура.... Може естествено, ама само ако ти я продаде тоя дето ти дал телевизора. Същото и с камерата. Казах, явно за нет не става да ви пикам и на смарт функциите. Чакай поне да видим тоя DLNA. Ебати тъпия стандарт. Пуснах някакъв сървър на компютъра, на телевизора се показаха някакви папки, ама пак е малък ужас да си пуснеш mkv със субтитри. С две думи и това не става за нищо. Викам - аре да пробвам поне вградения плеър в телевизора - едни филми плейва, други не, субтитри само е определен формат, не можеш да си регулираш шрифта и къде да ги показва... ай сиктир бе. Та с две думи накрая установих, че единствения начин да имаш истински смарт функции е да ползваш телевизора само като монитор и да го вържеш за компютър. Всичко друго е силно зависимо от производителя на телевизора. Така стигнах и до китайските играчки.

Аз лично имам MK802II, виж в нета. Това нещо търкаля андроид сандвич и без проблем плейва 16 ГБ 1080p mkv фаил. Проблема му е, че WIFI то му си е типично китайско. 720p филм (около 4ГБ) върви нормално и през WIFI, но по големи почва да сече. Трябва да ги плейваш от SD картата, а на мен лично ми е досадно всеки път да вадя карта, да качвам филм, да я ръгам обратно. Много време се губи. Това което на практика не ми харесва в него е че няма жичен нет. Иначе без проблем разпозна logitech клавиатура и безжична мишка, казват, че и камери работели (не съм пробвал) т.е. телевизора си има вече смарт функциите, без да плащаш отделно за тях и определено са по-смарт от всички телевизори, които аз съм огледал. Затова и се чудя, що няма телевизори с Андроид, ама това е друга тема.

Проблема с тия китайски играчки е, че пускат през ден нова бая по-мощна. Тоя MK802II беше хит до преди няколко месеца (едно ядро A10 - 1Ghz), ама вече е отживелица, сега хита е RK3066 (две ядра 1.5Ghz). Потърси MK808, UG802 и прочие. Аз лично сега си взех това - MINIX Neo X5, това си е кутийка вече, не е стик, има си жичен нет. Ама не съм се заигравал, седи ми на бюрото. За MK802II си има и линукс дистрибуция, за RK3066 се работело по въпроса, ама дали ще стане незнам. А гледам че рокчип гласят четириядрената версия за пускане.

Пон Дек 24, 2012 6:50 pm
Профил ICQ

OK, Колеги благодаря ви за мненията до сега.

Май е време да празнуваме :)

На Всички ви пожелавам Весела Коледа! Наздраве! :)

Пон Дек 24, 2012 7:35 pm
Профил

FYI

Ето част от отговора на Амазон относно Kindle Paperwhite:
"
Hello,

I am sorry for any inconvenience caused regarding the information on Kindle paper white.

I'm sorry, currently, Kindle Paperwhite is only available for purchase by customers located in the United States (specifically, the 48 contiguous states, Alaska, Hawaii, and the District of Columbia) from Amazon.com.

Warranty service for Kindle Paperwhite can only be provided by us within the United States purchased from Amazon.com. If a replacement is required under the terms of our one-year limited warranty, it will only be delivered to an address within the U.S.

This is based on warranty issues and Federal law, and as such, cannot be amended at the discretion of our Customer Service department. Also, Kindle Paperwhite and its related services were designed to be used within the U.S. only. I'm sorry for any disappointment this may cause.

As much as I'd love to, unfortunately I'm unable to provide you more information about when these services will be available internationally.

It is certainly not our intention for our customers to have anything but a pleasant experience using Kindle. We've already received numerous request from the customers to make this Kindle available for international shipment.

For information about purchasing Kindle Paperwhite from U.S. retail stores, see:

http://www.amazon.com/help/kindle/retail

If you'd still like to purchase Kindle Paperwhite to your country, I suggest you to place an order for Kindle Paperwhite and ship it to any of your friends or relatives in United States and ask them to ship to your
country.

However, this is something that we need to take serious consideration for change in how this process works. To ensure the utmost attention, I've personally forwarded your comments to the concerned department, so that they can take notice of it, take them into consideration as we plan for future improvements.

We value our international customers and hope to make Kindle Paperwhite available in more locations in the near future. We'll be sure to let you know as soon as they are available internationally through our website.

If you've further inquiries about shipping Kindle Paperwhite to your country, please visit the contact page below and give us a call, chat in, or write from the e-mail address on the account so we can help you right
away.

www.amazon.com/kindlesupport

Thank you for your patience and understanding in this regard.

We look forward to seeing you soon and we are sorry for any inconvenience.

"
Сматям да направя точно каквото ми препоръчаха, ще го пратя на приятел в USA и той ще ми го препрати.

Пон Дек 31, 2012 6:51 pm
Профил
Аватар

Единствения проблем е, че като го счупиш, трябва пак да го връщаш по приятел :) Нещо дето аз сега трябва да направя :)

Пон Дек 31, 2012 7:02 pm
Профил ICQ

мдааа, така е, обаче неможе всички хубавини на едно място :)

Пон Дек 31, 2012 7:13 pm
Профил

Абе без да съм чел всички мнения мога твърдо да заявя - Ipad, който иска да експериментира и да се мъчи с друго негова воля, аз замомента по читаво не съм видял, а съм пробвал ако не всичко то почти всичко.

Пон Яну 07, 2013 11:36 pm
Профил

И така, преди няколко дена Киндъла Paperwhite дойде. :)
Първи впечетления:
Много е добре, като изключим изтриването на старницата преди да се напише новата. Ама явно, както си пише в ръководството, това си е особенност на технологията.
Тествах и конвертирани с Calibre книги да ги пращам на киндъла през амазон акаунта си, работи перфектно.
Оказа се, обаче, че има много мераклии за него в семейството. Жената го метна сериозно, а щерките заявяват също сериозен интерес. Май ще трябва да вземам за всеки по един :( . Но пък от друга страна съм доволен, че народа иска да чете :) , не е често срещан мерак сред съвременната младеж май.
Имам и един въпрос към колегите с опит в областа:
Кой е най - подходящия формат за киндъла? В ръководството му пише, че поддържа няколко(5-6) различни формата(ако не се лъжа, вкл. М$ офис форматите) за потребителските документи, каквито всъщност се явяват книгите дето си ги пращам на него и не са купени от амазон. Когато посоча на Calibre, че устройството е Kindle Paperwhite, формата е MOBI, ама аз не съм убеден, дали това не е просто първият в списъка и дали аз не трябва да го укажа изрично. Сиреч не съм наясно.

@ТоНи:
Ок, всички ги хвалят, обаче да те питам нещо: Съседат ми има и понеже не е спец с техниката, ме пита - Гледай сега, включен Блу туут, правя опит да се закача я към компа си я към ТВ-то си, закача се за секунда и се разпада от страна на iPad-a, без всякакви обяснения. И аз го видях, така прави. Е как мислиш, какъв е проблема?

Пон Яну 28, 2013 7:31 pm
Профил
Аватар

1. За формат си ползвай MOBI, поне докато не откриеш основателна причина да не го правиш, аз такава не съм намерил :)

2. Относно въпроса ти към Тони, отговора е прозаичен - не се връзва към телевизора, защото телевизора не е произведен или одобрен от Епъл :) Това е известен фичър на блутута на и-джаджите, за доброто на потребителя го правят...или поне така твърдят. Като купиш Ипада, ще установиш, че това е цялостна концепция.... каквото те ти кажат да ползваш - това ползваш. Секта е това все пак, правилата са сектантски. :)

Пон Яну 28, 2013 8:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз също ползвам само MOBI формата (разбира се за книгите, дето не са купени от Амазон, а те са поне 95% :) ) и досега не съм имал никакви грижи, а съм изчел вече близо 100 книги на него.

Пон Яну 28, 2013 10:48 pm
Профил

E убу де, ама те май нямат все още iTV, и това значи ли, че имат списък с одобрени други ТВ-та и др. ползващи този интерфейс устройства и ако нямат, закъв ч*п ми е тогава блутута им, само за да се възрва към iНещата ли?!? И ако е така, да си го нарекат iBlueTooth.
Знам, че мнението/въпросът ми не продуктивно, ама човек очаква от устройство ползващо стандартен интерфейс да вързва с друго ползващо същия интерфейс, а не "да ама от същия производител" :)
И понеже съм чувал че те са толкова стриктни спазвайки и запетайките на разните му там патенти, права и др.п. - изобщо законите, би трябвало това да е написано нейде в ръководствата им, предполагам.

Пон Яну 28, 2013 11:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща