Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Рисковете на професията 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
bateAz написа:
....Момчето се наведе, вдигна я и ме успокои: "Ето го бе, бате Венци, нищо му няма, здрав си е транзисторът! Малко само се е поодраскал!" ...

Това ме събори от стола :lol: Иначе имах късмета да съм при един приятел когато му гръмна компа, беше със Pentium 3 1,33Ghz . Опакваше се че много бавно мъ работел да ида да го видя... Пускаме го - първо нормално... Викам дай да пусна малко тестове да видим къде се бави - 3D Mark 2001 мина, мина SuperPI 1MB, пуснах Prime95 и след 5 мин последва талъв трясък на ламарини от кутия JNC, че двамата паднахме със столовете назад от гърмежите :) Като отворихме кутията се разбра че вентилаторите на CPU и на захранване са блокирали... Цялата дънна платка беше в мъх от изгърмели кондензатори, смесен с прах :) Здраво ни се вдигна адреналина на 2-мата... В крайна сметта само 1 флопи бачкаше...

Сря Юли 12, 2006 4:28 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Трябва да се разтърся аз тука при нас за някакви ефектни такива неща, че ние приложение под 300 ампера нямаме - обикновенно сме около 500А :lol: . Та неможе да е нямало такива изненади - транзисторите и диодите ги запояваме с ключ 12 така на око :D .

Сря Юли 12, 2006 4:39 pm
Профил

Мнение 
Мдаааа ама тия 500 А обесняват липса на свидетели и доказателства ..... вместо да ровиш по добре вдигни глава към тава, може би ще видиш отлагания ;)

Сря Юли 12, 2006 8:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Няма бе - знаеш ли колко интересно - гледах, гледах и няма никакви доказателства за такива изцепки. Или добре ги крият, или наистина няма. А откак аз съм тука, само един електролит изпуши и то щото колегата го беше запоил на обратно :? .

Сря Юли 12, 2006 8:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2