Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
некоректни търговци 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
digikey не дават дистрибуторски права на никой в БГ нито им пука дали ще имат при тези обеми :)
Акерман и К1 вкарват по нещо но като нормални клиенти и няма гаранция че същата седмица ще имат много поръчки за да разделят транспорта, предполагам от някоя от тези две фирми си искал офертата

Съб Мар 25, 2006 9:14 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
това което ще напиша е истина и ме шашна като ми го казаха-преди година си поръчах по един човек който пазарува веднъж годишно от америка-елементи за над 1000$ и ми каза че имат много хубави ТДА7294/3-били в кутиика на която пишело филипс и в нея имало радиатор с вентилатор,болтчета,силиконова паста и керамична подложка и тва в кутиика голяма колкото кутия за паста за зъби и му поръчах 2 броя(по 18$ броя)тои ми ги носи и гледам схемата по приложеното описание и правя платка,купувам елементи и сглобявам-резултат=>звук сравним само с двигател(ДВГ) на дърворезачка :lol: и токова яко греене че един радиатор от 5kW тиристор се загря до 20 градуса за 45 минути докато мерих напрежения и токове :!: след 7 месеца връщам цялата втора кутиика неразпечетана и оня ми казва че в магазина след като е казал че колоните бръмчат ужасно те изцепват-this is not audio power amplifier,this is 433MHz power amplifier for PWM modul in Switch Mode Power Supply 8O !to work this schematic you must insert a powerful MOS-FET tranzistor on the hight frequance linear out 8O :lol: if you don't RESPECT this specifications the chip shell be DAMAGED 8O :lol: !кажете ми как коже да има такива продавачи в такива реномирани магазини :( просто не проумявам :evil: давам милиони(дето ги нямам :lol: )ако някъде по света има магазин в които като вляза ще ми обяснят не някви небивалици за 433 мегахерцово импулсно а ще ме насочат към по добър елемент(в нашите магазини могат да ти предложат само марково менте като в повечето случай може да си взел само корпусче с изводи :lol: )

Съб Мар 25, 2006 10:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
IGBT написа:
ТДА7294/3-били в кутиика на която пишело филипс и в нея имало радиатор с вентилатор,болтчета,силиконова паста и керамична подложка и тва в кутиика голяма колкото кутия за паста за зъби и му поръчах 2 броя(по 18$ броя)

TDA7294 е разработка и производство на SGS-Thomson... :prayer:

Нед Мар 26, 2006 8:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
3aek написа:
digikey не дават дистрибуторски права на никой в БГ нито им пука дали ще имат при тези обеми :)
Акерман и К1 вкарват по нещо но като нормални клиенти и няма гаранция че същата седмица ще имат много поръчки за да разделят транспорта, предполагам от някоя от тези две фирми си искал офертата

Не, не става въпрос за тези две фирми. Апропо - Digikey вече пазарувам през Акерман, товарят ме с някакви проценти, но определено са далеч от десетки долари за доставка на чипове за под 10$. И по мое впечатление имат достатъчно поръчки за да не ми отрязват главата до кръста за доставка. Е сроковете са 2-3 седмици, чакат хората да им се съберат неща, но това е положението. В Европата е тъй.

Нед Мар 26, 2006 9:45 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
IGBT малко несам съгласен с тебе,това или някои тее излъгал или си го сънувал :prayer: , и къде намеси и филипс в цялата работа,какви са тия цени за тази скапана интеграла :roll: ,

Нед Мар 26, 2006 9:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
IGBT стиго си писал глупости в тоя форум.
Реконструктор няма ли да го спреш тоя келеш?

Този магазин за които спомена първо е доста голям и сериозен магазин. Аз съм им дългогодишен клиент и такива проблеми не е имало.

За втория ти пост
Един куп глупости,изобщо се учудвам как някои се връзва и ти отговаря толкова културно.

Нед Мар 26, 2006 10:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:

Този магазин за които спомена първо е доста голям и сериозен магазин. Аз съм им дългогодишен клиент и такива проблеми не е имало.
това че ти не си имал проблеми не означава че е невъзможно аз да имам :!: не мога да разбера защо от целия форум само според теб пиша глупусти :evil: просто след 1 седмица ще имам цифров фотоапарат и тогава ще стане ясно дали говоря глупусти :wink:

Нед Мар 26, 2006 10:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не само Никола мисли така и аз мисля че 90% от писаното в форума от теб са глупости :roll:

Нед Мар 26, 2006 11:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
IGBT аз мисля да не чакаш до получаването на цифровия фотоапарат, а само до 1 април. Какво ще кажеш а? :wink:

Пон Мар 27, 2006 12:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
В наща китна родина хората масово работят работи които не разбират особено продавачите нямат идея кво продават.
Аз купувах шевна машина и продавачката не можа да я пусне защото не знаеше че работи на ток и съшествува кабел с щепсел - агония.

Вто Мар 28, 2006 1:29 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение Re: некоректни търговци
IGBT написа:
Вчера ходих до един магазин да си купувам елементи за 15 кинта(резистори,кондензатори,ИС,транзистори)и още в магазина забелязах че вместо 3 броя LM311 са ми дали 2 броя 555;освен 20 броя BC557 са ми сали 20 2Т3511 и като казах,на продавачката че са ми дали други чаркове тя започна да апори че това което ми е дала е това което съм казал :!: :evil: интересно ми беше че като и казах половината даташит на 557 и 311 веднага реши че не може да ме преметне и се извини :twisted: след това се наложи да премери един по един всички 50 резистора(цветен код)и се оказа че от тях само 18 отговарят на това което съм и пойскал :!: дали това има връзка че след като съм на 17 и може да ме излъже като си мисли че не знам какво купувам :roll: :evil: вие имате ли такива проблеми :?: на мене щото ми писна всеки път да се връщам и да се разправям :!: :evil:

Сря Мар 29, 2006 6:25 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
ПОНЕЖЕ МНЕНИЕТО НА КОЛЕГАТА ПРЯКО ЗАСЯГА МОЯ МАГАЗИН,МОГА ДА ОТГОВОРЯ СЛЕДНОТО.
ЗА ПЕРИОД ОТ МЕСЕЦ НАЗАД НЯМАМЕ ПРОДАЖБИ НА ПОСОЧЕНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ.ВСИЧКИ НАШИ ПРОДАЖБИ СЕ СЛЕДЯТ И СА ЗАПИСАНИ В СЪРВЪРА НИ.АЗ ЛИЧНО ЩЕ СЕ ИЗВИНЯ ПУБЛИЧНО И ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯ ДВОЙНО СУМАТА НА КЛИЕНТА НИ,АКО ГРЕШКАТА Е В НАС.
МАГАЗИНА НИ РАБОТИ ОТ 1991г. И ВИНАГИ СМЕ СЕ СТАРАЛИ КЛИЕНТИТЕ НИ ДА СА ОБСЛУЖЕНИ КОРЕКТНО И ТОЧНО.
С УВАЖЕНИЕ ТОДОР ПЕТРОВ.

Сря Мар 29, 2006 6:37 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Ами дали нямаме некоректни купувачи ...........
Лесно пишем срещу търговци и магазини, а много рядко се досещаме за
нашето поведение.

@IGBT
Човекът ти е отговорил и очаква да уточниш само кога е станало,
за да се поправи възможния пропуск. Но дано не си сънувал....
Нищо лично :D

Сря Мар 29, 2006 8:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А бе имам един въпрос ей така между другото: Как изглежда 2Т3511 ? Корпус, маркировка ?

Сря Мар 29, 2006 9:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Обикновено в малките магазини не се издават касови бележки, тъй че няма как да се засече кога, какво, на кой е продадено.

И при мен стават редовно инфекции в различни магазини, затова когато купувам не дзяпам в на продавачката деколтето, ами педантично проверявам какво слагат по пликовете.

2Т3511 изглежда като 2Т3512 :wink: ( Еййй, голяма електроника имахме по бай Тошове време, последните количества от тия транзистори са произведени някъде около 1992г., а все още се прави алъш-вериш с тях по магазините :D Къде ги съхранявате не знам, то за тия години колекторите им клиясват от седене по рафтовете на дюкяните )

П.П. Тодоре, да те питам нещо офф-топик, каква е идеята на регистрацията в сайта на твоя магазин ? В големите вериги за електроника има регистрация само ако реша нещо да купя. Примерно искам да видя картинки и размери на кутиите, които предлагаш и трябва да се регистрирам ? Защо ?

Чет Мар 30, 2006 1:06 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща