| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Чакай малко говориш за един частен случай на човешки индивид, който явно се среща масово в твоето обкръжение. Ако това ти дава морална мотивация да оцеляваш в твоята среда, то не ти дава никакво основание да правиш обобщения за човешкия вид. Как се вписва например индивида за който става дума в тая тема в твоя мироглед? Трябвало ли е веднага след раждането да бъде "очистен"? Или трябва да бъде скопен преди да даде потомство? Въобще ако имаш ясен отговор на въпроса "До къде имам право да съдя?" значи не попадаш в категорията на мрънкащите, плюещите, пискащите цивилизовани индивиди.
Тоя момък явно се е сблъсквал с много повече ограничения и има свой начин за приемане на негативите на равнопоставеното положение. И не мисля че трябва да го слагаме в кюпа при редовия софиянец.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Юли 07, 2008 10:49 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Значи глей ся.  Принципно всеки сам си определя мирогледа и всеки има право да е заблуден колкото си иска. Лафа "нямаш право да съдиш за еди-кво си" е лишен от смисъл. Или ще ме принудиш да мисля по определен начин или ще ме гледаш с широко отворени от удивление очи след което ще прекъснеш всякакви контакти с мен. Поучаването по дефиниция е напълно безрезултатно, освен някои много редки случаи, в които поучавания може да има материална изгода от информацията, която получава.
|
| Пон Юли 07, 2008 11:42 am |
|
 |
|
Zdrav
|
@Реконструктор
Не разбрах нещо. Смяташ че се опитвам да те поучавам ли?
|
| Пон Юли 07, 2008 12:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Рек .... аз съм много за законите на джунглата, и мога да си заложа главата че тоя ще оцеле много по успешно от болшинството тук, така като го гледам най-малкото заради физическата сила, но бих казал че това ще му е най-малкото предимство ....
|
| Пон Юли 07, 2008 6:09 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Бла-бла: джунгла, банани, маймуни... Ние сме хора, бре! И имаме цивилизация не за да изтребваме всичко дето мърда и не мърда с най-модерни технологии а да даваме равен шанс поне на себеподобните си.
Равен шанс ли казах? Ами! Нашият човек със сигурност не бе взел допинг 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Юли 09, 2008 3:18 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Законът на джунглата е това, което е направило от прости въглеродни полимери бай ти Реконструктор.  Това е идеята на природата (или Бог) и аз не се чувствам по умен от нея/него. Тия, дето се чувстват, следва да потърсят специализирана помощ и да бъдат пратени в съответните лечебни заведения.
За нашия човек, въпроса е, че претенциите му да се състезава с хора с крака са прекалени. Тва е все едно да се научи да кара самолет и да иска да се състезава с велосипедисти. 
|
| Сря Юли 09, 2008 4:31 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Това е старо вече ама аз го открих днес така че добавям го към темата за тези като мен които не го знаят - http://e-vestnik.bg/4510
Законът на джунглата не би действал ако у всяко живо същество нямаше стремеж към живота. И това е също част от идеята... на както там го наричаш Реконструкторе.
|
| Чет Юли 30, 2009 4:56 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Технологии
Dieses Video ist nicht mehr verfügbar!....
Това написано на швабски, хич не мога да го разбера, но си мисля че вече видеото го няма там.
|
| Чет Юли 30, 2009 6:45 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Като не може да разберещ нещо просто като "ist nicht " ползвай http://translate.google.com/
Темата е от преди една година, там на видеото имаше един човек без крака който изпревари тия с краката.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Юли 31, 2009 7:19 am |
|
 |
|
Zdrav
|
|
| Пет Окт 30, 2009 11:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 20, 2011 12:54 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Най-показаелния пример за силата на духа: http://www.youtube.com/watch?v=AE1bkEaoqrs
Човека се е родил без ръце и крака и въпреки това не се оплаква от живота и трудностите, а е достигнал повече от много нормални хора!
Даже да плува се е научил. Колко ли лесно се плува без ръце и крака? 
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Сря Юли 20, 2011 1:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да ти кажа плуването е най-лесното от това, което този човек прави. Да се движи по сушата прав и да пази равновесие и пише на клавиатура е много по-трудно! Не ми се мисли какви заобиколни пътища из нервната му система се активират за да го прави. Човешкия мозък е проектиран да движи нормално функциониращо тяло. Виждате какво става с нас при едно обикновенно напиване - мозъка тотално губи контрол. Да не говорим ако нормален човек го накараш да пише с палеца на кракът си, докато опората му е на петата на същия крак.
Човекът е невероятно сложна и самообучаваща се машина, ние с нашите пикливи железа не можем и функцията на една проста нервна клетка да докараме.
Общото между всички такива случаи е обаче, че или са вродени дефекти или са ги получили в съвсем млада възраст. Тогава тялото и най-вече мозъка все още има време да са адаптира и самообучи в нестандартното....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 20, 2011 2:26 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Всяка спортна дисциплина си има правила. Браво за волята и куража да се състезава наравно с другите, но реално
погледнато не отговаря на изискванията за лекоатлетическите дисциплини, защото използва допълнителни средства.
Утре някой ще си сложи колела вместо инвалидни обувки и ще каже онзи го допуснахте с пружиниращите обувки,
т.е. има вече прецедент, сега и мен ще трябва да пуснете. Това е юридически казус касаещ леката атлетика и няма
нищо общо с това физическите годните спортисти да си режат краката и да си слагат пружиниращи обувки. Точно
за такива дилеми има пара-световни, пара-олимпийски игри, където такива хора могат да се състезават на воля.
Може би най-разумно е да направят допитване до останалите класирали се състезатели дали са съгласни да се направи
изключение от правилото. Ако са съгласни да се състезава, ако ли не, това е, точка, както ji4ka казва.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юли 20, 2011 4:11 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да бе точка. Игрите не са само спорт, а политика и бизнес. А от този казус мога да се извлекат много политически дивиденти и да се привлече зрителски интерес - демек пари.
Така, че спортистите никой няма да ги пита. Тяхното мнение нямо никакво значение.
Апропо, като говорим, че това не било естествено, че така получавал нещо, което природата не му е дала по дефоулт - какво да кажем за останалите спортисти. Че то съвременните атлети (особенно бегачите), докато бягат и от гъза им цвъркат анаболи и стероиди бе. Това естествено ли е, природна даденост ли е? Че тоя човек с железните си крака е много по естествен от ония коне натъпкани с химикали до пръсване. На тях не краката, целия им организъм е противоестествен.
|
| Сря Юли 20, 2011 4:23 pm |
|
|