|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:04 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Ценни програми и трикове за Windows
Абе 10-ки .. вие работа нямате ли си ... аз още на 7-цата се пуля, ако не бяха някои от тъпите ми апп-ве още щях да съм си на ХР. Що за мазохисти сте вие ..... това не е типично за хардуеристи, ама явно явно сте пробладаващо мекушавци садо мазо 
|
| Нед Юни 07, 2015 11:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Първо отиваш на "Check your update status" и после като се отвори джама горе има тричертички за меню, натискаш ги и после избираш "Check your PC". Бонго, който го е страх от мечки да не ходи в гората - аз нямам какво да крия нито от чичо ти Били, нито от който и да било. Плюс това е само да ти пратят ъпдейта. Кога ще го ползваш и как зависи единствено от теб си.
|
| Пон Юни 08, 2015 12:00 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Windows10
Във фака си го пише: "Windows 10 е безплатна надстройка ...", предлага някои нови функции със съмнителна полза, но и премахва доста, част от които доказано полезни. Пък думичката "надстройка" тревожно ми напомня времената от преди XP... За осмицата съм съгласен да се пробва, но за седмицата бих казал "Не я барайте, ей!" поне до догодина по това време, т.е. докато се разбере. Хрумна ми друга дивотия за пробване: нали осмицата била по-лека, само дето е крива. Значи се ръга на по-слабия хардуер и се изправя с десятката.
|
| Пон Юни 08, 2015 11:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ти си последния човек пък дето ще ни казва какво да правим с компютрите си  .
|
| Пон Юни 08, 2015 1:14 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И аз като ToHu се чуда за чий... требе да се скача на всяка новопоявила се боза, освен, ако не пишете програми, които да работят в бозаджийска среда и да трябва да пробвате съвместимостта. На лаптопа съм със 7-ца само защото като го купих се оказа, че няма драйвери за ХР.
|
| Пон Юни 08, 2015 5:17 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
|
| Пон Юни 08, 2015 5:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе бай Бонго поне 50 компа е направил, повечето почвайки от болтчетата на дънната, и все нещо е научил. Още повече, че обикновено не ги дялка срещу заплащане.
Добре, че беше това с Win10 за да спра окончателно да вярвам на бай Били: вече обновяванията рядко пишат за какво се отнасят, трябва да ги проверяваш поединично. Лаптопът на жената (с Win7) от седмица-две предупреждава за обновявания, но няма как да го рестартирам. Днес ги прегледах и ги забраних - всичките бяха беля на главата!
|
| Пон Юни 08, 2015 5:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
За да не се бере срам у файсбукот... 
|
| Пон Юни 08, 2015 6:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз ще ви дам една причина - защото е фри, а след време няма да е. Верно знам, че Бонго не е платил и една стотинка за операционните системи на 50-я компютъра, които е сглобил от болтчета, но тук предпочитам да съм си изряден и ако заедно с това е безплатно тогава е супер. Това дали съм щял да имам някакви бъдещи виртуални проблеми ми е последната грижа. ХР вече почти никой не ползва къде заради драйвери, къде заради нещо друго. Същото е на път да се случи и със 7-цата. Демек хората ще ползват 8-ци и 10-ки и аз нямам намерение да стоя на 7-ца, да правя неща, които работят на моя комп и после да ми реват по телефоните, че на 8-ца и/или 10-ка не вървят. Ако си ползвах компа само да сърфирам из нета и да крада програми и филми като Бонго - тогава, да и 7-ца ми върши работа и ХР и всяка друга операционна система, която има апликейшън за тпренти и браузер. Да ама това, което правя не се ограничава само до бонговата дейност. И само за справка Бонго - аз също до сега не съм купувал готов комп, а съм си сглобявал всичките с изключение на лаптопите. Ама не виждам как това е нещо, с което мога да се хваля, защото и най-големия малоумник може да го прави и то няма да е много по-зле от нас. Познавам такива хора и със сигурност знам, че нямат кой знае какви проблеми. Та не се чувствай длъжен да ни обясняваш всеки път колко сме прости без значение дали става въпрос за компютри, компоти, краставици или пък домати  .
|
| Пон Юни 08, 2015 7:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм айде сега, признай че си станал садо мазо  .... аз пък точно защото държа да работя а не да с еборя с компа гледам да ъпгрейдвам колкото може по рядко и това важи за всичко което ползвам. Не съм ли принуден от някаква сериозна причина, не го пипам.
|
| Пон Юни 08, 2015 7:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
OK, признавам си - и камшик и белезници имам  .
|
| Пон Юни 08, 2015 7:57 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Защото натискат зверски да се случи по всякакви възможни начини. 8-цата е говно във всяко едно отношение, ако ги сравняваме. И бай ти Били много добре знае това. Затова и бързат с 10-ката, затова са и всичките прИмоции и прочие полюции. Ако се спази традицията, 10-ката може би ще е нещо, дето да измести 7-цата по естествен начин. 8/8.1 за мен си е същата полюция като Vista - народа масово се отказа от нея в момента, в който се появи някаква алтернатива, за която има драйвери за конкретния им хардуер. Подобен отлив от 7-цата изобщо не се състоя до ден днешен.
|
| Пон Юни 08, 2015 8:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Добре бе хора - никой не ви кара на сила да си сменяте ОС-а и не виждам какво ви пука аз какво ще си сложа на моя комп та вдигате толкова врява и изписахте толкова постове  .
|
| Пон Юни 08, 2015 8:20 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Нова инсталация на XP заема 100МБ рам, нова инсталация на Win 7 заема 1000МБ, ако XP не беше орязън от към драйвери и подръжка на памет, 90% от хората щяха още да си цъкат на него. Една малка тайна дето малко хора я занят Win2000 и XP са NT5. Виста, 7, 8 и 8.1 са NT6. но хората обичат да си плащат по няколко пъти за едно и също нещо.
Dimitar там е проблема, че всички идеоти като си сложат win 10 ти щеш-нещеш ще тябва да си направиш програмите ти/драйверите ти да подържат 10, ако ли не изпадаш от борда.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юни 08, 2015 8:23 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Митьо, това е изключението, което споменах.
|
| Пон Юни 08, 2015 8:31 pm |
|
|