| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Телоподаващо
 |  |  |  | s7ama7 написа: Не се притеснявай да се свържеш с тях ще ти помогнат да направиш правилния избор и заваръчните маски им са много добри . Имам от тях тиг апарат DEL DIGITAL IGBT PULSE AC/DC 200 и съм доволен от машината но телоподаващото ми е друг китаец Sherman DIGIMIG 200Х SYNERGIC . Функцията "SYNERGIC" е много полезна . Значително намаля пръските и лесен за настройка . @ToHu не знам защо го хвърляш човека към топ брандовете за хоби просто не е оправдано . Бутилката не е много голям проблем - на доста места могат да ги зареждат не е като аргона . Взимаш си една малка 10л бутилка тя е достатъчна за 7-10кг тел . Това с флюса е голям компромис . ПС: Да ще работи с CO2 ... сайта ми е мижав но пък има ли панаир или това в експоцентъра те са там  |  |  |  |  |
Мерси за цялата полезна информация.  Имали някакъв шоурум в Св. Троица, някой ходил ли е там?
|
| Сря Юни 15, 2022 10:51 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Аз. Пали колата и тръгвай. Те са хората.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Юни 15, 2022 11:25 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
MIG - с инертен газ MAG - с активен газ С "телчарката" често се работи с газови смеси - например коргон, старгон и какви ли не други търговски наименования. Та, колкото и странно да ти прозвучи, в коргона и клонингите му има и кислород. Затова ти казах - разходи се до един от двата магазина. От полза ще ти е.
|
| Сря Юни 15, 2022 11:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Хвърлям го за да не стане като с тентата, да му тегли една майна и да го зареже, хората които си ценят времето и усилията не обичат да ги губят заради дребни проблем чета и недомислици. Не съм ги използвал лично, опитвали сме Български големи, уж професионално, не знам дали са тия, имат офис в зона Орион, за тежка и професионална работа са абсурд, заявявам го съвсем категорично. Освен че не издържат, заварчика гледаше на криво, не беше доволен. След това взех на Линкълн и нещата заспаха. За хоби нямам представа как ще са, но както казах някои хора не държат да си губят времето и късат нервите. Аз лично съм от тях, едно е да си купя шублер за $30 с който знам че ще мерят неотговорни неща, друго е да си взема заваръчен апарат или друг инструмент за който знам или предполагам ще има някакви компромиси. Рек е програмистче, дето се вика тия парите с лопатата ги копаят, по добре да не се стиска Ами да се ръсне за добра машинка, хем ще е доволен, хем утре като трябва да завари нещо по бегачката ще има с какво а няма да псува, апетита идва с яденето ... За пръските на телата с флюс, според мен точно там зависи и от инвертира, милера си има режим за такава тел. Не е малък сам може да прецени, аз му давам алтернатива, досега никога, ама никога не съм съжалявал че съм купил скъп инструмент, в същото време много пъти съм съжалявал, не че съм взел най-евтините, а че не съм взел най-скъпият, но аз с инструментите работя, и дори когато ми е за хоби искам нещата да стават лесно и качествено.
|
| Чет Юни 16, 2022 2:31 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Според мен заваряването на черно не е някаква драма особенно с телоподаващото . Моя китаец съм го взел преди 2+г от Полша за 300euro . https://youtu.be/of90I1fp0N8 Не съм специалист но апарата си заваря супер . Да не забравяме че преди 30г не са чували за синеергичен контрол и не са се оплаквали . 
|
| Чет Юни 16, 2022 6:13 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Аз имам нонейм китаец, малък с д100 ролки пот по 1 кило. Изкарам 4-5 ролки тел със флюс. Ами не става, в смисъл заварката става и държи ама е грозна и ме е срам да я гледам. Пръска, едно жълто се отлага от флюса. Купих си една малка бутилка 3 литра СО2 и си го карам с нормална тел. Пак ми е мобилно и малко. Сега ако ми трябва ще си купя Sherman-а от линка по долу.
|
| Чет Юни 16, 2022 7:58 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Рек, направи ли избор на апарат?
|
| Сря Юни 22, 2022 10:17 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Еми искам да ида до Св. Троица да видя кво имат там и ще реша 
|
| Чет Юни 23, 2022 11:17 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Дай линк - и мен ме вълнува подобно.
|
| Чет Юни 23, 2022 9:07 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Гледам разни модели, които имат или нямат регулиране на напрежението, тока и скоростта на тела. Други имат и някакъв потенциометър за "индуктивност", която намалявала пръските при заваряването. Има други модели, които са "синергични" ...
Някой може ли да даде яснота или линк какво е всичко това?
Какви функции и настройки задължително трябва да има един МИГ/МАГ апарат, който ще се използва за хоби от непрофесионални заварчици/ентусиасти?
(Интересува ме и опция за безгазово заваряване с тел с вграден флюс)
|
| Чет Юни 23, 2022 10:13 pm |
|
 |
|
itso.t
|
А защо държите на тръбна тел с флюс? Досега само веднъж съм заварявал с такава, с някаква лидълска пошибалка. Ами става заварка, но грозна и всичко беше в пръски. Бутилка с CO2 и редуцир има и други полезни приложения освен заваряването...
|
| Чет Юни 23, 2022 10:50 pm |
|
 |
|
syscop
|
Синергичен режим на работа - за начинаещ е плюс. Задаваш вид на газа, дебелина на телта, дебелина на материала, вид на материала и т.н. и машината сама се настройва. На моето хасковско телоподаващо може да се каже само вида на газа и диаметър на телта, но нямам особени забележки, въпреки, че не съм изгорил още една ролка тел 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Юни 23, 2022 10:56 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Ако правилно съм разбрал, единствено смяна на поляритета позволява заваряване и с тръбна тел с флюс. Основно мисля да използвам газово CO2 заваряване. Въпроса ми беше кои са задължителните функции/характеристики/настройки, които трябва да има апарата, за да се използва успешно за хоби от пишман заварчици. Задължително ли е да се отделя бренела от апарата?
|
| Чет Юни 23, 2022 11:01 pm |
|
 |
|
syscop
|
Удобно е. Когато се повреди купуваш нов от книжарницата и си в музиката  Ако е без евро букса ходиш по мъките...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Чет Юни 23, 2022 11:08 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Като бонус - "телчарките" могат да заваряват и алуминий. Искат друг шланг (с тефлоново покритие), май се сменяха и ролките на воденето, забравил съм с какъв газ се работеше, и толкова. Та сменяемия шланг може би не е лоша идея.
|
| Чет Юни 23, 2022 11:16 pm |
|
|