|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
Е затова трябва да хвърчат глави.
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе вие нормални ли сте.
Стига сте плюли.
Говорили сме по тази тема. Няма еколози които да имат влиянието да прокарват такива закони. Полуидиоти като тия са просто шапка на разни финансови интереси. Точно за това не виждам какъв интерес може да стои зад него но това че сега не виждам луната да кажем не означава че я няма,все си е там.
Целия свят се върти около финансиите. В нормалните еко организации пари нема. Занимават се с каквото може да се прави без много пари и разчитат на голия си ентусиазъм. Няма шум около тях,не се появяват всеки ден по новините,сещате се че това пари струва. Това което виждате по телевизията и новините няма нищо общо с еколозите. Освен това че се наричат по съшия начин по обясними причини.
Интелигентните хора не разсъждават с шаблони като например
"Еколог = Тъпак + Паразит = Задължително за бесене"
Интелигентните преценят ситуацията обективно доколкото е възможно и вземат решение/съставят си мнение в съответствие на тази си преценка. Ако не разполагат с достатъчно твърди факти за да разсъждават обективно просто се въздържат от действие/мнение
|
| Пон Окт 29, 2007 2:16 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Отлично казано!
Дано да има и някой друг който, да го оцени 
|
| Пон Окт 29, 2007 2:39 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами то и сега колите ТРЕБВА да са с катализатори.
дори има(ше) нещо, че данъка ти е 50%, ако си с катализатор. е, чиновника го е измислил - колата трябва да е <100 коня.
аз вече не се сещат за такива нови коли. а старите са такива трошки, че катализатора е първото нещо, което им махат.
така че се получава, че някой със 20-годишна пушеща и воняща таратайка ще плаща 30лв данък и ще прави емисии като марица-изток, а аз със новата си кола плащам десет пъти повече.
та схемата според мен трябва да е "екология+чиновник=бесене"
|
| Пон Окт 29, 2007 2:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе чиновник = бесене не търпи разногласия 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 29, 2007 2:55 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Абсолютно съм съгласен с казаното. НО!
Същността на всяка религия предполага развитието както на истински религиозно малцинство, така и на икономически заинтересовано мнозинство, което използва религията за да рекетира хората. Винаги има истински смирени духовници (малцинство, по-скоро аномалия), и тарикати, които продават индулгенция и организират кръстоносни походи (мнозинство, по-скоро правило). Това е ясно на всички. Тънкият момент, който, обаче, убягва на мнозина е, че смирените духовници нямат нищо против кръстоносните походи, тъй като реално, тези мероприятия отговарят на интересите им. Всеки поп би искал религията, която проповядва, да има колкото се може повече последователи.  За това никъде в историческите документи няма свидетелства за наказани попове, които са се обявили за противници на кръстоносните походи или инквизицията. Както и за бъдещите поколения няма да останат свидетелства за поругани истински (за твоите разбирания) еколози, които са се обявили за противници на ограничаването на емисиите на CO2. Просто защото такива индивиди не съществуват в природата. По-просто обяснено, подлите паразити, които използват религията за икономическите си цели, се налага да влагат средства в PR-а на тази религия, което пък е добре дошло за истинските религиозни деятели. Истински (колкото и истински да е) еколог би изглеждал доста странно, ако обяви, че CO2 не застрашава нищо и никого.
Изходът, в интерес на истината, не е да се избесят/изколят/изгорят/разстрелят всички еколози (истински или не), ами просто веднъж завинаги да се приключи с религията като обществено-политическо начало.
|
| Пон Окт 29, 2007 3:25 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мисля, че си разменил местата на малцинство и мнозинство
Бай Тошо правеше така на времето: като му пречеше някого създаваше някъде другаде проблем, за да отвлече вниманието на хората. Сега по същия начин се плюнчете за личните си и/или обществените неуспехи с еколозите, нещо като хубавата ракета и кривия космос.
Най-лесно е да се следва принципа на Сталин: има хора, има проблеми. Затова и предлагам да се избесят всички като zaphod, за да няма проблеми  След като сме винаги крайни в мненията си, трябва да дадем най-накрая пример за саможертва, иначе минаваме в графата "задни колелета" 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Окт 29, 2007 3:30 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Това че правиш аналогия с религията просто показва че не познаваш материята.
Което само по себе си не е нищо лошо.
Според мои наблюдения част от действията на подобни псевдоеколози са насочени точно към компроментиране на екологичното движение. Ако се вгледате по детайно ще видите че голяма част от нещата които се прокарват като закони провокират сериозна обществена антипатия у болшинството у хората а реалния екологиочен ефект е нейде около нулата. Както изглежда тия хора работят против себе си и против идеите си. Ами дайте си отговор защо им е на тия които командват парада от сянката да поръчват такова развитие на нещата.
Манипулацията на масата е доста сериозна наука. С всеки ден я усъвършенстват. Всеки сам трябва да избере дали да бъде част от масата или личност. Личностите не се манипулират лесно.
|
| Пон Окт 29, 2007 3:57 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Киров,много правилно го каза.В България в Министерството на води,гори,аквакултури 98 % от служителите са турци.Правете си сметка накъде отиват екологичните ни интереси.Преди това беше политика на държавата:горите,плажовете.....-внасяхме дървесина от Коми,а нашите гори си пазехме.Сега голяма част от горите се секат и изнасят за дървен материал,а курортите ни ...да ме прощават софиянци ама заприличват на Люлин и Обеля. Темата с екологията достатъчно сме я дъвкали.
|
| Пон Окт 29, 2007 4:20 pm |
|
 |
|
zaphod
|
както казах, трудно ще се избесят тия като мене, понеже не съм видял до сега либерал да беси някого. сумарно казано, тези които им стиска да обесят някого мислят като мене и обесения обикновено е друг.
|
| Пон Окт 29, 2007 8:55 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Трудно ми е да си представя, че ме определяш като либерал, но щом си рекъл  А защо да е трудно да се избесят такива като тебе ? Нима не са ги бесили по време на революциите в Европа ? Бесили ли са ги, грешката е, че не са избесили всички, оставили са някой и друг и жив, за дамазлък 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Окт 29, 2007 10:06 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Но има и такива дето не са либерали а симпатизират на либералната така да кажем идея. И на тях нищо не им пречи да бесят когото трябва
Революциите също са добър пример че ролите се променят понякога.
|
| Пон Окт 29, 2007 10:37 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да бе .. ама вие май забравяте че сме в България .. тая квото ще с еспази толквоа колкто аз спазвам ограничението на скороста, само дето мен от врме на време ме глобяват, а тук в тая държава освен някой еколог ако много се натегне друг едва ли ще измери количетсвото СО2 дори и с приближение порядък, така че ... каквото и да го направят не виждам кактова се контролира. Бай мангал като пали по една бала гуми всеки ден да вади телта ще изхвърли емисии колкото тец марица, и то доста по вредни, кой ще го отрази ... алабализми.
Пък скороста и на 60 да я ограничат все там. Мен други квоти по ме вълнуват как ще ги бъде ..... а дали няма да ни сложат и квота за износ на мангали .... ЕС . на ви ЕС, скоро ще сикат да си монтираме пръднометри, да отчитат колко газове изпускаме. Ако трябв ада с ебеси трябва да с епочне с ЕС парламента, всички привърженици на ЕС, репортери, бакшиши, голфаджии, еколози . адвокатте ще ни трабват, поне в началото.
|
| Вто Окт 30, 2007 12:42 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе то ако тръгнем да бесим.... ще останем ли един град хора?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 30, 2007 9:34 am |
|
 |
|
poolo
Ранг: Минаващ
|
_________________ въэхитен съм от възможностите на този мултистандартен аудио чип !!http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/S/P/3/MSP3410D.shtml
|
| Вто Окт 30, 2007 4:43 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Бе да ти кажа, познавам я.
Ами не е така.  Виж, че 60% от швабите искали доброволно да им махнат тая екстричка с магистралите.  Тоест, един такъв екозакон със сигурност няма да предизвика антипатия в болшинството. Хибридите на Тойота пък бележат колосални ръстове на продажбите. Според мен, ако властите в Калифорния решат да забранят не-хибридни коли, със сигурност няма да предизвикат масова антипатия.
|
| Сря Окт 31, 2007 12:21 am |
|
|