Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Термостат? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Термостат?
Требе да ги забранят защото излъчват на честотата на вирлеса и блутута с по-голяма от разрешената мощност... :D

Вто Юли 16, 2013 3:50 pm
Профил
Аватар

Eй това вече е доста сериозен довод :D .

Вто Юли 16, 2013 5:13 pm
Профил
Аватар

Виж сия - сериозен довод нямам - просто не ме кефи някак си - предпочитам си класическите методи за приготвяне/стопляне на храна. Пък и сега е модерно да си опозиция. Е аз искам оставка на микровелетата. Между другото стават за какви ли не ефектни взривявания и ефекти със CD-та и т.н. Винаги са ме кефели тия дето слагат един балон с водород и едно CD в печката и я пускат да работи. Просто е феноменално как се разхърча на парчета...

Вто Юли 16, 2013 5:19 pm
Профил ICQ

Нищо лошо няма, а могат да се правят някои уникални ястия, които иначе или не стават, или изискват доста повече майсторство. Пък дали е полезно ... ако се упре до там да умра от това че съм ял от микровълнова .... това да ми е проблема ..

п.с. за да бъда честен моята в БГ не рбаоти от 4 години и нямам никакво намерение да я оправям,т.е. в момента не позлвам, но пък в задокеания като ревне малкото искам мляко много по бързо е така от колкото на котлона, като се случи в 3 през ноща започваш да оценяваш предимството.

Вто Юли 16, 2013 6:13 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
Виж сия - сериозен довод нямам - просто не ме кефи някак си

Тогава просто не я ползвай, а не да искаш да ги забранявали със закон :) . Най-малкото доста хора ни кефи пък да ползваме микровълнови фурни и на всичкото отгоре аз като я ползвам на теб не ти пречи по никакъв начин :) .

Вто Юли 16, 2013 6:18 pm
Профил
Аватар

Ами както казах - не ползвам. А какво и е на газчицата - чаша мляко се стопля за половин минута.

Вто Юли 16, 2013 7:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз не съм казал нищо против "газчицата" - най-малкото защото цялата ми къща е газифицирана и готвим, топлим се и ползваме топла вода все с газ. Ама си ползвам и микровълновата всеки ден, като трябва да се претопли нещо. Отделно както вече споменаха - някои неща стават само на микровълновата или поне стават несравнимо по-бързо и по-чисто.

Вто Юли 16, 2013 7:21 pm
Профил
Аватар

Като се замисля освен полуфабрикатните пуканки, не се сещам за нищо друго дето не мое стане с конвенционално готвене.

Вто Юли 16, 2013 8:16 pm
Профил ICQ
Аватар

А бе има, жената навремето беше разучила д оста рецепти. Понеже се сготвя 2-3 пъти по-бързо зеленчукът например почти си запазва вкуса, твърдят го и за полезните вещества. Да ама пуст традиционализъм - не ти ли замирише на пушек и пържено...

Вто Юли 16, 2013 9:13 pm
Профил

Оооо има, има, примерно банани, не знам как им е научното -готварско название, но тези които ги фламбират иначе. Тов ана фурна трябва да си голям спец да ги уцелиш, на микровълновата става от първия път. Друго, беконче, верно става и във фурната ама и там си иска майсторлък и време, и пак не става същото. Има и други ама от както е повредена не ги рпавя и не мога да с есетя сега, трябва си погледна рецептите .... тук вече като в БГ Мама.

Вто Юли 16, 2013 9:15 pm
Профил
Аватар

Естествено, че има доста манджи и рецепти, ама колегата както сам каза никога не е имал микровълнова, та е нормално да си мисли, че само за пуканки стават :D .

Вто Юли 16, 2013 9:21 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Спора не е ли същия като - вредни ли са GSM-ите или не?
Според мен са вредни, но вредни в някаква степен, с някакви условности и т.н.
При микровълновите е същата работа - модерно устройство от новия технически свят, наложило се поради удобстово и бързината на ползване. Вредни? Определено да. Доказателства - и да има на кой му пука :)
Имал съм, ползвал съм и извода за мен някак странно съвпада с този на Cekins - стават идеално за пуканки. Даже я подарих на тъщата та да не ми се мярка пред очите великата технология.
Който го кефи да си я ползва разбира се. Докато имам избор избирам друго, но не и това.

Вто Юли 16, 2013 11:52 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
Ами както казах - не ползвам. А какво и е на газчицата - чаша мляко се стопля за половин минута.

Обсъждаме техниката такава каквато е - с нейните си екстри.
Та, проблемът с "чашата нещо"е, че като се поразсееш малко, нещото се дезинтегрира, а "чашата" придобива вид на нищо подобно.
При микровълновата - след изтичане на времето, ако не чуеш звуковият сигнал, всичко минава в стендбай.

Дребният нюанс, как нещото което вариш кипва и гаси газеника, и ако е от по-дъртите - без термо-клапан и при последващ опит за запалване, половината сграда изчезва, все едно не съм го споменал.

Сря Юли 17, 2013 12:39 am
Профил
Аватар

Аз вече цял ден чакам да чуя с какво точно микровълновите са вредни, ама като гледам няма да ме огрее :D .

Сря Юли 17, 2013 2:41 am
Профил
Аватар

Вредни са разбира се. Приготвяш храна, ядеш и си умираш някой ден. Яденето е вредна
работа, никой дето е ял не се е измъкнал жив от живота.
Е, гладът има по-скоропостижни ефекти но това са подробности.

:D :D :D

Ние тук си микровълчим чая (няколко минути и водата е готова), за стопляне
друго и не му хрумва на човек, пуканки и т.н., а бе в ежедневна употреба си е дори
когато съм на половин дажбице (в опит да намаля рисковете за животеца си от
яденето :D :D :D ). Cekins като не ще да микровълчи негова си работа, да се разбира
с бръмбарите в главата си както той си знае. Чак да ми забранят да микровълча и аз
на бръмбарите множко ще им дойде де та няма да ги огрее ама оттам нататък да си
бръмкат и те както си им се бръмка.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Юли 17, 2013 6:23 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща