Отговори на тема  [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
До къде са стигнали китайците ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
реално погледнато, кондензатора на рубикон може да е по-добър от другия в някои приложения. т.е. тази замяна да подобри работата на желязото.

но в повечето случай нещата са трагични. например почти всички индуктивности в комет не отговарят на каталожните данни. нито за индуктивност, нито за гранична честота, нито за максимален ток. въщото важи и за т.нар. "low esr" кондензатори, намираеми по нашите земи. и там е пълна китайщина, понякога кирилизирана.

онова с кеш паметите го помня. в първия момен не повярвах на очите си... бяха променили биоса да покава винаги, че има кеш. от кумува срама бяха сложили пластмаса с крачета в цоклите. горе долу по същото време една ПРОфесионална фирма пренаписваше честотата на процесори на ситопечат. сега правят други магарии, ма е опасно да се говори за тях.

мисълта ми е, че като се приберете в къщи с кондензатора/индуктивността си го премерете. както правите с килото моркови от женския пазар. е, кантара е малко по-сложен, особено за ESR, ама се налага.

Чет Дек 13, 2007 12:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
ПРОфесионална фирма

:)

Чет Дек 13, 2007 12:45 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
онова с кеш паметите го помня. в първия момен не повярвах на очите си... бяха променили биоса да покава винаги, че има кеш. от кумува срама бяха сложили пластмаса с крачета в цоклите. горе долу по същото време една ПРОфесионална фирма пренаписваше честотата на процесори на ситопечат. сега правят други магарии, ма е опасно да се говори за тях.
:D
От тия дъна с фалшивия КЕШ и аз си изпатих на времето - 95 или 96г. Разбрах истината случайно, по друг повод. И то от човека, когото китайците са набутали с 2000 дъна. Просто си призна, че е нямал друг изход, освен да ги разпродаде на асемблаторите, иначе е щял да фалира. Вдигнах джангъра пред асемблатора, който сглоби моята система и се разбрахме на фифти/фифти. Махнаха два от четирите фалшиви чипа и ги смениха с истински. Беше някакво дъно 486 на 66MHz

Чет Дек 13, 2007 9:19 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
А аз доколкото знам в Китай думичката "обезглавяване" не се използва в небуквален смисъл. Чак такъв мошенник колко ли седмици би живял?
Иначе китайците си имат мнооого евтини стоки и евтини стоки. Както и турците напр. Кой ти е виновен, че по някаква причина попадаш само на първата категория независимо от цената която плащаш...

За пример: на работата ползвам 2-е електрически отвертки. Едната е световна марка а на другата пише само "Внесено от Китай". Разликата в цената е над 10 пъти а във вътрешностите и функциите е почти никаква, само дето китайската е с по-слаб и по-калпав акумулатор. Аз обаче предпочитам китайската просто защото работи по-финно 8O
И да дам акъла на патилото: за тази категория инструменти най-добрият производител в смисъл цена/качество са фирмите от бившето ГДР. Ама и там има мошенници и със сигурност не ги бесят по площадите...

Пет Дек 14, 2007 1:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
от твоя остров до азия е далече, сигуро не си минавал по тези места.
в азия като цяло (и китай в частност) има 2 типа бели хора: добри и лоши.
добрите се лъжат по-лесно, а лошите - по-трудно. но и двата типа бели хора биват излъгани в крайна сметка.

а че има разлика - има. в япония ми се наложи да събирам къща от чаши до закачалки за кърпи и кабели за нета. и бях редовен посетител на магазина "за Y100" (около 1.30лв по днешен курс). всичко беше от китай, разбира се, но няма нищо общо с боклуците от метро, практикер и т.н.

Пет Дек 14, 2007 2:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
"за Y100" (около 1.30лв по днешен курс).

Тука му викат магазин за 1$ (около 1.30 лв по днешен курс) :D :D :D .

Пет Дек 14, 2007 2:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
при bongo-bongo сигурно се казва за 1000 шилинга?

Пет Дек 14, 2007 9:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
По-скоро "за един пробит долар" :D
И тука имаше подобни магазини ама бяха предимно с испански стоки със супер ниско качество. Сега ги закриха щото испанците ги мързи и ментета да правят :)

От китайските си купувам дрехи и обувки за работа и са по-евтини и по-качествени от всяко друго менте. Пример: жената ми купи някакви маратонки на които е нарисувана светкавица. Мислех си че е за украса докато не забелязах, че не мога да меря с фазомер докато съм обут с тях пък ако ще и да са мокри 8O
А още преди години забелязах, че 90% от дрехите на познати заможни канадци бяха китайски. И бяха със забележително качество...

Съб Дек 15, 2007 1:41 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
bongo-bongo написа:
.........жената ми купи някакви маратонки на които е нарисувана светкавица. Мислех си че е за украса докато не забелязах, че не мога да меря с фазомер докато съм обут с тях пък ако ще и да са мокри 8O
...

хи хи,
айде сега пробвай с маратонките и "крачното напрежение"... и разказвай резултата...
сещаш ли се ония потенциали при стълбовете с високо напрежение... та доколкото си спомням идеята беше, че требе от стълба да се отдалечаваш скачайки трупешката ...иначе ако направиш една крачка -> то потенциалната разлика от единия крак до другия(демек точно при важните подробности на чатала :) ) ще е опасна :!: особено за подробностите :)
и в ТУ-то младите асистентки се бъзикаха, че само старите професори казвали, че крачното напрежение не е опасно :)

Съб Дек 15, 2007 11:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:
... в ТУ-то младите асистентки...

това не е ли оксиморон? (дървен камък, млад старец, военна интелигенция, работещ windows)

Съб Дек 15, 2007 11:57 am
Профил
Аватар

Мнение 
bongo-bongo написа:
Мислех си че е за украса докато не забелязах, че не мога да меря с фазомер докато съм обут с тях пък ако ще и да са мокри 8O

уфф айде сега... фазомера бачка капацитивно бе хора, да не мислите че съпротивлението до земя използва? който не вярва да опита да пали фазомер през диод. иначе повечето обувки са с подметки от добри изолатори, и както си обут можеш да пипаш фазата без да усещаш. когато бях студент шокирах инжинерчетата дето се бяха събрали в една стая като ръгнах пирон във фазата на контакта, обут в обикновени джапанки.

Съб Дек 15, 2007 2:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
когато бях студент шокирах инжинерчетата дето се бяха събрали в една стая като ръгнах пирон във фазата на контакта, обут в обикновени джапанки.

В техникума ги правихме тИзи работи :D

Съб Дек 15, 2007 4:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
MYXATA написа:

това не е ли оксиморон? (дървен камък, млад старец, военна интелигенция, работещ windows)

+1

Military Intelligence, two words combined that can't make sense

Съб Дек 15, 2007 5:23 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
woody написа:
ДедоБоре написа:
MYXATA написа:

+1

Military Intelligence, two words combined that can't make sense

освен ако Intelligence не е в смисъл "Събиране и анализ на информация" бе разузнаване дет му се вика : 8O
а какво сега че беше позастарял личния асистентски състав спор няма...
.... ма имаше една...
... ухх 2-3 год по голяма от нас -> в раздел младичка се вписваше според мен... името не помня но и викахме "лампичка" :)

Съб Дек 15, 2007 6:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
MYXATA написа:
освен ако Intelligence не е в смисъл "Събиране и анализ на информация" бе разузнаване дет му се вика : 8O

Имаше определено игра на думи :twisted:

Съб Дек 15, 2007 6:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща