Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Просто исках да кажа това... 
Автор Съобщение
Мнение Re: Просто исках да кажа това...
От 10 години не съм асемблирал PC и тука от две три седмици тотално и брутално си губя по
един час на ден за да влезна в крачка. Вкуса който ми остава в устата обаче от това което виждам не е много приятен. Комичната страна - тръгнах да сглобявам ПЦ, а то вместо това ще излезне 1 киловатов електрожен. Трагичното - най-подходящ е онзи американски лаф как хубавото хоби се е превърнало в 'насти' бизнес -тва инженерна арогантност, примесена с елементи на китайски хазарт и изнудване за пари. Тва - тенекийки под процесора за много пачки, пушещи видеокарти с табелки по тях "Внимание!, високо напрежение -Опасно за живота"... Хубаво щеше да е за да има някакъв баланс в природата , пейсмейкърите които слагаме на тея , дето ги мислят тез техно/бизнеси по този начин, и те да са пройзведени в Китай вместо в Щатите и Швейцария и да бачкат под някой Уиндоус номер хикс на брой, да ги таковам в таковата изродите . Или поне родителите да намалят малко джобните на децата си ,които харчат за псевдотехно шитс.

Пет Май 26, 2017 12:03 pm
Ранг: Форумен бог

trakon написа:
От 10 години не съм асемблирал PC и тука от две три седмици тотално и брутално си губя по
един час на ден за да влезна в крачка. Вкуса който ми остава в устата обаче от това което виждам не е много приятен. Комичната страна - тръгнах да сглобявам ПЦ, а то вместо това ще излезне 1 киловатов електрожен. Трагичното - най-подходящ е онзи американски лаф как хубавото хоби се е превърнало в 'насти' бизнес -тва инженерна арогантност, примесена с елементи на китайски хазарт и изнудване за пари. Тва - тенекийки под процесора за много пачки, пушещи видеокарти с табелки по тях "Внимание!, високо напрежение -Опасно за живота"... Хубаво щеше да е за да има някакъв баланс в природата , пейсмейкърите които слагаме на тея , дето ги мислят тез техно/бизнеси по този начин, и те да са пройзведени в Китай вместо в Щатите и Швейцария и да бачкат под някой Уиндоус номер хикс на брой, да ги таковам в таковата изродите . Или поне родителите да намалят малко джобните на децата си ,които харчат за псевдотехно шитс.

Това за баланса в природата го кажи на тоя, дето ти е дал бюджета за въпросното PC. Може и да му споменеш че с трици маймуни трудно се ловят.

За останалото, сори че ще го кажа, ама ми мяза на "На крива ракета космоса и пречи!".

Никой не те кара насила да работиш с нов Солид и прочие. Работи си на тия от преди 10 години. Ще върват на всичко дето се продава днес, сигурно и на таблета ми дори. Ама после пък ще ти е криво че някой свършил за 2 часа нещо, с което ти се баламуркаш цял ден. И пак ще е крива вселената.

Пет Май 26, 2017 12:24 pm
Профил ICQ
На 42 някой трудно ми дава бюджет ако не работи в Лондонското Сити, тука става въпрос че от мене се иска да проявявам инженерна гениалност в работата си, докато на някое недоебано фараонско синче в компанията X му се позволява да демонстрира инженерна арогантност - разликата - в първия случай залагаш собствения си гъз и тоя на колегата си
и го изстрелваш с крива ракета в орбита, във втория случай - твариш хиляди хора на кораб, който има голяма вероятност да се прецака и ги пращаш насред Атлантика .
Бах маа му - процесор за хилядо кинта , който ти треперят ръцете докато го слагаш, щото
е направено така че може лесно да се прецака.

Пет Май 26, 2017 1:09 pm

trakon написа:
На 42 някой трудно ми дава бюджет ако не работи в Лондонското Сити, тука става въпрос че от мене се иска да проявявам инженерна гениалност в работата си, докато на някое недоебано фараонско синче в компанията X му се позволява да демонстрира инженерна арогантност - разликата - в първия случай залагаш собствения си гъз и тоя на колегата си

Все ми се чини че на тия години би-трябвало да си приел едно-друго и да си приключил с прилична част от заблужденията. :) За протокола, и аз съм почти на толкова. Тая година си ъпгрейдвах (практически купих нов) служебния компир. Еми от изваждането от кутиите до инсталиран Windows 7 надали е имало повече от 2 часа със все чистенето на прахоляци и прочие. Честно, не вдявам от кое ти е криво.

trakon написа:
Бах маа му - процесор за хилядо кинта , който ти треперят ръцете докато го слагаш, щото
е направено така че може лесно да се прецака.

И кое по-точно лесно може да се прецака на процесора за 1000 кинта, без да свършиш откровена простотия? Та той даже крака няма (поне интелските) и е общо взето най-коравата част в цялото PC изобщо. Да се скапе интелски процесор е хипер изключение и в общия случай надживяват останалите компоненти с много въпреки овърклоци и прочие полюции. На тема AMD съм неграмотен и не смятам да се ограмотявам в обозримо бъдеще, ама не съм чул и там някой да мрънка за подобни неща. Стария беше с изсъхнала паста към вентилатора и тротлеше и при 10% натоварване, и това вероятно се е случвало с години. И нищо. Местен/разглобяван за профилактика и почистване е 2 пъти за 8 години. 0 проблеми.

Пет Май 26, 2017 1:27 pm
Профил ICQ
Аватар

През годините, ми е направило впечатление че асемблираните системи се кичат с осезаемо по-мощни захранвания от сходни като конфигурация, готови (маркови).
Във същото време, марковите не страдат от недостиг на "ток", да не търпят някакъв ъпгрейд или добавяне на периферия...

Пет Май 26, 2017 5:13 pm
Профил

Ами от една страна търговски трик, от друга НР като е дизайнало 200w захранване то е толкова, а на китайското като пише 400 може и да е 200, затова е и презастраховането.

Пет Май 26, 2017 5:20 pm
Профил

Просто на повечето (нисък до средно-нисък клас) ватовете са китайски.

Пет Май 26, 2017 5:24 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2