Отговори на тема  [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Телоподаващо 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Телоподаващо
s7ama7 написа:
Реконструктор написа:
Ся, пълненето на CO2 не е никакъв проблем, за това е едно от условията за апарата. Понеже проявих желание да подкрепя БГ производителя, си харесах модела DEL 200 “Synergic Control" от линковете по-горе. ОБАЧЕ, бай Ганьо бизнесмен е страшна работа. Единствената информация за продукцията на тая фирмичка е някакъв мижав PDF с някви много basic данни в него. Не пише дали работи с CO2, нито има снимка отзад, да видя дали има дупки за маркучите. Кво да ви кажа...

Не се притеснявай да се свържеш с тях ще ти помогнат да направиш правилния избор и заваръчните маски им са много добри .

Имам от тях тиг апарат DEL DIGITAL IGBT PULSE AC/DC 200 и съм доволен от машината но телоподаващото ми е друг китаец Sherman DIGIMIG 200Х SYNERGIC .
Функцията "SYNERGIC" е много полезна . Значително намаля пръските и лесен за настройка .

@ToHu не знам защо го хвърляш човека към топ брандовете за хоби просто не е оправдано .

Бутилката не е много голям проблем - на доста места могат да ги зареждат не е като аргона . Взимаш си една малка 10л бутилка тя е достатъчна за 7-10кг тел . Това с флюса е голям компромис .

ПС: Да ще работи с CO2 ... сайта ми е мижав но пък има ли панаир или това в експоцентъра те са там :)

Мерси за цялата полезна информация. :) Имали някакъв шоурум в Св. Троица, някой ходил ли е там?

Сря Юни 15, 2022 10:51 pm
Профил

Реконструктор написа:
...

Мерси за цялата полезна информация. :) Имали някакъв шоурум в Св. Троица, някой ходил ли е там?

Аз. Пали колата и тръгвай. Те са хората.

Сря Юни 15, 2022 11:25 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
По идея не трябва ли всички дето завършват на IG да са с инертен газ? :)

MIG - с инертен газ
MAG - с активен газ
С "телчарката" често се работи с газови смеси - например коргон, старгон и какви ли не други търговски наименования.
Та, колкото и странно да ти прозвучи, в коргона и клонингите му има и кислород. :mrgreen:
Затова ти казах - разходи се до един от двата магазина. От полза ще ти е.

Сря Юни 15, 2022 11:41 pm
Профил

Хвърлям го за да не стане като с тентата, да му тегли една майна и да го зареже, хората които си ценят времето и усилията не обичат да ги губят заради дребни проблем чета и недомислици. Не съм ги използвал лично, опитвали сме Български големи, уж професионално, не знам дали са тия, имат офис в зона Орион, за тежка и професионална работа са абсурд, заявявам го съвсем категорично. Освен че не издържат, заварчика гледаше на криво, не беше доволен. След това взех на Линкълн и нещата заспаха.
За хоби нямам представа как ще са, но както казах някои хора не държат да си губят времето и късат нервите. Аз лично съм от тях, едно е да си купя шублер за $30 с който знам че ще мерят неотговорни неща, друго е да си взема заваръчен апарат или друг инструмент за който знам или предполагам ще има някакви компромиси.
Рек е програмистче, дето се вика тия парите с лопатата ги копаят, по добре да не се стиска Ами да се ръсне за добра машинка, хем ще е доволен, хем утре като трябва да завари нещо по бегачката ще има с какво а няма да псува, апетита идва с яденето ...
За пръските на телата с флюс, според мен точно там зависи и от инвертира, милера си има режим за такава тел.
Не е малък сам може да прецени, аз му давам алтернатива, досега никога, ама никога не съм съжалявал че съм купил скъп инструмент, в същото време много пъти съм съжалявал, не че съм взел най-евтините, а че не съм взел най-скъпият, но аз с инструментите работя, и дори когато ми е за хоби искам нещата да стават лесно и качествено.

Чет Юни 16, 2022 2:31 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Според мен заваряването на черно не е някаква драма особенно с телоподаващото .
Моя китаец съм го взел преди 2+г от Полша за 300euro . https://youtu.be/of90I1fp0N8
Не съм специалист но апарата си заваря супер . Да не забравяме че преди 30г не са чували за синеергичен контрол и не са се оплаквали . :)

Чет Юни 16, 2022 6:13 am
Профил

Аз имам нонейм китаец, малък с д100 ролки пот по 1 кило. Изкарам 4-5 ролки тел със флюс. Ами не става, в смисъл заварката става и държи ама е грозна и ме е срам да я гледам. Пръска, едно жълто се отлага от флюса. Купих си една малка бутилка 3 литра СО2 и си го карам с нормална тел. Пак ми е мобилно и малко.
Сега ако ми трябва ще си купя Sherman-а от линка по долу.

Чет Юни 16, 2022 7:58 am
Профил

Рек, направи ли избор на апарат?

Сря Юни 22, 2022 10:17 pm
Профил
Аватар

emilvtc написа:
Рек, направи ли избор на апарат?

Еми искам да ида до Св. Троица да видя кво имат там и ще реша :)

Чет Юни 23, 2022 11:17 am
Профил

milenjs написа:
Сега ако ми трябва ще си купя Sherman-а от линка по долу.

Дай линк - и мен ме вълнува подобно.

Чет Юни 23, 2022 9:07 pm
Профил

Гледам разни модели, които имат или нямат регулиране на напрежението, тока и скоростта на тела. Други имат и някакъв потенциометър за "индуктивност", която намалявала пръските при заваряването.
Има други модели, които са "синергични" ...

Някой може ли да даде яснота или линк какво е всичко това?

Какви функции и настройки задължително трябва да има един МИГ/МАГ апарат, който ще се използва за хоби от непрофесионални заварчици/ентусиасти?

(Интересува ме и опция за безгазово заваряване с тел с вграден флюс)

Чет Юни 23, 2022 10:13 pm
Профил
Аватар

А защо държите на тръбна тел с флюс?
Досега само веднъж съм заварявал с такава, с някаква лидълска пошибалка. Ами става заварка, но грозна и всичко беше в пръски.
Бутилка с CO2 и редуцир има и други полезни приложения освен заваряването...

Чет Юни 23, 2022 10:50 pm
Профил

emilvtc написа:
Гледам разни модели, които имат или нямат регулиране на напрежението, тока и скоростта на тела. Други имат и някакъв потенциометър за "индуктивност", която намалявала пръските при заваряването.
Има други модели, които са "синергични" ...

Някой може ли да даде яснота или линк какво е всичко това?

Какви функции и настройки задължително трябва да има един МИГ/МАГ апарат, който ще се използва за хоби от непрофесионални заварчици/ентусиасти?

(Интересува ме и опция за безгазово заваряване с тел с вграден флюс)

Синергичен режим на работа - за начинаещ е плюс. Задаваш вид на газа, дебелина на телта, дебелина на материала, вид на материала и т.н. и машината сама се настройва. На моето хасковско телоподаващо може да се каже само вида на газа и диаметър на телта, но нямам особени забележки, въпреки, че не съм изгорил още една ролка тел :)

Чет Юни 23, 2022 10:56 pm
Профил

itso.t написа:
А защо държите на тръбна тел с флюс?
Досега само веднъж съм заварявал с такава, с някаква лидълска пошибалка. Ами става заварка, но грозна и всичко беше в пръски.
Бутилка с CO2 и редуцир има и други полезни приложения освен заваряването...

Ако правилно съм разбрал, единствено смяна на поляритета позволява заваряване и с тръбна тел с флюс.
Основно мисля да използвам газово CO2 заваряване.

Въпроса ми беше кои са задължителните функции/характеристики/настройки, които трябва да има апарата, за да се използва успешно за хоби от пишман заварчици.

Задължително ли е да се отделя бренела от апарата?

Чет Юни 23, 2022 11:01 pm
Профил

Удобно е. Когато се повреди купуваш нов от книжарницата и си в музиката :) Ако е без евро букса ходиш по мъките...

Чет Юни 23, 2022 11:08 pm
Профил
Аватар

Като бонус - "телчарките" могат да заваряват и алуминий. Искат друг шланг (с тефлоново покритие), май се сменяха и ролките на воденето, забравил съм с какъв газ се работеше, и толкова.
Та сменяемия шланг може би не е лоша идея.

Чет Юни 23, 2022 11:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 122 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща