|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:05 pm
Какво е това че струва колкото един апартамент?
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Какво е това че струва колкото един апартамент?
Аз вчера плащах данъци и видях един дето много искаше да си плати, ама не му дадоха, изгониха го ;–) Държеше едно тесте с талони и ги проверяваше една по една. За всяка пита и след като му кажат по години той почва да се пазари дали не можел да плати само за последната година. Обясняват му че не става, при което той пробва следващата кола, но пак същата история и накрая го изгониха... Лоши хора! Иначе магалът толкова много искаше да плати поне на една кола данъка 
|
| Пет Апр 28, 2017 1:31 pm |
|
 |
|
HCL
|
Цъ, в центъра е. Урбанизация, какво да се прави, народът иска у Софето Дан, виждал ли си български цигани как работят в чужбина на по 2 места паралелно и живеят по 6-ма в гарсониера. Нищо чудно някои от тях да имат повече спестявания от мен... Абе Дедо, тези не купиха ли котката на скоро 
|
| Чет Май 04, 2017 4:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
отвабна беше. сега пак я продадоха, ма не си спомням на кой. явно не им беше по лъжицата... иначе тата 'запорожец' си е супер за индианците - нещо като моторетка с обща каска. така или иначе се качват тати отпред, мама отзад и посредата 2-3 дечурлига и пърпорят през локвите. те си карат без каски по принцип, та всяко нещо "по-така", с врати, прозорци и метален покрив е многократно по-безопасно. заводите са огромни, бълват моторетки едва ли не на всяка минута. човека хем е хванал нишата, хем помага на сънародниците си, един вид. не знам от какъв зор си купи котараците... нещо като сименс и ментор 
|
| Чет Май 04, 2017 5:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Това, че у центъру е добре! Тенденцията със Софето и Терминал 1/2 вече не е толкова силна, но тя отпуши една друга тенденция... След като народът тръгна, се появиха много дупки в имотното поле. Това се отрази негативното на полето на цените, в резултат на което едни по-тъмно зелени електрони почнаха да запълват дупките в периферията. Съжителството, обаче, с подобни елементи е трудно и взаимното отблъскване кара другите електрони да се преместват към центъра. Така че, споко! Ей в моя блок както беше полупразен, тая есен/зима цъфнаха няколко нови съседи 
|
| Чет Май 04, 2017 6:29 pm |
|
 |
|
HCL
|
Някакъв странен вид народопсихология май. Още навремето Ганди им го е казал, явно е бил човек с мозък и топки - рядко срещана комбинация. Докато подражават на англичаните във всичко ще се техни роби. Обаче и до ден днешен като върховно признание за успех в Индия се счита това за теб да работи бял човек... англичаните са им дали език и са си тръгнали, оковите до ден днешен сами си ги коват. Интересен паралел може да се направи с близкия изток. Там сякаш имат следните касти: 0. Черен човек от не-арабски произход 1. Чужд арабин 2. Наш арабин 3. Бял човек Йерархичната подредба може да я познаете сами. Добре, че за 500 години османлиите не са дръпнали особено напред, че иначе можеше и по-сериозни поражения да нанесат. Та от тази гледна точка сме имали късмет. Но нещо друго прави впечатление като пътува повече човек. В България и особено по черноморието хората ходят изгърбени и това още от сравнително ранна възраст, преди 30. От къде идва това обаче не ми стана ясно. @miro_atc както казва един приятел. Ако си умен, можеш да предвидиш движението на пазарите по света. Ако можеш да предвидиш движението на пазарите по света, можеш да направиш големи пари. Ако имаш много пари, не ти трябва да работиш. Причинно следствена връзка - ако работиш, не означава непременно, че си тъп, но със сигурност не си и умен. Хайде лека работа, че ме чака една камара документация да пиша 
|
| Пет Май 05, 2017 4:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Ако тази теория беше вярна, всички милионери щяха да са най-малко професори или поне с IQ на такива. А пък за академиците от БАН да не говорим  п.с. нищо не предвиждам, казвам ти какво се случва в малките градчета. Периферията и евтините квартали се завземат от цигани и хората от там се изместват в централните части. До миналата година около мен имаше един куп апартаменти да се продават и нямаше купувачи. Сега е обратното - има търсене, няма предлагане...
|
| Пет Май 05, 2017 5:22 pm |
|
 |
|
HCL
|
Миро за съжаление българският език не е богат, като арабския например, и ми е трудно да ти отговоря подобава. Но да кажем би звучало нещо като "интелектът е необходимо, но недостатъчно условие за да бъде наречен един човек умен".
А и обратно следствената връзка не съществува. Т.е. умният човек може лесно да направи пари, но този който лесно прави пари не е непременно умен.
|
| Пет Май 05, 2017 7:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"Ало мошенниците" са толкова фрашкани с интелект, че чак им потича от носа...
|
| Пет Май 05, 2017 8:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
По-скоро ще ме накараш да повярвам в ретроградния Меркурий и астрологията, отколко в някаква връзка между пари и акъл. Твърдението ти, че умен човек лесно може да прави пари не е доказано. Да си умен е вид умение да извършваш мисловна дейност. Но има много други умения, като например да говориш езици, или да играеш футбол. Правенето на пари също е вид умение. Между някои умения има общи неща, но далеч едно умение не гарантира друго умение. Умението да мислиш, не ти гарантира умението да играеш футбол, въпреки че и при футбола трябва да се мисли. Един мислител няма кой знае какво предимство пред един футболист, когато става дума за уменията им да правят пари. Просто са различни умения!
|
| Пет Май 05, 2017 9:07 pm |
|
 |
|
Pif
|
Преди много години имах един шеф дето редовно ме скастряше като мрънках, че ми е ниска заплатата. Казваше: Ние тука правим електроника, не правим пари. Който не може да прави електроника - се научава как се правят пари и ги прави защото му трябват. То е ясно, че не му трябва електроника. Трябват му пари и намира начин да ги прави. Или другия му лаф: Ние работим с електронни части. Имаме части. Занимаваме се с електроника. Ако искаш пари - отиди да работиш в банка. Те там работят с пари и затова имат пари.
След години фалира и сега работи за някой но тези му приказки са много верни.
|
| Съб Май 06, 2017 12:16 am |
|
|