Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Пак строителен въпрос - eurohouse.us? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Пак строителен въпрос - eurohouse.us?
Районът е в Габрово, предполагам че питаш за София?

Чет Май 15, 2014 10:39 am
Профил
Аватар

emilvtc, тези цени в София и от софийска фирма ли са?

Проекти и разрешителни в какви диапазони се движат?

Чет Май 15, 2014 11:46 am
Профил ICQ

Цените са за Пловдивско - общ. Марица и са от няколко фирми и стр.бригади с разлика до 2000лв една спрямо друга. (В труда е включен и кофража. Търсих само фирми разполагащи със собствен кофраж).

За проекта и одобряването му писах в по-предишния си пост. Грубо около 15-16лв/м2 РЗП излизат. И това зависи от региона в който ще се строи и от цената на проектантите.

Чет Май 15, 2014 11:56 am
Профил

Само бетона ми се вижда малко по-скъп, може би за бетонопушка са те леко кожоодрали, или пък бетона идва от по далеч, но там не е като да няма от къде. В същия регион бетона с докарването ми излизаше 65 ако се не лъжа, и то B30, пушката не помня колко беше, но не много.
За мазилки и др много зависи вече какво се прави и как. Аз виждам всякакви довършителни работи, някои са толкова безумно скъпи че правят имота практически непродаваем, но то в тиа случаи като с еправи рядко собственика мисли за продажба, пък после като дойде момента се чуди що не може да вземе толкова колкото е платил :)
Дограмата може да излезе много, тази на емил не е лоша сигурно, но ако търсиш нещо с по-висока надеждност отиваш в едни други ценови диапазони, говоря надеждност срещу проникване.

Иначе, Емиле, ти все пак изолация нама ли да сложиш, виждам проекти с такива тухли, но пак си слагат и външна изолация.

Чет Май 15, 2014 7:52 pm
Профил

Бетона ми е с включен ДДС (който ще "оптимизираме"), транспорт на 13км и пушка. Пушката само ми е 220лв за наливане до 24м3 и 7лв/м3 след това.
Без ДДС и механизация наистина цените са 63-69лв/м3 в зависимост от бетона.

Върху тази тухла допълнително ще сложа изолация само на една западна стена 28м2 и то заради западния вятър. Никъде другаде няма да слагам. Нали това е идеята на този вид тухли все пак... Ако ще се слага изолация навсякъде, за какво да използвам скъпа тухла?

Трябва да реша само какъв вид външна мазилка да използвам върху тухлите. Ако някой може да ме ориентира - сега е момента.

Пет Май 16, 2014 9:25 am
Профил

Емо, и аз обмислям вариант с винербергера, обаче не знам как си го представяш това без изолация?
Според мен не може да оставиш тухла на голо поради ред причини...
Въпросът е, че преди мазилката трябва стената да е идеално гладка и с еднородна основа. Това е и една от функциите на изолацията...
Не се сещам иначе какво друго да ползваш за основа. Сещам се де - варов разтвор, ама това е тъпо...

Пет Май 16, 2014 10:15 am
Профил

Разправят ми за някакви циментно-пясъчно-перлитови" мазилки нанесени директно върху тухлата. Не ми е останало време да се заровя в тази посока за сега, но ще трябва.

Пет Май 16, 2014 10:27 am
Профил

Мазилката е по малкия проблем според мен. Тая тухла ако се зида от професионалист != майстор зидар, дава много равен зид. Обаче тук гледам един проект за доста пари на жилищен комлекс, където се държи на качество но и гледат да оптимизират цената. Та там тухлата е такава но изолация има навсякъде. Казаха че смятали, смятали и излязло че по добре да има, а става въпрос за 16 сгради с понд 6 етажа всяка, близо 600 апартамента, т.е. ако махнат изолация ще икономисат не малко. Аз лично нямам опит с таква тухла, в смисъл не съм живял или експлоатирал нещо строено с нея, работили сме в сгради строени с това но не знам как е като изолация реално. Все пка да не забравяме че в днешно време маркетинга е движеща сила за всеки продукт, много често е твърде подвеждащ.

Пет Май 16, 2014 1:27 pm
Профил

ToHu написа:
Мазилката е по малкия проблем според мен. Тая тухла ако се зида от професионалист != майстор зидар, дава много равен зид.

Няма значение как се зида, стандартните замазки са като боясисване, т.е. полагат се върху шпакловка. А шпакловка върху гола тухла не става добре. Всъщност може и да има тухли подходящи за директна шпакловка, но поне тия мостри дето имам на винербергер са с големи жлебове, и с прекалено гладки участъци. Аз поне не бих шпакловал директно.

Пет Май 16, 2014 3:01 pm
Профил

Абе ако говорим за замазки, съвсем доскоро стандартна замазка значеше поне 1 см варов разтвор :). Има машинни замазки които без проблем ще станат и в-у тухлата, но не виждам смисъл. Много по добре е да сложиш едни 5 см изолация, отгоре директно лека замазка, и боя, дори може без боя ако ти слагат цветна замазка.

Пет Май 16, 2014 5:42 pm
Профил
Аватар

Мии то външната изолация не е ли най-евтиното нещо в цялата сграда? От много изолация глава не боли.
Като се вземе предвид отместването на точката на замръзване (желателно извън тухлата ама...) и изравняването на стената - избила си е парите.
Пък и май фацата и се поддържа по-лесно. Рано или късно ще друсне - обикновената мазилка се пука грозно и почти не се възстановява.

Пет Май 16, 2014 8:02 pm
Профил

Изолацията е добре, само да не си на голф корт ...

Съб Май 17, 2014 1:23 am
Профил

От последната градушка им се отвори много работа на строителите- включително и много изолации ще трябва да се прешпакловат. На работата смениха и доста ондулин с тенекия.
Ондулинът беше вълнообразен и 12-13год. стар, та се надупчи като швейцарско сирене.
За ондулина-ясно, толкова му е ресурсът. Ама за изолацияата градушката е кофти - поне за типа бързо масово саниране.

Съб Май 17, 2014 8:52 am
Профил

Ами зависи си, ако е добре направена от градушка няма как да има проблем, тя идва от горе, не може да има кой зане каква хоризонтална скорост, единствено вятъра. Ако става на дупки е кофти изпълнение. Много хора ползват стиропор, но той не е за такива цели реално, дори и този с висока плътност, или поне не директно измазан. Фибрана применро е много го здрав. Така или иначе си иска качествена замазка и е много добра идея да се слага армираща тъкан, виждам че доста често я спестяват.
При мен проблема е дург, тежки, бързо летящи топки ... не мога да си обесня колко куц играч трябва да си за да отиде толкова в страни от дупката но ....

Съб Май 17, 2014 12:01 pm
Профил
Аватар

Съдейки по Силистра градушката не е голям проблем.
Някоя случайна дупка можеш и сам да си я замажеш и няма да личи.
Аз пък си мислех, че Тони се бъзика, а той наистина си копаел градинката с бронежилетка и каска на главата :)

Съб Май 17, 2014 12:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща