| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Арбалет
Сега, значи това с въздухарката не ми е идвало наум. Може и да стане, ама трябва да поогледам дали мога намеря. Прашка вече пробвах, ама нещо съм си позагубил уменията май... Котка имам - не помага. Поне моята е пълна трагедия. Само яде и спи. Оттам цялата верига дето завършва с Обама не ми върши работа. Носърчета да си призная честно не знам както значи  А пилето е наистина гад мръсна. След известно търсене по нета го идентифицирах като вида "little wattle bird". Гадината е териториална и прогонва всички останали птици от района си, включително и значително по-големи от нея. Всеки ден точно в 5 сутринта почва да кряка като обезумяла за около 15-20 минути. Понякога и повече. Крякането й е много силно и изключително неприятно само по себе си без значение от времето на деня. Little Wattle Bird вече се премести на доста предно място в класацията на смъртните ми врагове, точно между партията на зелените и корпорацията арм 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Дек 20, 2013 12:32 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ееее .. не го ли знае, той много стар, тук го намерих в преработен явно вид ...
Провежда се състезание между ловци. След състезанието всички се събират и дават отчет. Американеца - Аз убих 5 слона и 3 носорога. Руснака - Аз убих 5 слона, 2 носорога и 3 антилопи. Българско борче - Аз убих 10 носъра. Всички почнали да се чудят какво е това и тръгнали да видят. Борчето върви напред, изведнъж разгръща едни храсти и насочва пушката. От храстите изскача един негър, бяга и вика "Но сър, но сър".
|
| Пет Дек 20, 2013 12:45 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Побързай да решиш проблема, че гледам по 3 пъти в годината се люпят! http://www.youtube.com/watch?v=OcxUndi2Lgg
|
| Пет Дек 20, 2013 1:08 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
А... това е в ютуба е някакъв много музикален подвид на гадта на моето дърво Това тука кряка значително по-неприятно
|
| Пет Дек 20, 2013 1:16 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Little Wattle Bird: "Calls include a strident cookay-cok, a raucous fetch the gun, a mellow guttural yekkop, yekkop and many squeaky, musical lilting notes. The alarm call is a kwock or shnairt!." Пък аз се мислех за стоик в гръчко, понасяйки цяла нощ нещо като "Ху-куу" и бесни трели на лястовици между три и четири часа ама само от май до юли. На това пиле направо му хвърляй пиратки, поне отчасти ще си го върнеш  Все пак ако се стигне до отстрел: що да го трепеш?! Намери си топчета и тръба, пълниш устата и го играеш зенитка. До два-три дни пилето ще се махне, ти ще се покефиш и никой копче не може да ти каже. Навремето на село с метър и нещо тръба и малко зелено грозде разкарах едни много гадни котки и гарги а особено котките са доста упорити.
|
| Пет Дек 20, 2013 1:19 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Вземай един бумеранг от вашите носърчета и го почвай с него  .
|
| Пет Дек 20, 2013 1:39 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ми потърси схема на ултазвуков птицегон навремето имахме такова на летището да гони гаргите и май работеше, щото като имаше полети нямаше жива гарга в района.
|
| Пет Дек 20, 2013 2:54 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
И това съм пробвал. Даже още седи тук в чекмеджето. Котката само като го види и не се прибира после чак до посреднощ, а съседското куче почва да вие като го пусна. Но гадината не му обръща никакво внимание 
|
| Пет Дек 20, 2013 3:33 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Тая гад във високо дърво ли е не можеш ли да я свалиш с водна струя барабар с гнездото, некакси не е хуманно да я убиваш, то верно че ти писва от нея. Ама ако я махнеш може да се засели друга трябва да проучиш какво я плаши или дали има естествен враг и да пробваш със качествен запис.
|
| Пет Дек 20, 2013 3:55 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Капан? Какво яде това пиле?
|
| Пет Дек 20, 2013 8:25 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре де, на мен идеята с пиратките ми се вижда най-работеща. Купуваш една кутия и почваш да му мяташ по 1 на час. Едва ли ще издържи дълго. Другото което ми хрумва е димка с амониева селитра, ама да не вземат да те опандизят, че там не е тук. П.С. Щом с прашка не можеш да го уцелиш, не се хаби за арбалет, лък и т.н. Гаранция с тях ще ти трябват бая тренировки докато почнеш да целиш нещо по-малко от капак за тендежера  А стрелите са скъпи и обикновенно се губят. Изглежда лесно, но стрелбата с тях няма нищо общо с пушка.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 20, 2013 10:10 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Абе явно с въздушна пушка ще е. Няма хуманност тук - това си е чиста война Капан не става тъй като гадта яде цветовете на дървото (голямо и с много гъста корона). Естествен враг след целия рисърч който направих за тая птица не успях да намеря. Ще трябва само да измисля как да потърся пушката, че в наши дни търсачките какви ли не работи наблюдават. Даже наскоро четох за някаква жена в америка дето си търсела в интернет тенджера под налягане и вечерта й дошли на вратата едни момчета в спретнати черни костюми... 
|
| Пет Дек 20, 2013 10:52 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
+1 Имам едни съседи с пес , дето няма спирачки да джавка. казах им, да вземат мерки.Отговор:било регистрирано, ваксинирано,тука било вилна зона и дрън дрън.Като му пратя пиратка, бая време е на "mute" ...
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пет Дек 20, 2013 12:45 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Абе тази работа не ви ли се вижда малко нередовна ... кой си ти, та да отнемаш живот? Отиди при някой ветеринар за да попиташ, какви са нравичките на тази птица и не можеш ли да я преместиш/преместят на друго място?
Сори, но ми се струва извратено и арогантно за да бъде обсъждано от ... всички ...
П.С. Направи няколко снимки на птицата и ми ги прати. Ще говоря с един познат орнитолог.
|
| Пет Дек 20, 2013 3:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Как беше лафа - "и един мърмот завива шоколади"  .
|
| Пет Дек 20, 2013 4:42 pm |
|
|