Отговори на тема  [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Бъдещето на Русия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
За мен пък страна в която нема бедни и богати е глупава страна, обречена на крах. По дефиниция на всякъде има хора всякакви - мързеливи и тъпи, тъпи но работливи, мързеливи но умни и умни и работливи. На тези прослойки трябва да се даде възможност да се степенуват и в доходите си. Т.е умния (но не задължително работлив) трябва да е много по богат от тъпия и мързелив. А в Европа (най вече Германия и Франция) какво имаме? Ако седиш и си чоплиш носа (те е мързелив) - 1000 еур помощ, безплатен доктор и училище за децата, подпомагане за всекакви други разходи и т.н. Ако си умен и/или работлив, изкараш си ти с много зор 10000 на месец и бам държавата ти взима 5000 - щото видиш ли ония първите требвало и те да живеят. И в България е така. Е за тва можещите бегат от Европа, щото не виждат смисъл да разнасят на гърба си некадърни и мързеливи.

Тока което харесвам в Америка е точно това - който може е оставен да го прави. Който не може - кучета го яли, да мете кенефа, ако не иска да мре от глад. Руснаците също са доста по близо до тази политика. В това отношение наистина са много по капиталисти от нас и Европейците. Всъщност то Европа няма нищо общо с капитализъм. Пълен социализъм си е. Данъци, такси, акцизи - мамата си е ебало. После що нямало икономически растеж в ЕС. Е нема да има.

Чет Ное 10, 2005 10:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ммм не съм съгласен, Las Vegas не е много скъп заради туристите, а въпросът е че изводите ми не са само от лас вегас, за цените в заведенията, иначе като наеми , гледал съм и в други щати, наистина някъде има и по ефтинко но 700$ за 3 стаен апартамен е трудна работа, а за цените .. ами ет ти :
www.bestbuy.com
www.officedepot.com
www.walmart.com
другите сега не ми се търсят сайтове но тия са едни от най-ефтините магазини. Казвам цени на тов акоето съм купил, а предполагм не мислиш че съм влязъл в първия видян и съм купил най-скъпото, ама по ефтино нямаше. Ако гоориш само за електронни магазини е малко по друго, примерно купих си пинтер за 375 при условие че в officedepot е 499, тва добре, ама като дойде принтера трябваше малко д го ремонтирам, не е болка за умиране но целия транспортер беше зацапан, той е лазерен цветен и там има междинен транспортер, нормалня клиент какво би направил ...... ще с еразправя с връщане и т.н.
За калкулаторите, ами от магазин TI-89 е 160 $ плюс данък ....верно че може да се намери с 10-на долара по тънко, за електронен магазин не знам как е, аз съм я купувал от реален.
Въобще тук нещата са много относителни, ако си случил два магазина за електорника и си купил неща на промоция може, но принципно не са им чак толкова ниски цените, а компютърните компоненти са на едни и същи цени с БГ и то ако купуваш през интернет, в магазините са по скъпи. Разлика може да има осезаема единствено в нещо което е много ново и в БГ нарочно държат високи цени.
Инструментите им, които преди години много ги хвалеха, сега почти нямат читави, досега ссъм видял единствено в SEARS по читави и то на доста соленички цени, иначе и там има еднодневки, цените са като в BG но са по калпава изработка, специално секачки да речем, ами цената е сходна с тая на Proskit, с тая разлика че са по калпави. Марковите са хубави но с аи скъпи, все едно да си ги купиш от комет. Верно миналата година един колега си купи супер гидория за без пари, ама на промоция.
Виж телефонните им услуги са ефтини, пъти по-ниски от тия в БГ, интернета им е относително, не е мнго по ефтин, аз позлвам 3G мрежа, но имам познат който е на ADSL 50$ месечно, каза че от кабелната са му оферирали същата цена, като скорост не е супер но не е и зле. Кабелната също не е много ефтина, 20-30$ месечно и то с няколко цифрови, ако си вземеш спътникова цифрова там вече в зависимост от плана е между 48 и 75 мисля гледах ама не ми хареса, всички science канали бяха в най-скъпия пакет.
Ток газ не правят много но на фона на заплатите, като цени не е много по ефтино от БГ. В зависимост от населенот място вече има разни други различия, но примерно в Reno цените чувам не са по различни от Лас Вегас, а рено е обикновенно градче в пустинята, Nevada е един от най-ефтините щати, заедно с Texas, New Mexico .. и аляска сигурно :), та ако си сам, без семейство, ако само живееш е добре, казвам да живееш, тук масово народа според мен преживява, това си е лично мое виждане, просто с едни заплати от 4-5 хил$ каквото даже не са често срещани, но да речем като за инжинерна специалност, направи си сметка как се оправяш, ако изплащаш къща която струва да речем 300.000, и само си плащаш лихвата това са ти едни 1200-1300 $ на месец, застраховка на колата, лизинг на колата, защото тук май никой освен нелегалните нямат свои коли, всички са на лизинг или трябва да е по стара от 3-4 години, здравна застраховка, още не съм се интересувал но моята е 50.000 ЕУР направена в европа и вноската ми е смешна, тук месечно ще плащаш таква вноска сигурно за подобна сума, или пък трябва да си избереш застраховка с по висок минимален лимит. Като сложиш бензин, особенно както говориш за чикаго, него само от въздуха съм го виждал но е в пъти по голям от вегас, та аз тук като гледам какви км навъртам представям си там какви се навъртат. И като сложиш храна, 4-500 $ месечно, други разходи по къщата и ще видиш че те тия пари са си заминали. Ако отделно имаш жена и деца ...кола на жената, айде може да е ефтина или втора ръка, но и те не са супер ефтини, застраховка за нея, здравна застрахова за нея, още една 1000 си заминава, а и деца ако имаш вече е страшно, верно че има семейни застраховки които са по изгодни, но тогава идва въпроса с децата, училище, транспорт, ако искаш да учат в добро училище това значи да се ръсиш. Или трябва да ги караш или да плащаш никак не ефтини училищни автобуси .....докато са малки или женати не трябва да работи, или да ги даваш на градина, която ще ти струва колкото женати може да изкара ако няма някаква особенна квалификация, или да имаш детегледачка, която също струва пари, защото тук имало някакви измислени закони и могат да ти вземат детето ей така за нищо. Та тук ако си семеен, и живееш в не скъп щат, мисля че едни 6-7 хил са минимума за някакво съшествуване без да се притесняваш ако се разблееш ти или децата как ще си плащаш лечението, или пък за средата в която са децата ти. За да си позволиш по добър живот си трябват едни 10 месечно, такак ги виждам аз нещата, можеби в тексас и ню мексико е по ефтино, ама недай си боже да си в калифорния ......

Чет Ное 10, 2005 11:10 pm
Профил

Мнение 
П.С. сега гледампоследното ти мнение, няма такова нещо в USA, то се отнася за бели и мексиканци, черните не е така, те не работят, никой не им спира помощите. НАСА, пентагона и какви ли не още органации наливат милиони за спонсориране на черните в университети, барим някак избутат, след това правителствоо тормози фирмите да назначават малцинства, които нищо не могат , нищо не вършат и са пълни некадърници но трябва да ги има, и обикновенно под малцинство се разбира негри, рядко мексиканци, за китайци, еропейци, българи не става изобщо дума.
Всички тук издържат негрите, това е истината.

А за русия, ами прекарал съм извесно време там, пообиколил съм я и мога да кажа че има огромен потенциал, както казах най-големият им недостаък са хората, същите като в БГ че и по зле в някои отношения, обаче там правителството към никаква демокражия не с ее засилило, не ближе задника на НАТО и ЕС и може да си позволява мерки за принуда, или с други думи казано, овцата върви в правия път като има куче дето да я вкарва, ако не куче тояга.

Чет Ное 10, 2005 11:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Без принуда не става. Човекът трябва да се наложи над домашните животни. Освен това не всички домашни животни са полезни. Повечето се оставят да се развъждат само защото 'и комшиите си имат такива'. Няма ли някакво ХЕИ в световен мащаб?

Чет Ное 10, 2005 11:22 pm
Профил ICQ

Мнение 
... руги за да се стригът, трети да се ядът .... ама като се замисля циганина нито има кво да му стрижеш, нито какво да му ядеш, трябва да съм много гладен да посегна на циганско ... иначе съм хапвал какво ли ама циганин ..... единственто за което се сещам е да ги държим за органи, трябва ти сърчице хоп сърчице, бъбрече . абе квото ти душа сака, за износ де ...... аз не бих ползвал ако ми се наложи :), ако сте гледали островът .... е мен такава идея с мангалите от кога ми се върти в главата ....... но като се замисля най лесното решение е да ги набуташ в урновите мини, койказа че били неефективни, като не плаща нито за труд нито за ток ще са ефективни, нека с еплодят и множат там, да се хранят с каквото намерят, от радиацията пък току виж мутирали и не им трябва храна, колкот оцелеят толкова, после оцелелит еможе д аги пробутваме на пентагона да изледват мутации, а може и know-how да продаем на американците, като се усетят че имат много сериозен проблем с чернилките .... ама тогава може би ще трябва д го продадем на черните .. да доизтрепет малкото останали бели.

Пет Ное 11, 2005 12:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е незнам. Ти си повече време там резонно е да имаш по верни впечателния. Аз бях за малко. Впечателнията ми са такива. Във всеки случай сега съм в Европа и смея да твърдя че тука е още по зле. Щото цените са 2х американските, а заплатите (поне тука в Франция), определено са далеч от $5000. Е некой и по толко правят,ама според мойте наблюдения средната се движи къде 1500 до макс. 2000 еур. Да не говорим в БГ дето колко е средната заплата знаеш, пък цените....

Сега ако човек дето прави 3000лв. в БГ отиде в щатите сигурно ще му трябва къде $6000-$7000 за да си заслужава, спор нема.

Аз още за никъде не съм се засил. Но определно ЕС хич не ми изглежда добро място. Скъпотия, данъци мамата си ебало. Да не ти хрумва случайно да се опиташ да изкараш некой лев отгоре. 35 часа работна седмица (френска му работа), имат поне 20 официални празника. н-стотин еур помощ за безработни, безплатно здраве, безплатно училище. И после що фалирала здравната и пенсионната система. Начи в америка как глезят черните, така у европа глезят всички дето ги мързи да работят, без оглед на цвят. Така са го окъсали и идея си немат.

Пет Ное 11, 2005 6:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе и аз не съм превържник на безплатните обяди, но реално това ти повишава доста стнадарта, ако в евопа с еплаща всичко кето се плаща в америка съвсем няма да стигат парите. Сега като казвам 5000 $ е на база това което виждам по обяви за работа, обаче както и предполагам толкова ти дава работодателя, а колко ти взема държавата е един друг въпрос, защото тук също никак не се циганят с данъците, нали чернилките трябва да папат от някъде, а и всицко е скъпо, не можеш д аимаш здравна застраховака по 200$ на месец, не е нормално според мен, верно че има и доста по тънки .... които ще ти покрият пломбата най много .... също така 100$ на месец застраховка за колата, без д апокрива щети по нея, минимума който се изисква. Верно че аз плащам повече заото нямам американска книжка, но преди да го разберът беше 50$ на месец, което пак не ми се вижа нормално. Ако искаш покритие и за колата и е нова кола нямам представа колко става ама не е никак ефтино, недой си боже да направиш застраховка на всички пътници, тогава не ми се мисли. Плачат сега че урагана нанесъл много щети и застрахвателите щели да се бръкнат много, горките, те десетилетия на ред са им прибирали париците, сега за 10-15 млрд се скръндзят, само направи сметка тиа 200 млн, както всички имат коли по 30$ ги сложи намесец само от там какви приходи имат, ами здравни, ами имотни, а плачат като деца.....просто тук е не просто капитализъм, ами баш капитализъм, всеки колкото може те дои, тиостава толкова колкто да преживееш. Старите хора в по големите градоаве някак се оправят, обикновенно като с абили млади са купили голяма къща, която след това продават, и от покачването на цената, и от това че вземат по малка или отиват в специализирани ...то не са приюти ... а на аренда, но само за senior ... и имат парички да докретат до старини, малко са тия според мен които имат наистина сериозни спестявания от другаде. И те горките като млади не са успели да живеят ела ги виж как си проиграват малкото пари по машинките, ама не им е лошо, ама на старини ... нещо мисълта да живея 60 години като роб за да мога след това 10-20 год да съм весел старец не ме блазни, та мисля и аз да съм от тия дето доят паричките :)

Пет Ное 11, 2005 9:39 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
... нещо мисълта да живея 60 години като роб за да мога след това 10-20 год да съм весел старец не ме блазни, та мисля и аз да съм от тия дето доят паричките :)

60 +20 = 80 години !!!!! :!: :idea: :arrow: :wink:
Дай Боже Всеки му !!!! :!: :idea: :arrow: :wink: :P :lol:

Съб Ное 12, 2005 12:31 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
То тва дет го разправяш хубаво. Ама нали тва ти обяснявам. Че колкот те доят в Америка, дваж повече го зимат тука във Франция. Всъщност не е баш така. Доенето може би е еднакво. Само че в Америка половината от доенето е държатавата с данъци, а другата половина е разните компании - застраховки, осигуровки и пр. Тия вторите голяма част можеш и да не ги плащаш. На твой риск. Докат в Франция нема такова. Зимаш ти 1000лв. Държавата ти взима 600. Нема искаш, нема неискаш, че и тука арабите са гладни.

Ами официалнта статистика е следната. Преразпределението на изработения продукт от държавата е:

1. БГ - 40-42%.
2. Франция - 60%
3. УСА - 35%

Положението в останалата част на ЕС е същото като във Франция (с малки изключения, едно от които е Англия).
В Америка положението - всеки се грижи за себе си. В ЕС - всички се грижим за тия дето не могат или не искат да се грижат за себе си. Предполагам че пак ще кажеш че не е така. Ама я си направи една справка колко от милионерите (за милиардерите не говорим) са с ЕС гражданство и колко са зад океана. Аз лично за нито един европейски милионер не мога да се сетя. Нема и как държавната политика е да мачка богатите. За това и от ЕС икономиката нищо не става.

Съб Ное 12, 2005 12:34 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
В Щатите има цени всякакви. Всичко е възможно. Ето какво знам аз:
:arrow: Хубава здравна застраховка за четиричленно семейство = $150 на месец. Останалото се поема от фирмата.
:arrow: Застраховка за две нови леки коли с каско = $80 на месец.
:arrow: Имам още много примери, но май не са за форума... Някой ден ще пусна сравнение на цени за издръжка на семейство в USA и България.
Дои те кой как може ако им се хванеш! Поне имаш известно право на избор, а не е като в Европа - щеш не щеш доим. Естествено че за новопристигнали хора в Америка цените на застраховки и прочее винаги са високи - нямаш никаква история, застрахователите не могат да оценят рисковия ти фактор и ще ти удържат по-високи вноски.
И не знам какво точно значи "доене"... Даваш пари, ама срещу тях получаваш нещо, а не като в БГ куковото лято. Събират ти по $50 на месец, ама ако те блъсне някой, ти дават пари да си купиш нова кола, нали? А като си купиш продукт от магазина и не ти хареса, отиваш и им го връщаш и ти дават парите обратно. Печалбите си ги има, но поне на бизнеса му пука за теб като нищожен потребител.

Съб Ное 12, 2005 1:51 am
Профил WWW

Мнение 
Абе не е баш така www.geico.com погледнете какви са цените на застраховките, това е една от добрите им застрахователни компании. Първата оферта която ми дадоха не знаеха че не съм американски гражданин и че нямам тукашна книжка, както казах беше 50$ на месец като не покрива никакви щети по моята кола или пък по мен, значи след като разбраха че не нямам тукашна книжка вдигнаха цената двойно. Най-евтино се оказва че може в няккави съмнителни мексикански компании, там не съм пробвал но факт е че хора които вече 3-та година са застраховани там продулжават да си плащат по 70$ без да са направили нито едно произшествие.
Иначе цени всякакви наистина, но и тук както в българия рекламата е едно, а реалността друго, и тук има мнооого надписи с съвсем малки шрифтове, които ти го начукват отвсякъде.
А за здравната, абе сега не мога да се сетя колко точно ми казаха, но има някакви нови закони, и покрай тях са с епоявили малко по евтини застраховки, сега не мога да видя линка, но става въпрос за семейни. Ако познаеш колко струва детската градина .... училището ..... с две деца спокойно можеш да отпишеш едни 2 хил от месечния си бюджет, е другия вариант е в държавните училища ..... може да взаимстват добри черти от негрите които ги обитават. Има места сигурно където държавните училища са читави, но на много места не са, а и като кандидатства после едно е да има диплома от държавно училище, друго диплома от добро частно училище.

p.s. а всъщност каквото и да говорим няма да променим нищо, каквото е такова, според мен човек в БГ може да живее не по лошо от тук. Тук могат по лесно да с еизкарват пшати но не като работиш за някого. Общо взето това е , не казвам че в европа е по добре, има си добри страни има си и лоши, както тук. Въпросът е клойто където се намира да му е добре. Всичко останало няма значение, много се впуснахме в не много коректни разсъждения защото всеки гледа от нефговата позиция и не вижда проблемите при другия.

п.с2 .. послушах ви аз и си включих клавиатура, ама и тя е HP и асега се мъча с нея ....май няма да я изтърпя дълго ....или ще си взема логитех ...:)

Съб Ное 12, 2005 1:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да обобщим - който търси емоционален живот - Америка. Естествено част от емоциите са от типа - да идеш сутринта на работа и портиера да ти каже - " Ама тебе нощеска шефа те уволни - незнаеш ли".
Който иска спокоен живот и силна храна - Европа. Е остава ти удоволствоето да усетиш как държавата ти прибира изработеното и после с блоговоление го раздава на паразитите.
Който иска комбинация от горните две - България. Тук хем е диво, хем държавата те скубе. Носиш си касетофона на колата с тебе, а вратата се заключва с шест резета. Уестърните ги дават на живо по улиците. Е ама си е БГ. Има си хубавите страни. Поне за мен и поне за сега.

Кой къде му е кеф там да живее. Все пак имаме възможност да си избираме.

Съб Ное 12, 2005 3:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И какво стана с бъдещето на Русия ?? До какви изводи стигнахме ?? Отплеснахте се по уса-то и еднии цени и застраховки ??

Пон Ное 14, 2005 1:51 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Бе да не искаш да се правим на Нострадамус или Ванга? Какво е бъдещето на Русия? Господ знае - утре след Путин, може да се възкачи некой малоумен руски алкохолик на поста и да почне да натиска копчетата на ракетите като електронна игра. Или пък може олигарсите да вземат властта и да направят от Русия, най - дивата капиталистическа икономика. Или още 200 години да я карат като пиле в калчища. Абе то ако знаехме толкоз, тотото немаше да е проблем.

Пон Ное 14, 2005 12:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение За 12 години Русия е загубила 6 милиона души
.

Последна промяна на Пет Авг 17, 2012 2:56 am, променена общо 1 път

Чет Фев 23, 2006 1:39 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща