|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:45 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Нова (първа) работа
абе .... вие имате ли на представа какво означава зле ... или дали сте виждали зле, ако съдя по факта че го казвате, по скоро не.
|
| Нед Май 15, 2016 4:48 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
Ааа моля, моля - не ме обвинявай за съвета , ти сам си решаваш.  А мнения, които съвпадат с твоето може да са опасни - започваш да се самонавиваш. Така ,че имай едно на ум и за тези, които не съвпадат. В Бг е добре , само дето няма много клиенти , и работата е малко, и парите... Но иначе си е добре.
|
| Нед Май 15, 2016 4:49 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Сам знаеш, че това не е от вчера... А дали в бе-ге-то е добре или не всеки сам си преценява. Аз мога да напусна тази територия когато си поискам, а и знам и 2 и 2К и 2М, но аз съм друго поколение. Няма нужда младите да търкат същите пътеки...
|
| Нед Май 15, 2016 6:00 pm |
|
 |
|
DanielDimov
|
Ами те точно младите я напускат масово и са прави за себе си.
Ние дето сме свикнали да живеем в тази ******** (всеки да си избере дума) - ще си останем тук щото вече си ни харесва... Странно е, но е така - явно мазохизма се изгражда бавно в хората от една възраст нагоре.
|
| Нед Май 15, 2016 7:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе айде да не говорим за напускащи млади щото не малка част от тях в ниакъв случай не живеят по добре там където отиват, нека не дискутираме имиграцията, нагледал съм се на емигранти всякакви къде ли не, не само нашите, а мого от тях не могат да ти кажат защо са имигрирали. Има и такива за които определено е много по добре, но ако идваш от африка, или някое местенце където никога не си имал ток и топла вода е друго.
п.с. тук има не малко хор живеещи в чужбина, но нека не се лъжем, те са добри специалисти и са се устроили, това масово не е така защото Българина по принцип е точно обратното на специалист. За неспециалисти е еднакво и няма занчение дали се е родил в LA или във факултета, но всеки според разбирането.
|
| Нед Май 15, 2016 7:27 pm |
|
 |
|
timt
|
Свинята си търси кочината.  Има една приказка : "Ако се чувстваш цървул тука и оттатък си същият" И тука има хора които си тежат на мястото и на вънка са същите, проблема е че там има държавност а тука не. Да не обръщам на политика ама това може ли да се каже Президент? Това е едно недоразумение в момента. Отседналостта я забравиха и пак прах, прах. Гледай съдебен спор по НоваТВ и това е така нареченият Българин.
|
| Нед Май 15, 2016 9:30 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Тук няма да се съглася с теб. Говорим за програмиране на PLC - това не е с нищо по-долно от "нормалното" програмиране, но зависи много как ще го погледнеш. Ако вместо програмиране става въпрос за "поддръжка" в смисъла на доработки свободата е малко и може да се омоташ в конкретиката и линията на най-малкото съпротивление. Ако работата ти ще е да правиш PLC програми си е баш по-по- най- дизайн - няма как да не ти помогне. Казвам го от позицията че и аз съм минал по подобен път - първо системно програмиране, после PLC, после обратно към корените. И при двата edge-а  имах полза от предходното състояние. Има и друго - в момента мислиш че ти се занимава в дадено нещо, но предполагам че не си опитал всичко и не можеш да си сигурен че в някоя друга инжинерна област няма да се почувстваш по-добре. Аз съм не много по-възрастен от теб но не мисля че мога да съм толкова категоричен (особено ако изключим материална страна на позициите и гледаме душевното задоволство).
|
| Пон Май 16, 2016 9:28 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Кън Автора на стемата - то къде си бил co-op(си карал практиката)? какво точно си учил/учиш 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Май 16, 2016 11:32 am |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
Имам Higher National Diploma in Electrical & Electronic Engineering от колеж тук. В университета специалността ми е същата - BEng (Hons) Electrical & Electronic Engineering.
Не съм карал стаж. Преди да започна да уча в униерситета говорих с преподаватели от колежа и те бяха на мнение, че стажът е без голям смисъл. В университета също се посъветвах с преподавателите - и те ми казаха същото. Не знам защо тогава изобщо предлагат year-out, ама айде. Общо взето съветите бяха да завършвам и да започвам работа, но е много вероятно това да е мотивирано от възрастта ми.
|
| Пон Май 16, 2016 1:01 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Вие двамата май сте си наблизо?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Май 16, 2016 1:06 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
stewie, какво ще рече BSc. (Hons) по отношение на BSc. Т.е. това (Hons) какво значи?
|
| Пон Май 16, 2016 1:38 pm |
|
 |
|
stewie
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 20, 2013 5:18 pm Мнения: 381 Местоположение: България
|
BEng (Hons) = Bachelor of Engineering (Honours). Това Honours не значи нищо доколкото аз съм запознат, може би навремето е имало някакво значение, но сега всички курсове са Honours (с малки изключения). Обаче се държи много на оценките и дипломите се разделят на first class, 2.1 и 2.2 според успеха. Почти всички работодатели имат изискване за минимум 2.1 (upper second-class honours).
|
| Пон Май 16, 2016 2:07 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Леекинко съм учуден защо преподаватерлите са те придумали да не си вземаш година за стаж  тука много хора си карат стажа в някоя фирма и после след завършването почват в нея(е, ако не спали по цял ден или не са запалили покрива  ), или имат поне имат препоръки които в западната част на света още се търсят много  едисственото разумно обяснение да не правиш стаж във фирма е ако се натискаш за докторантури и прочие академични местенца и нямаш време за такива работи пък и ти плащат за това...
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Май 17, 2016 3:21 pm |
|
 |
|
jig.tak
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
стажа е много ниско платен, става за младоци само. Каквато и работа да почне ще получава повече дори и без никакъв стаж.
|
| Вто Май 17, 2016 8:40 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Аз пък да му кажа нещо за програмирането - ако ставаш за това, не се забравя толкова лесно. Да, случва се да поръждясаш, но влизаш в час за много кратко време. Пак - това ако по принцип ставаш за това. Ако не ставаш, много бързо ще ти писне да се напъваш залудо. Жени по-могат да го работят "на инат", но мъже по-скоро не. Говоря за истинска ангажираща работа и търсене на развитие, а не за кютане на заплата някъде.
Та мисълта ми е - ангажирай си умерено сивото вещество с това, докато междувременно работиш друго, ако се наложи. И не му се притеснявай много - трудно се забравя как се кара колело, ако пипето ти щрака по правилния за тая професия начин.
|
| Сря Май 18, 2016 12:09 am |
|
|