|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:08 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
Ами погледнете като цяло нациите - тия които са имали роби са добре, другите, които сме били роби, са зле.  Като с екологията -същите осраха целия свят, а сега мнооого се загрижили за природата. И кой пак го отнася с глоби и наказания?  И после дрън-дрън демокрация. Единствените демокрации може би са в някои от скандинавските държави - всички други са си пълни лицемери.
А силната ръка няма нужда от подкрепа , тя ако е силна сама се налага. Но засега за България няма такава опасност - всички горе са меки китки. 
|
| Чет Авг 09, 2007 11:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Цецо, първо казваш че май няма решение, после че едно (макар и хипотетично) решение не би ти харесало и накрая че всъщност така си е добре...
На пръв поглед изглежда противоречащо мнението ти... Не става ясно има ли решение на проблема, търсиш ли решение и изобщо има ли проблем
Но всъщност такова е мнението на повечето българи... Хем искат да се оправим, хем без да си дават зор, ама и да не се оправим - те пак са си добре 
|
| Чет Авг 09, 2007 11:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
ъъъъъ, горе долу си описал положението както и аз го виждам.
Не е толкова зле, може и по-добре, ама .... друг път.
Въпроса който зададох на Дедо Боре, беше риторичен, поне според мен. Решение на системата няма. Или не стига акъл, или мързела е множко, или страх от промени.... абе това е положението.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 10, 2007 7:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
представете си склад със самолетни части.
над него минава ураган. духат силни ветрове, извива се торнадо даже.
склада е разбъркан тотално.
в резултат на стихийните сили в урагана се получава сглобен самолет.
също толкова вероятно е да се получи държавата у нас.
|
| Пет Авг 10, 2007 10:17 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Цецо, ами не знам дали ти се вярва, но реалността в БГ е почти същата ... само че без 30-те % ръст на икономиката  90% затягат коланите и работят за жълти стотинки, едва стигащи им за оцеляване (ако са късметлии де) поради липса на избор. Явно живеещите в София не обръщат внимание какво е положението по селата, малките градове и някои не чак толкова малки.
|
| Пет Авг 10, 2007 10:29 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Дедо, за вероятността съм съгласен че е такава... ама за другото май не съм съгласен с теб!
Вглеждаш се твърде много един детайл и като че ли не виждаш цялостната картинка
Така и не каза какво точно те дразни в назначението на тая мома? Щото аз си мисля че и Дева Мария да бяха направили зам.кмет няма да стане много по-добре. Системата е такава че на втория месец ще е или уволнена или корумпирана или няма да знае за какво е там...
Мда.. малка е вероятността да се промени системата, защото първо трябва всички ние да го пожелаем, или да дойде някой който да ни накара да го пожелаем. А както потвърждава и Цецо желанието май хич го няма...
Второ, дори и по някакъв божествен начин възникне желание за промяна, то все пак си трябва и "знание" какво и как да се промени - иначе пътят към ада е послан с добри желания...
И чак на трето място - след като имаме желание за промяна и знание как да я направим тая промяна ще дойде ред да търсим "можещи" които да приложат на практика желанието и знанието...
|
| Пет Авг 10, 2007 11:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ей човек, глупости говорите. В БГ едва ли има повече от 1% истински гладуващи хора. В провинцията всеки гледа някакви гадове, някоя и друга леха.
Не се сравнявайте с Китай. Там положението в по голяма част от страната е зверско. И там си имат тяхната си София (Шанхай и още няколко подобни), но тяхната провинция е некъв ужас.
Да ви е известно, че в Китай реално няма национално работеща пенсионна система? Как мислите колко е средната продължителност на живота на китайския селянин? Някъде бях чел че по неофициални данни (официални по разбираеми причини няма да получим) е около 35-40 години. За какво говорим?
Да си спомняте наскоро една "разбита" фабрика за не помня какво беше, дето работниците ги държаха вътре на сила (голяма част деца) и ги хранеха колкото да не умрат. Снимките бяха като от концлагер - полуголи, мръсни, ребрата отвън. Собствениците на фирмата казали, че незнаели какво се случвало вътре..... За какво говорим?
Да ви е известно, че Китай е най големия пазар на черно за органи от живи донори?
Аз такива неща в БГ не знам да има. Да има някакви шивачки дето работят при отвратителни условия, ама въобще не е същото.
Всички медии напоследък ни заливат с картинки и диаграмки от проспериращ Китай. Истината е, че там положението е като в БГ - има София има и провинция, но контраста е 100 кратно по голям.
Всъщност като се замисля положението в БГ и Китай има много сходни неща - една върхушка е окупирала властта, бичи някакъв див капитализъм (по скоро феодализъм е в Китай), държавата ръси някакви леви глупости, но всъщност е тотално абдикирала от социалните си функции. В БГ е същото но в мноооого по мек вариант. За щастие.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 10, 2007 11:29 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Общо взето това имах предвид и аз. Имайки предвид, че нещата прогресивно се влошават.
|
| Пет Авг 10, 2007 2:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
В България, гладуващи няма, това е истината, гладния човек работи, работи каквото намери, не се пазари ама ... аз защо да работя за 100 лв, ако си наистина гладен, и умира от глад и за 100 лв ще работиш, и за 5 лв ще работиш, тва е положението. Гладуващи никога е нямало, и никога няма да има в България, не е имало по времето на Турската империя (за справка колко от селените в свободна европа са папали баница и са клали прасе по 3 пъти в година), не е имало след освоождението, не е имало по времето на комунизма, няма и сега. какво значи гладуващ? Може да има хора които трудно преживяват, да, така е, според мен и в това в голяма степен е под техен контрол.
Говорите за провинцията, добре ... хайде да видим провинцията :
Град Шумен, че ми е познат, заплатите почват от 150, но средната е анд 200. Така, средностатистическо семейство, какви са му разходите смятали ли сте .... защото преди 15 години баща ми заплата не получаваше, цените не бха по различни от сега на фона на заплатите (тогава майка ми получаваше 170 лв сега получава почти тройно), та наето семейство по това врме живееше на нейната заплата, защото аз каквото изкарвах като всеки себеуважаващ си за времето си млад метъл се превръщаше в други неща, та ... не помня да сме гладували. Ако погледнем сега, софиянци, със заплати да речем 700 лв .. и колко по добре са от провианциалист със заплата 250 лв, каквато е масовта заплата в много от градовете в провинцията. Значи софиянеца плаща наем, не малък, под 300 вече е зор да намериш апартамент, има доста по гоеми разходи за транспорт, 50 лв на месецсъвсем оптимистичо, май вече са повече, да тук му остават 350 срещу 250 .... ако сметнем всички разходи, може да се окаже че този от провинцията не живее по зле то този в столицата. Не казвам дали е нго дали е малко, не казвам колко трябва да е, но казвам че гладуващи хора в БГ няма.
Изобщо не сме толкова зле колкото се изкарваме, то това е някаква типично българска черта винаги да се оплакваме колко е зле, и 5000 да стане средната заплата, пак ще се оплакваме, и 50.000 пак ще се оплакваме .. абе на българин угодия няма, добре че чат пат има хора които поне знаят какво искат, и имат не само искания, ами са и отговорни и към работата, и като цяло.
Мен ако питате, рядко на тая земя ще се срещне по лошо племе от нашето, най-умните, най-хитрите, най-сръчните абе изобщо най, най, ама най само в собствените си мечти и разбирания, виж най-оплакващите се .. за това спор няма.
Та ако знаете гладуващи хора, давайте ги насам, за момента може да се намери прехрана за 12, а ако всичко е по план, след нова година 60-тина ... но ще трябва и да се работи ... от където май започват и проблемите 
|
| Пет Авг 10, 2007 6:56 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Вайййй ТоНи ти си го загазил здраво... 60 човека.... не че съм песимист... ама... мноооого ще ти е трудно да ги намериш свестни и работа вършещи... В нашия бранш имам в предвид де...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Авг 10, 2007 8:34 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Абе темата не беше ли нашата гордост?
Имам едно питане -преди няколко дни един кънкьор дето много го хвалеха преди време,пиян затри няколко човека.Има ли развитие около този случай или отново всичко потъна?Та може и него да го номинираме за наша гордост.
|
| Пет Авг 10, 2007 9:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Eeee мен ако ми трябваха 60 програмисти щях да си сложа въжето .... или по скоро 100-на кг TNT под няколко определени сгради .. около цар борис .. и в младост  ... не трябват ми монтажници.
|
| Пет Авг 10, 2007 10:41 pm |
|
 |
|
Yanek
Ранг: Новодошъл
|
Не предполагах, че 60 програмиста могат да внесат толкова смут, оказаха се по-страшни и от терористична атака

|
| Пет Авг 10, 2007 11:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .... то със 6-ма е трудно, а със 60 ... трябва или да създадеш комунизъм, което става навсякъде, или капитализъм, ама тогава ще те пишат вв вестниците какъв гаден експлоататор си и т.н. ....
А за кънкьора .... нищо не става май за момента, казаха че карал с 1.1 промила, което според мен като цяло няма никакво значение, тва се получава от 100-150 гр. водка, или 3 бири ... лично според мен абсолютно безопасна доза, да не говорим че той може да е пил преди 2-3 часа. По ме смущава другото, за другите катастрофи още от първата новина се разбира кой е карал в насрещното, а за тази аз лично все още не съм разбрал. Нещо спестяват информация. Значи ако е карал той е виновен, ако те са карали в насрещното те са виновни, и точка по въпроса, алкохола едва ли има нещо общо, поне в тази си концентрация. То верно че зависи от организма но .. това според мен не е от такова значение. Та като цяло .... колко светои шампиона са отишли в затвора, може и да му се размине затвора, ако е виновен разбира се. Освен това може и виновнияда се изкара невинен или малко виновен, примерно ако е било разрешено изпреварването, ако не е карал с превишена инесъобразена скорост, а а ко за смета а това се докаже че насрещната кола се е движела с превишена скорост ... всичко това се доказва и недоказва не на база факти а на база ..... финикийски знаци ... та може и да излезе виновен, но не съвсем и да получи условна присъда. Освен това административното нарушение, катокаране с над допустимата концентрация е едно, но може да се докаже че то няма връзка с възникналото ПТП и не е утежняващо вината обстоятелство .. абеможе да се докаже всичко .... а сега като въведът и щатскатасъдебна система .. съвсем всичко, та тоя ще му се размине, така ги виждам нещата.
А случайно да знаете дали е започнало делото срещу онзи педал сидеров .. естествено че не е, или реално не е, защото не могат да го закарат до съда, мен тоя по ме притеснява ...
|
| Съб Авг 11, 2007 9:09 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Не плюйте фюрера  !
|
| Съб Авг 11, 2007 9:19 am |