| Автор |
Съобщение |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Май май хич няма. Има вариант ако изхвърлиш половината да няма нужда да избираш защото дугата половина е 1.
|
| Вто Апр 03, 2007 12:39 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Като внесем филипинците ша съ упрайм!
|
| Вто Апр 03, 2007 12:49 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Вай, вай, толкова ли е зле в Пловдив с кадрите в момента ? Да не би причината да е "класиката" от 300лв. стартова заплата ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Апр 03, 2007 8:18 pm |
|
 |
|
3aek
|
по скоро всичко читаво се е преместило в софия вече 
|
| Вто Апр 03, 2007 9:00 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Споко Пирев,и във Варна класиката е 300 лв.стартова заплата.На места се излъгват да дадът 350 а много рядко и 400.След 6 месеца проби на персонала вдигали заплатата ( с колко ли ?  ).Вечното оправданив е че сега пазара бил такъв - ми какъвто пазара-такива и работниците.Бях ходил преди година-2 на едно интервю дето имаше тест- имаше да се решават диференциални уравнения,да се смята верига,въпроси от С, асемблер аналогова и цифрова схемотехника.В последствие се оказа че заплатата е 250 лева и че имало много кандидати.Седмица по късно отново имаше обява.Апропо: За да работиш трябва да ти се плаща!А за да ти се плаща-трябва да работиш.Всичко е въпрос на договорки и интереси,но да те експлоатират като роб за жълти стотинки ( не че не е възможно,някой нямат избор и работят такава работа) просто си е нечовешко.
Колкото до филипинците- по корабите има доста от тях.Филипиното като стане 5 часа оставя инструмента,даже работата да е по средата.От 8 до 17 работи като роб и прави каквото му кажеш,но стане ли 5 не го търси повече. Като го питаш защо-ами такъв ми е договора казва и си гледа кефа.И не само филипинците правята така.Виждал съм как датчани оставят товар на куката на крана да виси над кораб и краниста си заминава щото е станало 5 без да го интересува за последствията.Ама света е шарен.
А дали кандидата трябва да им акъл в главата - ами ако си сервиз,който обслужва нещо скъпо,където ако се скапе нещо плащаш хиляди лева неустойка на час дорде го поправиш - има смисъл.Има такива места във България и там наистина търсят хора с интелект и познания,и плащат.Но там има и един въпрос за доверието,но това е друга тема.
Според мен,каквито и тестове да решава трябва да има и един сериозен разговор със всеки един кандидат.В противен случай оценката не е съвсем обективна.
|
| Вто Апр 03, 2007 9:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айде бе - ти още ли си там, нема ли вече да идваш тука. Те ша ти я вземат картата накрая за неизползване  .
|
| Вто Апр 03, 2007 10:38 pm |
|
 |
|
¶
|
Горски, ти за читав ли се имаш
Dimitre, всичко по реда си, не бъди припрян  Чудя се ичкията как ще пренасям, че ми останаха 100 кила ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Апр 03, 2007 11:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ша са научиш да пиеш виски тук  .
|
| Сря Апр 04, 2007 1:10 am |
|
 |
|
3aek
|
от един разговор ако може да разбереш нещо евала
правил съм десетки интервюта всичко което идва лъже та се къса, като погледнеш CV-тата това са преродени бил гейтсове всички а като има дадеш един тест не могат безкраен цикъл на С да напишат, затова като ми омръзна да ме лъжат седнах че написах един тест и като дойдат още от вратата им давам теста и като го попълнят тогава решавам дали ще говорим или ще им покажа вратата обратно
истината е че няма вече хора които да могат нещо да правят и вече да не са ангажирани, още от студентската банка преподавателите ги набелязват и продават на фирми (точно така продават ги срещу една заплата) а имаше и някаква академия за джавари която ги обучаваше 6 месеца срещу 3000 лв платени от бъдещия работодател, т.е. има човек който показва желание да се учи пращаш го да го обучат и му плащаш обучението ето докъде е стигнало БГ университетското образование 
|
| Сря Апр 04, 2007 9:01 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Забелязах следната закономерност:
Колкото по-яки тетове попълваш толкова по смешна е заплатата.
В последващия разговор нещата стават още по зле щото ми се казва заплата тука стартовата е 300лв.
Ама за тебе ще направим изключение ще е 350лв. А на едното място дори казаха 400лв.
П.П.
Горното наблюдение е като си търсих работа преди 5-6 г.
(Вече не търся работа търся почивка  )
|
| Сря Апр 04, 2007 10:00 am |
|
 |
|
GTN
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Абе хора недеите така ме шашка с тия заплати след 2-3 месеца се прибирам в България и бих желал да си намеря работа, ама тия възнаграждения  Май варианта Пловдив ще се размине на първо време, пък нямаше да е лошо там да съм.
|
| Сря Апр 04, 2007 10:55 am |
|
 |
|
¶
|
Интервюто в БГ е като да се надлъгваш на женския пазар в София, кандидата лъже, работодателя маже
П.П. GTN недей да правиш тази фатална грешка !!!
|
| Сря Апр 04, 2007 11:10 am |
|
 |
|
3aek
|
GTN не се шашкай 300 лв в Пловдив са като 1500 EUR в Белгия, тук в БГ работника като каже 300 лв заплата се разбира че е получил чисто толкова, работодателя че плаща още 300 на държавата не се отчита и работника не го интересува
|
| Сря Апр 04, 2007 11:40 am |
|
 |
|
GTN
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Ами аз преди повече от година, взимах (вярно във варна, но ганда фирма) над 400лв. А сега ЕС, фондове, помощи, мале мале....  Ама ще видим. Така или иначе съм си решил да се прибирам пък ще видим. А иначе не знам колко плаща един работодател за всеки него работник на държавата но не вярвам да е колкото и заплатата му, може и така да е. Ама с тези 300лв и кварира не можеш си платиш камо ли живот да живееш. Приятелката ми настоява за пловдив аз за софия. Ще видим  Съжалявам че малко отклоних темата за разговора, ставаша дума за знания и тестове, а то отиде пак за пари
П.П И тук в Белгия хората като кажат че взимат 1500 -2000 евро са си чистите пари. А и Белгия е известна с едни от най-високите данъци - над 40% от брутото не си го получаваш  .
|
| Сря Апр 04, 2007 12:04 pm |
|
 |
|
HCL
|
С тази разлика, че 1500е в Белгия ти стигат за двустайно жилище, прехрана, здравната застрохвка, бензин и си заделяш за почивка на Kанрите в края на годината. Не сьм живял Белгия, но предполагам, че GTN ще потвьрди. Има едно голямо ЗАВИСИ, разбира се, но аз бих ги приравнил тези 300лв по скоро на max. 400е-500е, като знам какви са цените на наемите и хранителните продукти в БГ.
П.П. и аз забих в трьнака, кофти. Имаше някаде подобна тема, май ще е по-добре да я изровим ако ще се движи дискусията в тази насока.
|
| Сря Апр 04, 2007 12:19 pm |
|
|