Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Електроника за деца 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ех .. не знаете какво е свара ... тц . не сте живяли вие пълноценно ;). Проста игра за комар, бързо въртене на малки суми, въпреки че и за гоелми пак става. Има два типа свара, едната се играе с 25 карти 7-ца до А от всички без пики + А пика. Втория вид е Със всички карти. А-пика, съответно 7-цаспатия го играят като жокер. Раздават се 3 карти, раздаването е тип покер. Точкиват се карти от една боя 7+8 каро =15, и т.н. като три еднакви се умнозават, два асака =22, две седмици = 23 . проста игра, без нужда да мислиш, по скоро е за хоа които могат да наблюдават и блъфират ..... почтиняма по-проста .. освен играта на купчинки ... ехххх .... спомних си миналото ... :)

Вто Сеп 18, 2007 10:49 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Gnus написа:
...

Ще гледам да ги снимам и обработя скоро, надявам се че и ти ще ни зарадваш с някоя полезна техническа бг книжка. Ако сами не си направим библиотеката, няма кой да ни я направи. Форумите за коли отдавна си сканираха книгите издавани за тяхната марка, не виждам защо да не направим това и ние.

до админ(и) и модератори:
Дали е подходящо да пусна отделна тема за тези неща в раздел библиотека?

п.с. Тази игра на купчинки май не ми е ясна 8O

Вто Сеп 18, 2007 11:28 pm
Профил

Мнение 
Абе то всъщност тя има много разновидности, с повече хора всеки взема част от тестето, след това се сравнява най долната карта, кяото е по голеяма тя печели. Но има различни правила за големината на картите, дали цвета има или ияма значене, общо взето както се разберът играещите. Също черно-червено, като дублажа при ротативките, единия казва цвят другия дели тестето и гле да какъв е цвета, ако познаеш ти удвоява това с което си влязъл, много елементарно и бързо.
А чифт/тек, играе се директно с банкноти, казваш трета цифра чифт примерно, ако познаеш вземаш банкнотата на този срещу теб, ако не познае му даваш твоя, става въпрос за цифри от номера и. Също и зарове .. абе много са :)

А за книгите не е лоша идея, ама пусто това сканиране много време гълта, и имам чуство че новите скенери са по калпави от старите. Имах на времето един гениус, и много бързо сканираше, после го смених с някакви други и всичките едни се влачат .....

Сря Сеп 19, 2007 7:24 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Разбира се, че ще допринеса и аз с нещо при възможност.

А ти за по-бързо защо не пробваш да фотографираш, вместо да сканираш? То пак зависи с каква техника разполагаш. Аз се сетих за фотографиране, защото моят скенер беше с ИСА карта, а старият ми комп изгоря и не мога да го ползвам.

Сря Сеп 19, 2007 12:05 pm
Профил

Мнение 
Аз скенер нямам, ако нещо е сканирано съм ползвал услугите на приятели. Снимките обаче са достаъчно добри и се чете без пробем. Не че и фотоапарата е мой...

Сря Сеп 19, 2007 1:49 pm
Профил

Мнение 
Снимах трета част на книжката, може да я свалите оттук:
http://spoika.no-ip.info/site/download/ ... onik_3.pdf

За Тони: новите скенери са по-бавни, защото по подразбиране им е зададено да сканират с максимално качество. Когато се намали и сканират по-бързо. Ако сканирате гледайте да е поне на 300dpi. На практика това е достатъчно и се чете перфектно.

Вто Сеп 25, 2007 10:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Има много яки коплекти за електроника и не само! Някои имат до към 500проекта с един кит. Примерно това http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXRJD6&P=Y Има и доста по прости, но ефектни, съвсем като за начало. Мисля, че навремето ако имаше подобно нещо в ръцете ми, сега наистина щях да мога да нарека хората във форума "колега" :oops:

Пон Окт 01, 2007 11:56 am
Профил

Мнение 
Случайно попаднах на това. Първи стъпки в радиоелектрониката Атанас Шишков

http://www.book.store.bg/c/p-p/c-129/id ... shkov.html

Прощавайте, ако повтарям някого.

Сря Окт 03, 2007 1:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
123 написа:
Случайно попаднах на това. Първи стъпки в радиоелектрониката Атанас Шишков

http://www.book.store.bg/c/p-p/c-129/id ... shkov.html

Прощавайте, ако повтарям някого.

Имам я в нас, идеялна е за начинаещи, макар че нещата не са описани в дълбочина, иначе както казах, идеялна е за начинаещи.

Сря Окт 03, 2007 1:46 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
Електроника за начинаещи

Тази книжка може ли да се намери някъде, линка не работи при мен?
http://www.kn34pc.com/spoika/forum/viewtopic.php?t=36&sid=e47b1739416752b5f8240875f59db1b7

Нед Сеп 20, 2009 9:08 pm
Профил

Мнение 
Ще го оправим веднага, ако нещо не е наред можеш да пишеш и направо в местния форум. Тук може и да пропусна, не следя всички теми.

Нед Сеп 20, 2009 10:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
в раздел библиотека съм постнал един линк ( http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=7155 )...надявам се тези книжки да са полезни за хлапето ти...вероятно много от вас са 'проходили' с някои от тях :D ...това и за мен се отнася...успех...

Нед Сеп 20, 2009 11:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе що си занимавате децата с глупости? :roll: :P

Сря Сеп 23, 2009 12:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
През 80те години си спомням, че по "Първа програма" даваха по обед сериал за автоматика и електроника. Не помня как се казваше или каква продукция беше, но със сигурност беше от загниващия капитализъм. Нещо като Карл Сейгън и поредицата му Космос, но се говори за електроника и автоматика. В него в няколко серии се показваха и след това демонстрираха основни принципи - в началото с ключове, светодиоди и .... елементарна автоматика, а към края и с логики на ИС и т.н. (предварително подплатено с анимирана теория разбира се). Ниво ТНТМ. Дали някой се сеща за тази поредица или подобна?

Сря Сеп 30, 2009 2:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2