Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Power Point или деривати - някой ползвал ли ги е? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Power Point или деривати - някой ползвал ли ги е?
всеки да ползва което му е удобно

libreoffice impress и powerpoint за мен са еднакви като възможности няма нещо което да може да се направи на едното и да не може да се направи и на другото
като свикнеш с едното ще ти е неудобно да минеш на другото поне първите 1-2 седмици

това кое е стандарт е смехория, димитър да си представи ако powerpoint-а в америка струваше една средна работна заплата колко щеше да е популярен, тук поне в българия ю/лу/зърите които ползват powerpoint са
1. студенти които са го заредили от торент
2. държавни служители получили го чрез корупционна схема с майкрософт и чиновниците които вземат решение как да се харчат държавни пари
3. получен преинсталиран с покупка на компютър

не вярвам някой който харчи собствени пари да купи PP при положение че има безплатна алтернатива, понеже едното ще се зареди 2 секунди по-бавно заради java наследството от sun

Нед Фев 09, 2014 11:10 am
Профил

3aek написа:
не вярвам някой който харчи собствени пари да купи PP при положение че има безплатна алтернатива, понеже едното ще се зареди 2 секунди по-бавно заради java наследството от sun

Аз го плащам със собствени пари и съм си го купил.
Пет пари не давам кое колко бързо зарежда. Ама като се налага да обменяш файлове с колеги и те ползват MS Office, много по-удобно е и ти да ползваш същото. Много отдавна пробвах с "алтернативите", уж става, уж съвместими, ама не съвсем (едно се разместило, друга таблица се разтегнала на две страници, някоя графика изчезнала, и т.н.). Късахме си за кратко взаимно нервите и се псувахме наум, после като направих сметка колко спестявам от това, теглих му една майна и го зарязах.

Нед Фев 09, 2014 12:46 pm
Профил
Аватар

Що не ползвате на гугъл онлайн документите?
Преди месец ми трябваше да правя презентация за една глупост, точно за два часа бях готов при положение, че никога досега не им бях виждал софтуера с който се правят такива неща. :)

Нед Фев 09, 2014 1:59 pm
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
Що не ползвате на гугъл онлайн документите?
Преди месец ми трябваше да правя презентация за една глупост, точно за два часа бях готов при положение, че никога досега не им бях виждал софтуера с който се правят такива неща. :)

Това е също добра алтернатива. В на дъщеря ми училището използват google офис документите за домашни работи и проекти.

Нед Фев 09, 2014 4:10 pm
Профил WWW
Аватар

На калпава ракета (Бонго) все космоса и е крив... Бонго, оправи си компа (не компотите в мазето, а компютъра).

Нед Фев 09, 2014 4:54 pm
Профил

Абе аз сигурно съм повреден, ама на, имам офис пакет с мака, е убий ме не мога еидн документ да направя н него, камо ли презентация, опитвал съм, след 2-та минута бих пратил целия R&D на ейпъл в газовата камера ... те от такива като мен се хранят MS ...

Нед Фев 09, 2014 5:41 pm
Профил
Аватар

@ Tisho: да ама съвместимо ли е с M$ Office? Щото Apache Open Office е, освен това е по-добро от М$ Office 2003 (по-новите не ги съм пробвал). И въобще нямаше да се разпсувам ако не бях опрял до Impress / Power Point.

Иначе: аз стария комп го реставрирах щото на него имаше оригинален пакет с който се работеше усилно години наред. Явно са си претупвали работата в рамките на възможното и защото не са си представяли нещо по-добро.

Последна промяна bongo_x2 на Нед Фев 09, 2014 8:45 pm, променена общо 1 път

Нед Фев 09, 2014 8:39 pm
Профил
Аватар

аз лично ги ползвам еднакво лесно и двата продукта. не разбирам какво чак толкова може да те е подразнило в РР?

да, имат си различията и неудобствата. за съжаление, не са 100% препокрити нито като функции, нито като съвместимост. но и с двата продукта може да се върши ежедневна работа.

за мен ексела е най-добрия М$ масов продукт. outlook-а пък е най-недодялания, особено когато работи по РОР3. аксеса клони към 'боза' отколкото към 'база'. другото чудо в пакета, фронт-пейджа направо не знам защо още го пробутват на простите потребители. може би само paint го бие по безмисленост.

обаче като продукти с над 20 години история, уърда и ексела клонят към стабилност. имаха периоди, в които самите те не бяха съвместими със себе си (смяна на принтера водеше до преформатиране на документа), какво остава да се гони съвместимост с друг продукт. ОО/LO също има дълга история, но ми се струва, че последните години основно се ръчка по смяна на имената заради смяна на собствеността и патентни капани, отколкото нещо конкретно.

и ексела и калка се справят добре при консолидация на външни данни, но не са съвместими помежду си при по-сложни схеми.

Нед Фев 09, 2014 8:42 pm
Профил

Мен това което ме дразни най-много са различните интерфейси, ей сега ми се наложи да сложа новия офис, разбирай че досега бях с версия XP, вече повече от месец и не мога да му свикна. Мен лично проблема ми е че работя много машинално, в момента в който ми с есмени интерфейса и почва ендо чудене кое къде е, някои опции дори не им знам имената, просто знам къде са, сега като не са там е много зор :) Иначе с айпъл продуктите проблема ми е съвместимост. Целия офис работи с продукти на ейпъл, опитвам се да ги науча документи които аз отварям да не се отварят с друго освен с М$, иначе по някаква причина се чупят или форматират странно. Примерно doc файловете им става нещо с хедъра и с бекграунда, ексела пък не знам какво му става но отворя ли с M$ и забива, това не на всички отварени с numbers а само някои ... понякога ми идва да си прегриза вените.

Нед Фев 09, 2014 10:02 pm
Профил
Аватар

Ааа, то иначе си има безплатни M$ Office Viewers...

Нед Фев 09, 2014 11:48 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
@ Tisho: да ама съвместимо ли е с M$ Office? Щото Apache Open Office е, освен това е по-добро от М$ Office 2003 (по-новите не ги съм пробвал). И въобще нямаше да се разпсувам ако не бях опрял до Impress / Power Point.

Чесно казано все ми е тая колко е съвместимо. За тази цел си има PDF. Отваря се навсякъде и от всичко. :)

А и какво ти пречи всеки път да си го отваряш с гугъл документи?

Пон Фев 10, 2014 12:53 am
Профил ICQ

Абе в pdf не можеш да експортваш с анимациите, иначе си е универсален формат. Това на гугъл не съм го пробвал.

Пон Фев 10, 2014 1:10 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе в pdf не можеш да експортваш с анимациите, иначе си е универсален формат. Това на гугъл не съм го пробвал.

Готино е. За да работи му трябва браузер и интернет, като документите си стоят в облака и можеш да ги достъпваш от всякъде. Включително и андроидский телефонъ.

Пон Фев 10, 2014 1:13 am
Профил ICQ

Абе това с облака малко ме притеснява, имам docs ама освен да шервам файлове за друго не съм го позлвал. Не обичам облачни работи, точно като ти потрябва нещо и нямаш нет :)

Пон Фев 10, 2014 1:46 am
Профил
Аватар

То варианти много, стига да не ходиш на изпит и в задачката да не се споменава "презентация на Power Point", на всичко отгоре със шарении: скарахме се със жената докато разбере, че многото (и не на място) ефекти само пречат.
Не случайно споменах за DVD-то, т.е в режим на меню: ще тръгне дори без компютър, неограничен набор от ефекти и програмите (дори безплатните) наистина правят каквото обещават.

Имало само една презентация по-добра от нейната ама аз не го вярвам - сигурно буквите са правели умопомрачителни акробатики. Ако става дума за техническото изпълнение, де.

Пон Фев 10, 2014 10:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща