|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:52 am
проблеми на румъно-унгарската граница?
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Да не са почнали да ползват радари в Гърция?
Аз от олиампадата насам не съм ходил... но преди пътувах често и си беше рай. На магистралите можеше да караш с колкото си искаш, нямаше ченгета. Даже по-готино от Германия щото немците нямат ограничения ама са им натоварени...
Иначе с гърци е трудно да се разправяш. Винаги се сещам как ме мотаха в посолството.... и за един "култов" лаф - "ел-лате утре да ви кажем кога да дойдете пак". 
|
| Пет Юни 26, 2009 12:11 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
абе има логика ама е на обратно - като ти кажат "НЕ" значи "да". Като ти кажат "Сега! Сега!" значи "не сега" 
|
| Пет Юни 26, 2009 12:18 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Въпросът ми беше официално ли е забранено ползването на радар-детектори по Гръчко (или другаде)? Ако да, някакво URL което да го цитира би било добре. От една страна всяка страна може да си има особеностите, от друга у-вото има евро-сертификат. А аз съм малък и не ги разбирам тия работи.
За активни заглушители (анти-радари) въобще не иде реч.
|
| Пет Юни 26, 2009 12:54 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
никъде няма да го видиш в прав текст написано.
но има текст, че не може да пречиш на полицаите да си вършат работата.
и понеже тяхната работа била да правят проверки за превишена скорост, с радар-детектор ти би могъл да усетиш, че ще те мерят и да намалиш, с което ще им попречиш да си свършат работата и да ти напишат глобата. същото важи и ако ги видиш със зорък поглед и набиеш спирачки, ама за това още не глобяват. не им пречи да те проверят за лампи, торбичка със сол и безопастна игла в аптечката и резултата да е пак същия.
законодателя е замислил този член с голяма тежест, за да може ако им бягаш, осуетяваш проверка, пукаш им гумите, стреляш по тях и др. подобни, да те окаушат сериозно. затова и наказанията по тоя член са солени. естествено, те го извъртат така, че да те ожулят яко. и наште съдилища почват да го въртят така и ако нямаш читав адвокат си фитка.
в гърция (румъния, унгария и пр.) понеже си чужденец могат да си правят с теб каквото си поискат - не говортят друг език освен местния, казват ти "таква е нормата" и ти не знаеш, обикновено бързаш и не ти се разправя с местните тъпанари. циганий са, няма спор. ама и наште шумкари не им падат по-долу, та донякъде няма нищо чудно - на балканите сме.
по въпроса за превишената скорост и дебненето по трънките разбира се имам особено мнение.
много от нашите шосета не отговарят на никакъв стандарт. карането по тях си е опасно и без да си превишил скоростта.
но много рядко ще видите (пътен) полицай да върши някаква обществено-полезна дейност. независимо, че ние (обществото) му плащаме заплатата.
не е мотивиран и е разбираемо - то премиера, министрите, депутатите, че и доган дори не вършат нищо в ползу роду, та те ли...
винаги са сме защраквали на места, на които няма никаква осоена необходимост от понижена скорост.
радарните полицаи определено се правят на цигани с шумкарските си номера и аз се чувствам свободен да отвръщам със същото.
|
| Пет Юни 26, 2009 1:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Проблема с полицията в БГ е друг. Навсякъде по Европа контрола по транспорта се извършва с технически средства (камери) и само по изключение с жива сила (фуражки). Което автоматически освобождава полицията да върши други по смислени задължения, както и автоматически спира корупцията по пътя, щото с камера не се спори лесно.
В БГ полицаите висят по храстчета и кръстовища, докато през това време апашите обират апартаменти. Последната велика глупост на трагикомично изглеждащия ни МВР началник е да пусне всякакви полицаи по пътищата да "глобяват".
А цената на една камера е смешно малка сравнима с заплатата на полицая и рушветите които ще получи. Да ама не.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 26, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
eee
Цецо, то още при предишния министър(или по-предишния) са били купени камери  доста при това,
но са се намерили хора с пари и са платили на добри адвокати, и завели дело срещу КАТ и го спечелили
нарушавали им се гражданските права разбиииш'ли:!: правото на личчен живот и т.н.
и като цяло техника има, но не се слага:!:
 знам го от източник много навътре в проблемацията
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Юни 26, 2009 1:45 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами като няма желание.... нищо няма да стане естествено. Тоя министър за какво е? Да иде в парламента и да предложи съответните законодателни промени. Що не ходят тия тарикати с адвокати да циврят за правата си в някоя нормална държава?
За какво е тоя министър - да мрънка и изглежда жален по телевизията?
Иначе аз пък от хора в КАТ знам, че КАТ нямат спечелено дело в съд. То и там катилщината и пълната липса на комптенция са сравними само с безграничния им мързел. Като всичко в тая държава.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 26, 2009 2:02 pm |
|
 |
|
sthx
|
Oбява в Държавен вестник за работни места за катаджии. Изискванията за кандидатите са: "Злобен, алчен и тъп и да прилича на храст"
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Юни 26, 2009 8:15 pm |
|
|