|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Единни данъчни сметки.
На имота се плаща такса смет - за извозване на сметта. Ако същият се използва от фирма - друго плащане за раздеално събиране и извозване. Както разбирам, не се предвижда едно от двете да отпадне.
Сладури. Някак отвътре му идва на човек да ги изпрати на екскурзия за 6 месеца в Анадола. И те свят да видят...
|
| Чет Яну 10, 2013 12:01 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Стига сте ревали ... това се нарича 'хармонизация' със законите на ЕС ... тук в офиса има 3 отделни коша и една леля нон стоп обикаля да се кара, че все някой не хвърлял квото трябва където трябва ... цирк. Примерно в коша за пластмаса може да се хвърля само опаковки от течности включително хартиени кутии от сок и алуминиевите кутии от безалкохолни - пробвай да хвърлиш полиетиленова торбичка - веднага глоба  А иначе по темата, това с единната сметка ако проработи ще си е голямо улеснение, не знам има ли връзка с разправиите които имах преди няколко месеца с предишните ми български фирми - оказа се, че дължа едно 5-6 хиляди лв осигуровки + лихви защото не данъчните си сменили системата и в новата им плащанията не били разпределени от БУЛСТАТ на ЕГН. Шантави хора, само изкараха акъла на майка ми като ми прочете писмото по скайп. Сега поне ще мога дистанционно да проверя дали са си оправили сметките без да се налага да си идвам до България.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Яну 10, 2013 3:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Проблема в БГ е, че обикновенно като "оправят" едно, скапват три 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 10, 2013 4:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За боклука си бяха доброволни, налагаше се когато покриваш ISO-то, ние понеже имаме имаме и договори и отделни контейнери-кошчета  За сметките няма нищо добро в това, немогат да погасяват задължение с пари предназначени за друго задължение. Примерно аз съм решил че не искам да си внеса корпоративния данък на време, ще си му плащам лихви и толкова, да ама ДДС трябва да е навреме. Не искам аз да внасям за ДДС а те да погасяват корпоративен данък с тия пари. Същото е и с осигуровките. Едва ли съм еиднствения който забавя корпоративния данък, просто го плащам като ми се струва че е удобен момент, в същото време всеки месец внасям осигуровки, ДДС и какви ли не още глупости. Така ще излезе ч еосигуровките няма да са внесени щото видиш ли имам неплатен корпоративен данък .... мисля че си е мое право да си го забавя стига да си платя глобите и данъците, поемам си тоя риск. Единственото което ще направят е да ме принудят да декларирам нулева печалба, да съм с ДДС винаги на теглене и да нямам служители ... навремето като карах така беше къде, къде по-лесно, ако мислят че сега не мога много се лъжат.
|
| Чет Яну 10, 2013 6:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
системата на данъчните прави грешки. необичайно много грешки. и всички са във вреда на данъкоплатеца - т.е. винаги ДЪЛЖИШ. и ако се случи такава грешка (на мен ми излязоха 2 грешки декември: едната е че дължа лихва от 0.01лв при главница 0.00лв; другата беше някаква измислена сума от 2008-ма) си вадиш от архивната папка документа, че си платил баш това задължение/сума, висиш половин ден в данъчното и се изчиства проблема. щото в документа си пише за какво, за кой период е плащането и по коя сметка. т.е. имаш неоспоримо доказателство, че си платил еди-како-си.
сега, преди да платиш нещо, е хубаво да си направиш справката и да си я разпечаташ. за да не ти излезе някоя грешка и тия пари да заминат на майната си. чак тогава да платиш. обаче дори това не гарантира, че парите ще стигнат по предназначение. освен това, нищо че въведоха обща сметка, сроковете за различните плащания не са променяни. т.е. до 15-то число трябва да платиш ДДС, до 25-осигуровки и т.н. демек - няма файда от единното платежно за намаляване на броя на банковите преводи. освен това по нищо не можеш да докажеш, че си платил ДДС, а не данък смет. нито пък колко точно си платил, нито пък за кой период. а всяко ДДС прегрешение потенциално води до влизане в черен списък и ревизия, нещо което всеки нормален човек е сигурен, че няма да преживее без щети по сметката му.
тъй че, нещата ще загрубеят за платците.
|
| Чет Яну 10, 2013 8:14 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Мислели за нас като създали еднинна сметка - да бе да... Ние за мармота и станиола сме го чувАли вече.. Аз обаче си мисля друго - ако реша да си плащам всяко нещо с отделно платежно дали ще ми ручат? Нали ги получават парите по сметката си - кво като са на порции. Знам, че после с отделните платежни ако стане нещо ще ми кажат да си обърша дирника, ама поне да имам някакво основание да се заяждам с тях при нужда...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Яну 10, 2013 8:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
няма как да стане накуп, щото ДДС-то трябва да се плати до 15-ти, а по това време декларациите за осигуровките още не са подадени - демек няма възникнало задължение, че да ги платиш. ако пък платиш ДДС-то на 25-ти си укъснял => лихви, измами с ДДС и т.н.
|
| Чет Яну 10, 2013 9:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
A на мен осигуровките и ДДС са ми готови по едно и също време ... друг е въпроса че последно време съм голям късметлия, все ДДС закъснява, и тоя месец, още не съм се прибрал и няма кой да плати, до сега ми се разминава .. не се знае до кога.
|
| Чет Яну 10, 2013 9:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
palavrov, ти на коя точно планета живееш бе човек та твърдиш такива неща  .
|
| Чет Яну 10, 2013 10:06 pm |
|
 |
|
741
|
Това с лихвата не е задължително да е грешка. Платил си примерно последния ден от срока, парите са стигнали на следващия ден и са сложили лихва за един ден. А главницата е нула, щото вече е платено.
|
| Чет Яну 10, 2013 11:21 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
За мен ще е улеснение ... нямам неплатени или забавени данъци, всеки месец пускам по няколко платежни по различни сметки с различни основания - сега ще пускам само едно. Все ми е тая данъчните как ще ги разпределят щом нямат претенции към мен. Иначе това което Тони спомена за забавения данък печалба си е вярно - но при мен случая не е такъв.
|
| Пет Яну 11, 2013 12:39 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти май не следиш какво каза дедото - това че са в една сметка, не значи въобще че ще се разминеш с едно платежно и данъчните да си ги слагат автоматично по различните пера  . Казах ти аз, че много си се размечтал, ама не ми вярваш  .
|
| Пет Яну 11, 2013 4:33 am |
|
 |
|
ToHu
|
Дървото с платежнитенай-вероятно ще остане, а като опция ще получим екстрата да ни го начукват за неплатен-платен данък ... мечтата на всеки данъчен е да има винаги основание да иска пари и да глобява.
|
| Пет Яну 11, 2013 4:41 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И това ти се струва нормално, а? Иначе, ако до всяка кофа сложим по една кака да следи кой какво хвърля , може сериозно да повишим заетостта. Започвам да си мисля, че това е целта.....
|
| Пет Яну 11, 2013 9:13 am |
|
 |
|
palavrov
|
Цирк си е ... някакъв колега на жена ми го бяха глобили 100-на евро защото си хвърлил самолетния билет не при хартиите ами в общия боклук. И по името го изнамерили и глобили ... шантави белгийци. Човека си решил проблема с една машинка за унищожаване на документи  А нашата леля всъщност е счетито на фирмата ... като единствена жена в коч компания (програмистката не я броим ...) се грижи за 'домакинството' ... последно беше залепила 'образци' на всеки кош какво да не се хвърля в него.
|
| Пет Яну 11, 2013 12:23 pm |
|
|