|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
Помощ за едни колнки и едни МП3-ки ?
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Трябваше да започнеш с това, че сте в една стая  Вързани ли сте към мрежа ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Дек 11, 2007 6:12 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ето как се издаде мръсния чалгаджия.
Радио с чалгица си слушкал.
Да си свиваш опашката и да се скриеш някъде и да не закачаш човека че ..... 
|
| Вто Дек 11, 2007 6:34 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Бат Ники те спипа братле... бягай в "Кошарите"  или смени музиката с подходяща за умственото развитие докато не е късно!!!
|
| Вто Дек 11, 2007 6:49 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Алелееее чалга а?  Малко ти е класически джаз... За тебе оперна музика... А аз съм седнал да гърмя компютъра на бедния човечец... Чак срам ме хвана.... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Дек 12, 2007 10:29 am |
|
 |
|
123
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 10:50 am Мнения: 105 Местоположение: Перник
|
В тая държава идиотизмът се толерира, даже се поощрява. Така, че бягай. Имай предвид, заплахата за убийство е подсъдно деяние. Оня може да те даде на Баба Яга. По Перник за такива болежки помага дебела тояга и бокс по тъмно.
|
| Сря Дек 12, 2007 3:15 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Да в една стая сме и сме вързани в мрежа, но няма как да му намеря IP-to! Пък и незнам какви права за достъп е дал!
Да човека е стара пушка, но откъм годинки е такъв !
А по отношение на музиката ми е омръзнало от ученически изпълнения от сорта "..... ааа ти си долен чалгаджия или долем метал и ние няма да дружим с теб ......." В детската градинка така си говорехме, но сега с напредването на годинките гледаме по друг начин на музиката! На всичко се наслаждавам, но да не ми се натрапва досадно както е в случая с колегата не го приемам! Както и стиловото еднообразие от което се деградира тотално! В случая музиката на колегата най-близко мога да я опиша с виещите турски зурли, които са ползвали при нападения за да зомбират армията си, в комбинация с извиваща оперна певица сопрано! Само че изпълнено със саксофон и дрезгавият глас на солото граничещо с хлипания! И МНОГОКРАТНО повтарящи се пасажи!
Нагледал съм се на картинката :
Купон , яко жица(от която те болят ушите), много дългокоси елементи с кубинки държат по чаша бира и се блъскат в средата на дансинага, от които не мож разпозна мъж, жена, травестит....
или пък: Купон, яко тупани (от които също те болят ушите), много кухи елементи държащи по чаша с нещо и викащи в средата на дансинга, от които не мож разбра кои е ученик кой е общ работник...
И все пак някой няма ли да даде идея за интелигентно решаване на проблема!? Или само общи коментари ?
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Сря Дек 12, 2007 5:08 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Единствения начин за интелЕгентно решаване на проблема е да седнете и да се разберете като хора. За което явно обаче нещо не ти достига  Номерата в стил "деДска градина" няма да ти помогнат, това не ти ли е ясно? Най-много боя да си изкараш, и то напълно заслужено.
И престани да хленчиш! И не забравяй всяка вечер пламенно да благодариш на добрия и премъдър Господ, че не си попаднал в моята стая заедно с твойто чалгаджийско радио  Иначе описанието ти на джаза кефи. Определено имаш талант, можеш да се пробваш като поет, с писане на текстове за Милко Калайджиев смятам, че ще се справиш ПИРФЕКТНО
Ммм... по-скоро пълен курс на терапия с дискографиите на cradle of filth и други любими групи  ... добре де, и оперна музика може! За почивките. И класически джаз, естествено!
Ай със здраве!
|
| Чет Дек 13, 2007 11:32 am |
|
 |
|
wolfshark
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 11:34 pm Мнения: 95 Местоположение: Видин
|
Май имам идея. Отваряш колонките и връзваш един микрофон на входа (със малко предусилвателче и едно диодче) Когато колонките са намалени силата няма да е достаъчна че да се получи микрофония, но услили ли ги....  Ако се възбужда прекалено рано, намаляш микрофона
Оп, друга идея. На изхода връзваш последователно 1, 2 , 3 колкото трябва диода и после ги пускаш през резистор на входа. Това ще е брутално. Така ако са 3диода когато напрежението превиши 3 x 0,6v демек 1,8v ще вкара това през резистор във входа и става мазало...  Но май ще трябват още няколко диода, зависи от колонките
|
| Чет Дек 13, 2007 11:58 am |
|
 |
|
WDW
|
Виж втората идея ми допада доста ! Мислех да си играя с диоди в-у потенциометъра за усилването, но и това е добър вариант! Още повече , че идеята ми не е да развалям тотално колонките, а и това може да се реализира почти незабележимо и да стои като фабрично! Само малко трябва да се поекспериментира,че са едни китайци! 
|
| Чет Дек 13, 2007 12:50 pm |
|
 |
|
WDW
|
Еееее не мога да не те уважа , направил си ми четка ! Малко иронична, но се преживява с усмивка !
Само не мога да разбера какво има на въздуха в Стара Загора, че при хората от там струи такава агресия в постовете им. Всеки нормално дискутиращ бива заклеимен в нещо! Всичко и всички ви дразнят и то не само в този форум! Как пък не видях нещо написано без някаква ирония или агресия?
-Ако си чел по-внимателно съм обяснил по-горе,че човешкият разговор с този елемент не помага! Разговарял съм и аз и другите колеги в стаята с него но не помага! А това не се издържа и съответно няма нищо общо с хленченето! Та за това се търсят други технически и не толкова технически(като чалга например) начини за справяне с проблема и се споделят във форум за свободно общуване!
--Няма защо да благодаря на Господ че не съм в твоята стая!! Ако и ти ме тормозиш с неща, които само теб си те кефят ще се справям и с теб! Няма да търпя да ми налагаш темпо!
---Оперната музика също може да се слуша като всяка друга, но в определени норми и граници ! Ако цял ден ми бичи както и джаза ще я заклеймявам и нея !
--Само не мога да разбера защо всички решиха че съм пламенен чалгаджия, но явно "дългите" коси като чуят чалга и им настръхват ушите! Пробвах различни варианти за противодействие и единствено чалгата го осветляваше че трябва да се осъзнае!
--- За успокояване на духовете ще уточня,че отскоро в софийския ефир има едно ново радио - "Melody" ! Това е истината ! Без реклами и възможно най-разнообразната музика! Преди беше Радио1, но много започнаха да стават еднообразни!
Хайде остани си със Здраве! И пробвай да смениш въздуха да видиш колко добре ще ти се отрази ! Препоръчвам ти Бургаския- много е добър ! Там хората са толкова приятни ....
PEACE ........ 
|
| Чет Дек 13, 2007 1:19 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Каза че било твоето радио  А и само на чалгаджия може да му дойде на акъла да се бори с чалга
Не можеш да се измъкнеш така лесно.
Комбинацията инженер + чалгаджия трябва да се мачка. Или ще спре да е инженер или ще спре да е чалгаджия.  :):)
И да не закачаш човека.
Благодари на господ че не си накъде наблизо покрай мен. Ама не забравяй да му благодариш често  :) Че може да размисли  :)
|
| Чет Дек 13, 2007 3:24 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Да се преклоним пред свещената чалга, която просветлява ума, пречиства душата и води народите към светлото бъдеще! И очакваш да не проявявам ирония? Ами че смешно е, бре! Няколко души в една стая не можете да се оправите каква музика да слушате и цяла България сега трябва да ти съчувства и да ти дава акъл. Че и се и сърди, че не сме се отнасяли сериозно към него  Детска градина, просто думи нямам
При нас проблема е решен. Никой на никого не досажда. Как се е стигнало до това положение не е толкова важно. Важното е че сме го решили помежду си. Без и дори да прибягваме до номера от детската градина, колкото и да не ти се вярва 
|
| Чет Дек 13, 2007 5:04 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Сега остава да се включи и онзи с джаза и да намише:
Помагайте ! Имам един колега дето нон-стоп ме мъчи с някакви чалга записи и вече не издържам! То от дума не разбира, колкото пъти да съм го помолвал и не вдява ! Приемам всякакви идеи как да огранича тормоза,но елегантно ....

|
| Чет Дек 13, 2007 8:12 pm |
|
 |
|
123
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Апр 13, 2007 10:50 am Мнения: 105 Местоположение: Перник
|
Що ли имам безумното желание да бъда културен, мек и възпитан ? Скромно желание, поне по мрежата да не
срещам простотия и самовлюбени глупендери. Ама не. НЕГОВО ВСЕЗНАЕЩО ВЕЛИЧЕСТВО НИКОЛА КИРОВ Е
НАСЕЩА. За пореден път да ми избие тези мисли от главата.
Да се чудиш дали да задаеш някой въпрос. Моментално НИКОЛА КИРОВ оплюва каквото падне.
Майната ти противен пикльо. Да си изкарваш парите с ремонт.
|
| Чет Дек 13, 2007 10:11 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Явно не ти се отдава да бъдеш културен. Бъди си естествен  :)
|
| Чет Дек 13, 2007 11:17 pm |
|
|