Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Някой колега да се подвизава из Дюселдорф? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Някой колега да се подвизава из Дюселдорф?
Dimitar написа:
...Много е интересно да се види бара с всичките над 160 чочура :D .

Искаме снимка. Искаме снимка. Искаме снимка... :D

Нед Мар 17, 2013 1:03 am
Профил
Аватар

Кръчмата се казва Yard house: http://www.yardhouse.com . Ето малко снимки - принципно бара представлява елипса с наредени един до друг чочурите:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
А това е от "задната стаичка" :D :
Изображение

Нед Мар 17, 2013 1:15 am
Профил
Аватар

Баси лудостта :D . Тъкмо щях да питам "а бе сигурен ли си, че всичките тия чучурки
идват от различни захранвания" и търкулнах още та видях и стаята с варелите :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Мар 17, 2013 1:29 am
Профил WWW
Аватар

На предпоследната снимка се виждат едни много тръби, дето идват от ляво (отгоре по тавана) към бара - познай колко маркуча от кеговете минават през тях :D .

ПП. Тук по хелоуин е много популярна бира с вкус на тиква - много е яка. Пиеш нещо оранжево, дето трябва да е бира, ама е все едно ядеш тиква :D .

Нед Мар 17, 2013 2:03 am
Профил
Аватар

Аз разни белгийски веднъж опитвах - то череши ли не бяха то кво ли не (гостувах
на едни приятели в Брюксел и бях наслагал бая видове в багажника, пих си
ги като се прибрах в Кьолн (или бях в Солинген по него време)).
Много отдавна беше ама споменът ми е, че бяха странни но съвсем приемливи
(за разлика от будвайзера който ми е гаден със сладникавостта си).
Е не бяха и като истинска нормална, добра бира де (т.е. "Pilsner", останалите
чешити бира са все екзотики кои добри кои не толкова).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Мар 17, 2013 2:14 am
Профил WWW

Абе между хамериканция и германция има голяма разлика, там и с 200 чучура да има няма да ме учуди, немеца едва ли ще сътвори нещо такова, аз там съм попадал само в бирарии дето имат не повече от 3-4 вида бира, който му харесва пие, който не се мести в друга. За бирата джоланче или вруст е перфектно.

Нед Мар 17, 2013 10:58 am
Профил

Аз като видях картинката, първо се замислих какво ще изтече от маркучите на някоя редкоземна бира, дето кранчето се отваря два пъти в месеца...

Нед Мар 17, 2013 12:05 pm
Профил

В Англия много от пъбовете са в двуетажни сгради, като обикновено на втория етаж собственикът има офис и останалите стаи се дават под наем. Хем е по-евтино от хотел, хем често има екстри като безплатна бира на корем вечер към 11. Просто тогава всички кегове се откачат, каквото има в тръбите се източва и повечето отива в канала. После всичко се промива с вода, за да е чисто за другия ден.
Не мога да си представя какво количество бира отива в канала при тия 160 ръчки... Не помня точно колко ръчки имаше в тоя пъб дето бях, ама не бяха повече от 15-20 със сигурност. При това и тръбите не бяха дълги и въпреки всичко поне 10-на литра се хвърляха всеки ден...

Нед Мар 17, 2013 1:47 pm
Профил

Ами не се знае дали се хвърля, то това с тръбите не е нещо уникално, применро във вегас по казината повечето барове са с централна микс система, там на бара имаш само едни м ... не ги знам как се казват hoses ... с бутони по тях, някоии бутони нямат, и от едно ткаова тече всичко, мисля са с по няколко маркуча за различните типове пиене де, в смисъл тези които вкусовете са много ралзични, но и там първо се промива с вода, преди всяко пускане мисля. Та не знам. Иначе за другото, имай в предвид че САЩ не е БГ не е и Германия или UK, там почти съм сигурен че от всяка бира се пие, тоя бар сигурно е единствен такъв в радису от 5-6 мили, т.е. народа който ходи е доста.

Нед Мар 17, 2013 5:18 pm
Профил
Аватар

Тоя бар (то даже не е бар, а е ресторант) колкото пъти съм ходил и съм чакал минимум по половин час да седна :) . Иначе са верига и ги има на много места, не е есамо тук при нас, но наистина в радиус от доста повече от 5-6 мили няма подобен. В Бостън съм бил в една кръчма, дето предлагаше пък над 300 вида бутилирана бира - целите стени бяха в бутилки :D .

Нед Мар 17, 2013 5:40 pm
Профил
Аватар

Добре де, ама к'во хвалите и що плачете?! В гръчко съм си купувал разни екзотични бири и не са ми харесвали. В БГ (нали къртя мивки) по обед тичкам до близкия супер и намирам едно достатъчно разнообразие от хубави бири на евтинджос цена пък и мезе има. А в БГ ресторантите е най-евтино ама не се пуши въпреки вентилацията :D

Нед Мар 17, 2013 11:23 pm
Профил

Ами ако говорим за екзотични бири, в това отношение САЩ са доста напред, но то е съвсем обеснимо. Но иначе в Немско имамного малки пивоварни които не са никак лоши, но не и екзотични, все пак тябва да се прави разлика. Това в БГ .. абе какво да ти кажа, от известно време нещо съм много скептичен. Напоследък от светлите пия най-вече стела, да ама тая в САЩ със сигурност е по добра от тукашната. Хайникена си мислех че тук го къръщисват нещо но уви, и в хамстердам в тяхната си пивоварна е същия. От нашенските май повечето ги съсипаха, загорка и каменица не пия от години, то никога не съм и пил, ако искам водка ще си я взема неразредена с блатна вода. Шуменското беше хубаво за много кратко, в момента не знам как е но подозирам, другите и тях хич гиняма. Старопрамена и Старобърно почвам да се съмнявам че не са същите които внасяха преди 7-8 години, или и тях са ги скапали от извора. Гинеса в кутийка ама той е оригинален, и чат пат нещо немско ... та чак голям избор ...

Нед Мар 17, 2013 11:34 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Баси лудостта :D . Тъкмо щях да питам "а бе сигурен ли си, че всичките тия чучурки
идват от различни захранвания" и търкулнах още та видях и стаята с варелите :D :D :D .

Цъъъ... това си е нормално, лудите сме ние, че изследваме "случайни генератори"..... :lol: :lol: :lol:

Сря Мар 20, 2013 10:18 pm
Профил ICQ WWW

ToHu написа:
Ами ако говорим за екзотични бири, в това отношение САЩ са доста напред, но то е съвсем обеснимо. Но иначе в Немско имамного малки пивоварни които не са никак лоши, но не и екзотични, все пак тябва да се прави разлика. Това в БГ .. абе какво да ти кажа, от известно време нещо съм много скептичен. Напоследък от светлите пия най-вече стела, да ама тая в САЩ със сигурност е по добра от тукашната. Хайникена си мислех че тук го къръщисват нещо но уви, и в хамстердам в тяхната си пивоварна е същия. От нашенските май повечето ги съсипаха, загорка и каменица не пия от години, то никога не съм и пил, ако искам водка ще си я взема неразредена с блатна вода. Шуменското беше хубаво за много кратко, в момента не знам как е но подозирам, другите и тях хич гиняма. Старопрамена и Старобърно почвам да се съмнявам че не са същите които внасяха преди 7-8 години, или и тях са ги скапали от извора. Гинеса в кутийка ама той е оригинален, и чат пат нещо немско ... та чак голям избор ...

По Shell-овете има Krombacher. Пробвай. Мен ме кефи максимално.

Чет Мар 21, 2013 12:43 am
Профил ICQ
Аватар

Не можете да сравнявате немските (чешките, белгийските и т.н.) с американските бирарии.

Немците наистина имат 10-15 вида бира основни. Имат и разни селски пивоварни, ама те са по-скоро екзотика. И всичките им бири малко или много си приличат и като цяло са си нагласени за техния вкус. И при чехите е така.

Докато в америка е мултинационална ситуация. Там трябва да имаш и европейска и северно американска и южноамериканска, че и африканска бира, щото всякакви идват. Идея си нямам как се организира логистично това чудо... То е и повече цирк отколкото бирария по мойте разбирания, но те както казах, са си чисто европейски.

То сега не е сезона на бирата и аз едвам се справям с едно-две кашончета тъмна чешка за месец. Още имам запаси от червено вино за дооунищожаване. Ама като почне сезона, май ще си мина изцяло на чешката. От българските, май само Пиринското остана що годе пивко, Шуменското и него го насраха. Какъв им е зора да прецакват марка след марка... идея си нямам. Не остана читава бира в БГ.

Чет Мар 21, 2013 9:50 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща