|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:22 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Философски въпрос ($20+)
3.2 GHz не съм го виждал моя, ама на 2.9 си седи най редовно...
|
| Чет Юли 09, 2015 10:52 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Cekins прецакал си се с този процесор за $393.00. Ето този десктопки процесор за $37 http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=51962 е по-бърз.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Юли 10, 2015 12:22 am |
|
 |
|
bobihot
|
iKe- този е 2 ядрен? - да де, то не е ясно тия 2 трида на I7 дали реално се ползват? С++ си е лапач и иска ресурси ламически. За това гледам да не го ползвам.
|
| Пет Юли 10, 2015 2:13 am |
|
 |
|
Cekins
|
Ike, това е лаптоп.
|
| Пет Юли 10, 2015 7:06 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Така де, прав си, не съм го догледал мобилното, аз така или иначе го ползвам само на път и като го купувах исках основно да е лек и да държи батерията. Но извода ми си остава верен, за повечето софтуер си трябват мегехерци. Тредове, ядра, памет... не ми помагат особенно. Затова и за работа ползвам десктоп система.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 10, 2015 11:06 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Моя лаптоп е с i7-3840QM - и държи 3.6GHz при 100% натоварване неограничено време ! (сигурно щото не е от ebay !?)
|
| Пет Юли 10, 2015 11:15 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък моят счупеният, със софтуерното видео, глей как държи (синята графика е за проца - 10-15%, зелената е паметта, жълтата нетя, лилавата суапа, червената системата общо, оранжевата диска, а първата температура е на проца - нали радиаторът е кофти...) Снощи зяпах без проблем ХД видео от ютубата...
|
| Съб Юли 11, 2015 12:23 am |
|
 |
|
Cekins
|
Бе то и аз на тошибата ако и сложа един win2k ще фръка, ама я ми кажи как да стане така, че поне клавиатурата ми да тръгне....
|
| Съб Юли 11, 2015 2:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За начало - Puppy Linux ще те изненада приятно, зависи от дистрото де. После може да минеш на Linux Mint ама Xfce, нищо че го ъпдейтват с няколкоседмично закъснение. А ако си дърт линуксчия - не смея да ти давам акъл. Edit: WinXP съм го подкарвал на Pentium MMX - 200МХц и дори ми беше gateway под Wingate, зареждаше торенти, поддържаше мрежата на Tor и дори служеше за кратка справка из нетя (ама преди флаш-модата). Разкарах го само защото нямаше USB2 а модемът взе да го иска, после пък си купих рутър и ме домързя...
|
| Съб Юли 11, 2015 3:19 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Добре - после ми кажи как да пусна TIA V13 на тоя линукс... Стига с тия глупости - вече не знам колко пъти сме го говорили това - масово хората тука ползваме де Алтиум, де Солид, де някъв друг софтуер дето е само за Win. На всичко отгоре тия софтуери искат яки машини дето от виста надолу много трудно се подкарва - най вече заради липсата на драйвери. Тебе те знаем че само чатиш и бази бази клипчета в тубата гледаш, ама ние не сме така...
|
| Съб Юли 11, 2015 5:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ааа, това ли било?! Мии аз където си вадя хляба не си ръгам пишката. Затова си имам колекция от компове, а този баш за работа обикновено и с LAN не е свързан...
|
| Съб Юли 11, 2015 5:23 pm |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
за мен е точно обратното, работната ми машина е работен кон  . Ръгам я където ми падне, за да няма проблеми - вершан конторл, сървърчета, бекъпи, имиджи на дяловете и т.н.... Ама да си пазя PC-тo щото на него работя, няма как да се случи, нали това му е работата. Имам един лаптоп с дърто i7 q720 и 12гб рам със SSD с него карам мотор по паветата (буквално) вече над 3 години и нищо му няма. Машините трябва да са здрави, практични и когато здадат багажа със две, три кликания да ги замениш с ресторнат наследник.
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Съб Юли 11, 2015 6:35 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
HIFI, въпрос на време е да оревеш орталъка - слушай бай си Бонго! Освен това според Великите закони на Мърфи: претовареният работен кон пада точно по средата на баира. Що не ползваш и магарета?! П.С.: бай ти Бонго никога не е оставал с по-малко от 4 (четири) напълно изправни и добре функциониращи компа, като най-важното е записано на всички. Обаче пролетта като взеха масово да сдават багажа, точно преди дипломирането на жената, направо оцапах гащите - трябвше да ходя на село, не да се занимавам с ремонти. Слава Богу, оправихме се с останалите два и половина (добре, че нищо повече не се скапа), днес жената се добра до последните шестици и за довечера съм поръчал яки фойерверки 
|
| Съб Юли 11, 2015 7:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
HIFI, въпрос на време е да оревеш орталъка - слушай бай си Бонго! Освен това според Великите закони на Мърфи: претовареният работен кон пада точно по средата на баира. Що не ползваш и магарета?! П.С.: бай ти Бонго никога не е оставал с по-малко от 4 (четири) напълно изправни и добре функциониращи компа, като най-важното е записано на всички. Обаче тази пролет комповете взеха масово да сдават багажа, точно преди дипломирането на жената, и направо оцапах гащите - трябваше да ходя на село и нямах време за ремонти. Слава Богу, оправихме се с останалите два и половина компа (добре, че нищо повече не се скапа), днес жената се добра до последните шестици и за довечера съм поръчал яки фойерверки  Edit2: пък ако някой си мисли, че днес е безопасно да си свържиш компа с нетя - да дойде да ме цунка 
|
| Съб Юли 11, 2015 7:48 pm |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Аз не съм казал, че ми е единствена машина  . Просто това да ги пазя до толкова, че да не пъхам лан кабел ми се вижда като параноя. И отделно както споменах съм на няколко клика от мултиплицирането на още няколко такива. Важните данни са по сървъри и т.н. Лаптопите дето ползвам за CNC-то си са нагълтани с прах, но това не им пречи. Последно като рязахме с ToHu MDF, толкова се вдигна, че после чистих вентилатори. И ето тук идва пак тезата ми -> За какво са ти тези ПЦ-та, ако не можеш да ги ползваш свободно. Това е като с колите - купуваш си нова и спираш да пътуваш и ходиш по къмпинги и чукари, щото била лъскава и не ставала за такива места и пътища. Недай си Боже да се наложи да местиш багаж с нея. Сега като се замисля май ще си купя и един toughbook на panasonic за спорта  П.С. Аз си помислих, че за бури и светкавици говориш като спомена ЛАН кабел, дори си мислех да питам за WIFI не си ли чувал  , злонамереният софтуер и атаките са друга бира...
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Съб Юли 11, 2015 8:07 pm |
|
|