|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:45 am
GM: Steps to a recall nightmare
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: GM: Steps to a recall nightmare
Бахти, добре че не се излъгах да си купя американска кола, бях си харесал точно Бюик, а то щеше да излезне, че съм си купил скъп Опел. Тва американците са най-големите търговци-мошенници...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Апр 08, 2014 10:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе аз пробвам някакви все куци по рентакар, другаде американска не съм карал ....а едно либерти имаме, ама всички имат един и същи проблем, поне за мен, много разход, с такъв разход кайена направо хвърчи, да не говорим че всички досега които съм пробвал са доста мудни, венро рента кара са малки двигатели, но пък ебаси разхода. ..... а онзи ден наемах камионче, чисто нов форд, тъкмо го бяха получили в Пенски, F450, такъв разход не бях виждал от времето когато при бащата се караха кразове влекачи. За около 80 мили, докара разход 6 мил / галон, ако приемем че резорвоара не е бил съвсем пълен, иначе 12.5 галона дозаредихме а можеше и още, ама видях че стрелката отиде на мах. Това имайки в предвид че дори не беше натоварен, повече от 500 кг не съм му качвал, а 80% от разстоянието го мина празен.
|
| Сря Апр 09, 2014 7:24 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Чет Апр 10, 2014 1:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз се чудя кога ФВ ще си признаят за прпблеми с АБС-с, защото проблем има със сигурност, поне при полото тала забиващ АБС не съм виждал, то едно вече го размазах.
|
| Чет Апр 10, 2014 2:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ами като тръгнат да ги съдят, най-вероятно. То виждаш, че никой нищо не си признава, освен ако не почне ровене около някое дело.
|
| Чет Апр 10, 2014 3:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз една година я карах така и всеки ден псувах поне по два пъти, ама то няма свикване, на мокро на сухо, на асфалт, на павета, като включи и не изключва, и уж отпускам педала ама последния път много ми дойдоха задачите явно и не го припомпах на време, и то горкото каквото е пикливо .. влезе под една Х5-ца допрозореца почти, а на нея само неонките и се счупиха  Както и да е, това беше с 40 .. ако беше със 140 сега можеше и да не си пишем  Интересно обаче че при висока скорост не съм го усещал, винаги е ставало при 40-50 км/ч, не знам има ли общо скоростта. Та те така, после щяха да кажат шьофирал с несъобразена скорост ... нямаше как да го пишат така щото става 50 м след светофар а то все пак не е ферари ... аз отдавна съм на мнението че такива колици трябва да ги забранят ама ей на, като ми е под ръка какво става.
|
| Чет Апр 10, 2014 11:22 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ми пробвай да ги съдиш.  На пръв поглед, проблема е, че слагат универсален модул на всичките си каруци, без да се отчита масата. Очевидно е, че на по-леко МПС колелата ще блокират по-лесно и на по-ниска скорост.
|
| Пет Апр 11, 2014 2:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От къде си сигурен, че модула ако е универсален софтуера му също е един и същ?
|
| Пет Апр 11, 2014 2:08 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
То е въпрос на 1-2 байта параметри, нищо повече.  В нищо не съм сигурен, но като гледам на къде вървят нещата, нищо не би ме учудило.
|
| Пет Апр 11, 2014 2:34 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Прави ли ви впечатление различния подход към нещата?
Японеца като сгреши - изправя се с наведена глава и си понася последствията колкото и да му струват.
Всички останали се спотайват и признават че са сгрешили само и единствено след като лъснат неопровержими доказателства и тогава пак шикалкавят и се чудят как да спестят разходи.
|
| Пет Апр 11, 2014 3:37 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
O, че те и Тойота все още отказват да признаят че имат бъгове в софтуера - плащат милиарди, но стоически обясняват, че всички случаи са грешки на задкормилното устройство, и че те от толкова години правят коли и досега не са имали такъв проблем, та сега ли 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Апр 11, 2014 4:07 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
След като всичко което се слага в колата, а и цялата кола минава сертификация, не трябва ли за бъговете открити след това да носи отговорност сертифициращият орган? Все пак той е издал документа разрешаващ на дадена автомобил да се появи по пътищата.
|
| Пет Апр 11, 2014 4:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Трудна работа. Всички други, да, но VW, никога! Те ако си признаят, смятай че цял перник ще се появи пред завода им, с винкели в ръцете... 
|
| Пет Апр 11, 2014 5:26 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Е няма как да се преравя и тества всичко. Не и в разумни парично-времеви рамки. 
|
| Пет Апр 11, 2014 6:35 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да времето е проблема, иначе почти всичко може, но няма време и пари.
|
| Пет Апр 11, 2014 8:28 pm |
|
|