Отговори на тема  [ 165 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Следваща
Американската криза ... дали е американска. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами не знам кои хора какво са казали, Димитър е там и е всеки ден в контакт с хората, аз не съм там но също контактувам не малко, и мога да ти кажа че не малко демократи твърдо са заявили че ще гласуват за Маккейн. Преди 3 години гледах интервю на Обама за пръв път, и първото м впечатление беше о чудо, некакъв латино та може и да говори. Значи аз негри съм виждал не малко, и тоя не ми мяза на негър, в последствие разбрах че се води за негър, та за да е съвсем негър си е взел и негърско кенгуро, тъй де жена. .. Да ама както дочувам инегрите не го долюбват, и белите не .... има привърженици, спор няма, но знаем кога себрот пилците. Ако пък да спечели, което беше повече от нормално за кандидат на демократите след Буш и положението в САЩ, силно се моля тези които стоят зад него да имат поне малко разум. И ако някой не помни историята добре е да си припомни как Хитлер идва на власт, издигнат от силните на деня за марионетка която обединява бедните маси ... резултата май всички го знаят. Сега лично аз не осъждам много тоакоето Хитер е сторил, но леко ме притеснява какво може да стори еидн черен малоумник начело на тази държава .... жал ми е за държавата, не понасям много американците, но саматаим държава ме радва, или по скоро товакоето е била преди 50 години, даже преди 100.

Съб Сеп 13, 2008 11:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
През юли Обама водеше с 6%, сега е обратно - и слава на господа :) . Тоя, черния идея си няма какво говори и какви глупости дрънка. Беше много як ход на Маккейн да покани за вице губернаторката на Аляска :) .

Маккеин е сериозен човек, обаче за тая визепрезидентката... стига бе - що за политик е това дето не си е показал задника от вкъщи през целия си съзнателен живот? Що за мироглед може да има? Че тя даже до Европа не си е мръднала телесата, как ще правиш външна политика, ако не си се срещал с други култури, с други раси? Всъщност тя олицитворява май средния американец - дето света му се изчерпва с телевизора, нахакан, със самочуствие до небето, но всъщност ограничен до сплескване...
А оная тъпотия последната дето щяла да влиза във война с Русия, ако пак влезе в Грузия... То че други и пишат какво да казва е ясно, ама, че е куха лейка и личи от далеч.
За мен (без да претендирам да съм голям психолог), тая е гъчкана с емоции които досега не е успяла да отпуши, поради ограничения и сега е малко като отвързана. Такива хора трябва да ги лекуват.

Съб Сеп 13, 2008 12:02 pm
Профил ICQ

Мнение 
Така е, но .. вицепрезидент може да се смени ако не ти оттърва, а и защо да го сменяш след като може напълно да го игнорираш, въпрса е гласове да доведе.

п.с. ще влезне във война с русия га им цъфнат налъмите, не че няма достатъчно малоумни хора там, но за разлика от тях руснаците ми изглеждат дота по безкрупулни, според мен сценария ще е такъв, американците обевяват война, след 20 мин 90% отфлота им е потопен вкл. с използване на тактичекси ядрени оръжия, след това ако са умни си сядат на задника, а тъй като не са изстрелват ядрени раките по Русия и натам е ясно ... 20 години по късно хлебарките ще са доминиращият вид а Земята :)

Съб Сеп 13, 2008 6:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо, казах че хода е хитър защото им донесе много подкрепа и гласове и има голям шанс да им помогне да спечелят изборите. Нали това е целта на тия хора, та от тая гледна точка хода си беше брилянтен. Сега съвсем друг е въпроса какво аз и ти мислим за кандидатите и кой как щял да се оправя с политиката. Щото и половината свят смята Буш за малоумник, ама човека в условията, в които управляваше направи много и все добри неща за САЩ :) .

Съб Сеп 13, 2008 8:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
ама човека в условията, в които управляваше направи много и все добри неща за САЩ :) .

не мога да повярвам че го казваш, този идиот опука 100 трилиона долара американска пара за доя дето духа и сега му сърбате попарата с тези кризи
единствено направи добрини за обръчите от фирми които са около него във военната индустрия

Съб Сеп 13, 2008 8:31 pm
Профил

Мнение 
Е ами кажи ми еидн президент който не е хранил обръчи от фирми .... това определено не е БГ патент, но ако тук се губят милиони и милярди, тамговорим за десетки и стотици милиярди ... иначе Буш си е кретен до няма и къде, но .. какво да се прави

Съб Сеп 13, 2008 8:48 pm
Профил

Мнение Hehe
3aek написа:
Dimitar написа:
ама човека в условията, в които управляваше направи много и все добри неща за САЩ :) .

не мога да повярвам че го казваш, този идиот опука 100 трилиона долара американска пара за доя дето духа и сега му сърбате попарата с тези кризи
единствено направи добрини за обръчите от фирми които са около него във военната индустрия

Де да бяха само 100 сега вече май клонят към 7 пъти по 100 :D
А кризата с имотите да не мислиш държавата не е прибрала някоя парица та да изчисти малко от вътрешния дефицит :roll:
Абе точно тоя Бушмен е най големия идиот и бандит за мен, а пък тези дето са го подкрепили замисли са какви идиоти и малоумници са. Не че тук където съм не са същите идиоти и имат разбирания за някой неща от преди 19век, щом часа не си сменят зима и лете :?
Всички политици са маскари, нито едните нито другите са свесни, но ако погледнеш назад и ще видиш по курса на долара кой как е управлявал, пру бушменови все е клонял към 1.5-6 дори при тоя идиот съвсем си замина. По принцип до някъде курса на валутата определя каква е икономиката, така че нека всеки сам да си направи извода :roll:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Сеп 14, 2008 2:19 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Мдааа "демократична хватка" са им спретнали на американците.
След време вероятно ще й се насладим и ние.
Дано да греша.
Същноста е че основната маса хора ще трябва да работят по 16 часа 7 дни в продължение на 30 години.
За да не си загубят домовете.
Цинично е че паричния ресурс за тази хватка се взима от данъците на същите тези хора.
Естествено нагло им се обяснява че е за тяхно добро.

Нед Сеп 14, 2008 12:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
rumen написа:
Същноста е че основната маса хора ще трябва да работят по 16 часа 7 дни в продължение на 30 години. За да не си загубят домовете.

Американската мечта, кво да праиш :):):)

Споко, в БГ няма как да се получи. Ако се роди политик дето да накара Ганьо да работи истински 40 часа в седмицата.... ама наистина да работи.... трябва да му дадат нобелова награда за медицина (щото без хирургическа намеса в тиквата няма как да се получи :):):) )

Нед Сеп 14, 2008 1:40 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами ... аз гарантирам че мога да накарам българина да раоти не по 40 а по 80 часа в седмицата и да пита за още, при това стандартанай-вероятно ще се вдигне поне двойно защото 50% ще дадъ фира, от което ще може да се удвоят заплатите на остатъка .. и забележи, говоря за заплати а не за робски труд ... Българина му трябва тояга, дебела и здрава. При мен тези които работят работят по 8 часа, и си работят плътните 8 часа, имам в рпедвид по обектите, и да ти кажа не са ми са оплакали, ни на мен ни на някой друг, но аз като казвам че возя в багажника никак не се шегувам, има си и хора които да ги вкарват там, всичко върви доста добре .... обикновенно след третият изритан работите потръгват и не се налага никого никъде да возя ...

Нед Сеп 14, 2008 3:48 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Споко, в БГ няма как да се получи. Ако се роди политик дето да накара Ганьо да работи истински 40 часа в седмицата.... ама наистина да работи.... трябва да му дадат нобелова награда за медицина (щото без хирургическа намеса в тиквата няма как да се получи :):):) )

Цецо, ние двамата с тебе като работим повече от 40 часа седмично, българили сме?
И още нещо. Понеже често споменаваш за гените на българина (повече поназнайваш в тая област от мене) от къде им е произхода на лошите комбинации - от прабългарите ли , от кое от седемте славянски племена, от траките ли, или десетките племена минали през земите ни. Или от евреите, руснаците, каракачаните , турците, гърците, сърбите,а напоследък и от арменците. Само с циганите не сме се мешали сериозно май. Много пътувам из страната и често забелязвам типични физиономии в дадени области. Със сигурност гените им са по-различни от хората в други области. Как да се обясни тогава, че само гените на мързела е общ. Това за гените пренася ли се и за тези българи, които работят в чужбина?

Нед Сеп 14, 2008 4:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
plameniv - какви са тия смешки, дето си ги написал бе. Ти кога си поглеждал последно валутните курсове? Ако не си го правил скоро го направи и моле те дай ми обяснение как курса на долара за един месец се качи толкова, колкото изгуби за една година и на всичкото отгоре икономиката е в рецесия. Много ще ми е интересно да науча какво ти е обяснението. Относно това, дали Буш е идиот или не - аз не казвам, че е направил добро за САЩ от твоя или на останалия свят гледна точка - аз го казвам от гледната точка на хора, които живеят тук. Верно е, че живота в САЩ не е това, което е бил преди 20 г., но той и света не е същия. И в условията на този нов свят човека според мен се справи блестящо, като се има предвид какво наследи от Клинтън. Относно обръча от фирми - не знам дали сте запознати, но в САЩ лобирането е легално и си има ясни и строги правила и най-интересното е, че всички фирми (абсолютно всички) разпределят парите си за лобиране по равно между демократите и републиканците. И парите хвърлени за лобиране бележат най-големия си пик по времето на Клинтън. Много е лесно да си говорим хуморески от другия край на света, ама дай първо да се запитаме имаме ли си идея от това, което се опитваме да кажем. Аз съм обеден, че мога да ти дам овече факти и да ти разкажа за повече анализи за вашата икономика (мисля, че ти живееше в Австралия) от колкото ти знаеш за нея. Какво остава пък да правиш заключения кой какъв бил в съвсем друга държава. Та може да ви е много странно мението ми за Буш, но се молете да не спечели черния на задаващите се избори, защото разликата ще я усетите и вие. Нали знаете лафа, че САЩ като пръднат и останалия свят правят калбета. Ето ти лек пример как ще се отрази на теб - вашата икономика е основана изцяло на комодитис (горива, руди, метали и т.н.) и докато потреблението и спекулата най-вече в САЩ растяха вие бяхте много добре. Сега обаче, когато се пукнаха два балона в САЩ - този с имотите и този с въпросните комодитис и цената взе да им пада просто не ми се мисли при вас какво ще стане, защото много хора хем ще загубят домовете си, те ще се обезценят а и една голяма част от икономиката ви ще я закъса мощно, защото се осланя на въпросните изкопаеми. Само за последния месец австралйския долар от 1.13 за USD вече е 1.24 за USD. Т.е. обезценява се по-бързо и от еврото. Демек според теб твоите разбирания вас ви управляват по-големи идиоти и от Буш. Та при вас интересното тепърва предстои - и не само при вас де.
Отделно не мога да се начудя хората в тая тема, дето говорят за стотици трилиони долари имат ли си идея колко е голяма тая цифра. Запознати ли са, че цялата иракска война струва малко над 2 трилиона долара и че цялата икономика на САЩ е за около 17 трилиона долара. Какви са тия 100 и 700 трилиона долара дето някои си ги изсмукват от пръстите. А ако случайно сте се объркали и сте искали да кажете милиарди, тогава споко - 100 млрд. са едно нищо, даже и 700 млрд. От балона с имотите хората загубика 3 трилиона, а само на кредитни карти имат баланси за около 950 млрд. Та не е зле малко да се запознаете с цифрите преди да говорите толкова въодушивено за тях. Знам, че за някой това може да са огромни цифри, ама за една икономика като тази тук не са чак толкова.
Някой запитвал ли се е последно време какво става с Китай след като САЩ влезнаха в рецесия - не е зле и от това да се поинтерисувате, защото и то е много показателно. Борсите им са 60% надолу за последната година и вече имат официално наложена цензура в страната да се споменава за спад в икономиката им, която бележи спад от 10% последната година.
Въпросните хора, в които аз казах че вярвам безрезервно се погрижиха да имаме една голяма глобална световна икономика, в която всички са оплетени като свински черва и познайте кой има най-голяма полза от всичко това. Иначе голям фън да си говорим ей така и да псуваме тоя и оня като седнем вечер на ракийката и салатката. Това също е характерно за гена (или по-скоро манталитета), за който ТоНи говори :) .

Нед Сеп 14, 2008 5:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
> ... но се молете да не спечели черния на задаващите се избори ...

Едва ли има голям шанс. Засега силите изглеждат само изравнени, но тенденцията
е ясна - и аз поне я очквах. Истинският зор беше да елиминират Хилари от състезанието;
тя имаше реален шанс да спечели.
Сега току има да пускат повечко второто му име (Хюсеин, де) и т.н., Пейлин и тя
върви доста добре сред публиката - явно набират скорост, а бе аз залагам на Маккейн/Пейлин. :-).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Сеп 14, 2008 6:15 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Някой запитвал ли се е последно време какво става с Китай след като САЩ влезнаха в рецесия - не е зле и от това да се поинтерисувате, защото и то е много показателно. Борсите им са 60% надолу за последната година... .

Вярно. Както и в всички развиващи се пазари (вкл. БГ). Развитите паднаха по 20-30%. Но и преди това растяха с по 10-15% годишно, докато развиващите се правеха по 60-70%. Съвсем нормално.

Dimitar написа:
....Която бележи спад от 10% последната година.

Виж тука нещо ме съмнява че си искал да кажеш това което си написал. Китайската икономика не е в рецесия, камо ли спад от 10% в последната година.2007 регистрираха най-високия ръст на годишна база. До второто тримесечиена 2008 мисля че все още имаха над 10% ръст (не спад, а ръст) на годишна. След игрите, би следвало да има логично забавяне, ама чак пък 10% спад :). Друг е въпроса че за тях под 10% ръст не е ръст. И че такъв ръст физически няма как да се подържа неограничено време.

Та аз мисля, че по скоро имат спад под 10% Ръст на годишна база, а не 10% спад на годишна база. Ама може и аз да съм спал през последната година :) Или при вас пропагандата се е прехвърлила и в икономическата преса.

Иначе си прав де, тия в ФЕД са много печени. Сега всички ще сърбаме попарата дето я надробиха в САЩ.

Но кризата не е свършила. Аз лично си мисля че имаме затишие пред буря. Това че долара в момента тръгна нагоре... ми мяза на временно явление. Това просто е хартийка на която стойността е много далеч от копюрата... тоя балон не може да се надува до безкрайност...

Имай предвид и нещо друго - финансовите пазари се движат 6-12 месеца пред реалната икономика (така поне пише в книгите). Т.е. в живота на хората кризата тепърва предстои.

Като се има предвид какво се случи на БФБ през последната половин година - дупе да ни е яко.

Последна промяна Цецо на Нед Сеп 14, 2008 11:02 pm, променена общо 1 път

Нед Сеп 14, 2008 10:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Исках да кажа, че имат 10% спад в ръста на годишна база, спрямо миналата година, т.е. забавят се. Верно, че съм го написал странно 8) .
Цецо - кое за теб не е хартийка и има истинска цена :) ? Ако кажеш, че е златото - виж колко е било през 80-те години и колко е сега - все 800$. Били ли са онези 800$ същите като сегашните 800$ :? ? Няма абсолютни неща - вече всичко е много относително :D .

Нед Сеп 14, 2008 11:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 165 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Следваща