Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Внимавайте откъде търсите с Google - вече е ненадеждно!!! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Мда ама не
Dimitar написа:
Цитат:
Мда... доброто старо yahoo.

Доброто старо Yahoo (между другото аз никога не съм го харесвал - незнам що) след като Гугъл ги прилъсти и изостави казаха на Майкрософт, че били готови да се продават пак, ама тоя път бат Стив Балмър (голям е тоя пич) им каза, че не се интерисуват повече от тях. Та въпрос на време е колко ще устиска Yahoo, особено пък в тая икономическа ситуация. Джери Янг вече го въртят на шиш за дето се направи на мъж и не прие предишната оферта на М$ :D .
А иначе Гугъла в сравнение с М$ са си направо бедняци 8) .

Хич не са бедняци даже, защо мислиш че се отказахъа да се кооперират с Яху за рекламата.
Мога да ти кажа че само от трафик и реклама на минута имат милиони печалба, не си мисли че рекламират там само в щатите, там се наливат пари за реклама яко от целия свят. Майкрософт за какво мислиш че се напъваха толкова преди да вземат търсачката на Яху . Остави кой какво пише и кой какво е измислил, микрософт отдавна им дишат прахта на гоогъла :roll:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пет Ное 07, 2008 5:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Хич не са бедняци даже, защо мислиш че се отказахъа да се кооперират с Яху за рекламата.

Отказаха се, защото ако се бяха кооперирали попадаха в полезрението на анти-тръстовата комисия и щеше да им отнеме време и да им струва много скъпо да я убедят, че не създават монопол в рекламата през интернет. Сега е твой ред да споделиш защо си мислиш, че Гугъл се отказаха от кооперирането с Яху 8) .
Цитат:
Остави кой какво пише и кой какво е измислил, микрософт отдавна им дишат прахта на гоогъла

Ок, няма да слушам и чета какво казват световно известните анализатори, ще слушам какво казва световно-неизвестния Пламен от даун-ъндър :D .

Пет Ное 07, 2008 6:36 pm
Профил

Мнение Хех
Dimitar написа:
Отказаха се, защото ако се бяха кооперирали попадаха в полезрението на анти-тръстовата комисия и щеше да им отнеме време и да им струва много скъпо да я убедят, че не създават монопол в рекламата през интернет. Сега е твой ред да споделиш защо си мислиш, че Гугъл се отказаха от кооперирането с Яху 8) .

Това е само предтекст , реално няма да спечелят повече а ще намалят печалбата си ако споделят клиентите си!!!

Dimitar написа:
Ок, няма да слушам и чета какво казват световно известните анализатори, ще слушам какво казва световно-неизвестния Пламен от даун-ъндър :D .

Човеко работя във фирма дето си рекламира бизнеса в интернет и виждам какво плащат и как пушат сървърите от трафик, нищо не знаеш за парите от трафик и реклама по нета. :D

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Ное 08, 2008 1:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пич, инфото кой колко кеш има в наличност и кой какво печели го има в нета съвсем свободно и може да се провери. Все пак това са публични компании. И като го проверим това се оказва, че резултатите на М$ са горе-долу тези на Гугъл х 4. Отделно може и да се види как акциите на Гугъл са около 2 пъти надценени спрямо тези на М$ и това е точно заради такива, дето мислят като теб. Относно коментарите ти защо са се отказали реално от Яху - смятам въобще да не ги коментирам 8) .

Съб Ное 08, 2008 2:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тук подкрепям Димитър. Според мен при Гугъла има огромна степен на балонизиране на акцията и компанията въобще.
Стойността им е малко виртуална така да се каже. Просто някакви хора плащат някакви пари за някаква услуга. Утре ако хората решат да плащат на друг - Гугъл умира. Зад компанията не седи кой знае какъв ноу-хау, нито нещо което може да се пипне. Просто едни момчета са намерили един начин за правене на бързи пари. Да се сравнява Микрософт с Гугъл е просто смешно. Микрософт е тотален монополист, държи сигурно над 80% от потребителските ОС и поне 60% от офис пакетите. Отделно имат около 50% от сървърния пазар. Мобилните приложения и там има сериозен дял. Напрактика даже към днешна дата да се появи сериозен конкурент, биха му трябвали поне 10 години да измести наполовина Микрософт от бизнеса. Да не говорим за контактите на Микрософт на политическо ниво. Отделно ноу-хауто, екипите, патентите - това са неща които имат директна материална стойност. Все едно да сравняваш пройзводител на автомобили и автодилър.

Какво представлява Гугъл - един виртуален бизнес. На практика ако гугъл утре спре, милиони потребители ще изпитат затруднения, но никой няма да умре от това. Света ще продължи да си функционира нормално. Докато зад Микрософт седят милиард компютри които не могат без него, зад Гугъл седят милиард потребители които просто го ползват защото е удобен. Гугъл е просто една рекламна агенция.

Не ме разбирайте погрешно, нито фаворизирам Микрософт, нито критикувам бизнес модела на Гугъл (кой съм аз че да го правя). Коментирам като страничен наблюдател. Според мен Гугъл е просто един мини "дотком" балон.

Замислете се реално - може ли стойността на Гугъл да е от един порядък със стойността на фирма като IBM например?

Съб Ное 08, 2008 12:10 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами аз пък не съм съвсем съгласен, и двете компании са доста сходни, и гугъл е монополист един вид, гугъл не есамо виртуална, имат не малки IT ценрове които са тяхна собственост. При майкрософт нещата също не са никак розови, те са 100% зависими от един единствен продукт, Windows, умре ли Windows умират им всички продукти, те нямат нищо друго, т.е. всичко което имат е пряко свързано с бозата. Наистина гогъл са доста по надути от MS но и двтее компани са еднакво уезвими към прищявките на пазара.

Съб Ное 08, 2008 4:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хаха, с тази разлика, че в случая с Микрософт те командват пазара, а не той тях. За което и често си имат разправия с разни комисии и съдилища. Дали това е добре или не, не мога да съдя.

Но определено света ще живее без особенни проблеми ако от утре няма Гугъл. Веднага друга търсачка ще го замести и за 1 седмица всички ще го забравят. Но не съм сигурен че света може да оцелее в този му вид, ако от утре всички бози по света спрат. :) Естествено това не е пряко свързано с акциите на компаниите, но просто илюстрира до колко виртуално е състоянието на Гугулът.

Съб Ное 08, 2008 5:30 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами и това не е точно така, доста едностранно гледаш на нещата, ако утре гугъл спре някоя търсачка трябва да го замести, но дали как и кога не се зане. От друга страна ако утре MS изчезнат няма да се случи нищо особенно, бозта която е на компютъра ти няма да изчезне даже ще стане безплатна, както и всички техни продукти. Реално изчезванеот на гугъл е много по опасно от това на MS, много хора ползвта техни сървъри и услуги за да си движат бизнеса, от друга страна никой не ползва директни услуги от MS. Това че съпорта им янам да го има не е голяма болка, и без това е супер безполезен, но нишата веднага ще се запълни. В това отношение гугъл също е по жизненоважен от МS, които ако изчезнат бързо ще ги сменят, нма съмнение, и сега все повече юзери минават към мак ос, който несъмнено има ред предимства, а за времето в което MS е безплатен ще имат достатъчно време да натрупат тезиприложения които ги нямат.
Лично според мен и двете компании са еднакво надути и надценени, това са цени на очавания и надежди които нямат нищо общо с реалността, в състояние на рецесия аз бих заложил на компании които имат нещо материално, примерно автомобилни, нефтопреработващи и т.н. компании ... така или иначе, за мен няма особенно значение.

Нед Ное 09, 2008 12:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
много шум за нищо...

Прикачени файлове:
opera.JPG
opera.JPG [ 138.46 KiB | Прегледано 1253 пъти ]

Вто Ное 11, 2008 1:14 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
:) Ми незнам, на мен продължава да ми отваря Morgan Stanley вместо Microsoft :)

Вто Ное 11, 2008 9:34 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
:) Ми незнам, на мен продължава да ми отваря Morgan Stanley вместо Microsoft :)

Да, така е. Дори и не го знам този какъв е :)

Вто Ное 11, 2008 10:22 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2