|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
TME... Винаги ли се държат странно??
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ей сега си направих справка с FedEx - www.fedex.com за пратка от 2 кг. с тяхна кутия и резултата е, че от тук до Пловдив е 189$, а същата кутия от Пловдив до тук е 169$. Е, къде са сега големите ченгета, а  ?
|
| Вто Фев 02, 2010 5:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Фирмите в БГ не че са им по малки оборотите, ами са по-алчни, тва е проблема.
Иначе за ТМЕ, след 4-5 опита за поръчка бях поръчал енди неща, дойдоха на 3 пъти, последните сигурно месец след поръчката, може и повече. Ама като се змаисля, там пак имаше за Тишо неща .... това няма да е случайно, ще се окаже че е заговор
Иначе един познат пазарува редовно от там и казва че няма никакви проблеми, аз от веднъж и се отказах, като гледам Тишо и той май на там отива .... странна работа.
п.с. то на мен си ми върви с доставките де .... преди месец за едно мониторче платих двойно докато оправя всичките им новипростотии по митниците, сега еда друга пратка па дошла на името на друга фирма,няма как да я освободя, чакам 10 монитора другата седмица кой знае с тях какво ще стане ....
|
| Вто Фев 02, 2010 5:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Там, където ти казах.
Не съм пробвал до щатите, адресът, за който ти говоря е в Германия.
Пробвай UPS, DHL, квото искаш. Не ми се губи времето в безполезни спорове, съвсем скоро
трябваше да пращам нещо та знам.
Неприятно е да е така, както ти казах, ама е.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 02, 2010 6:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
tqi, Димитър е прав. Даже и за Германия. Ти просто омеша куриери с пощальони.
Пробвал съм го. Колет от частно лице от Германия до БГ и обратно - няма голяма разлика в двете посоки, ако се ползват стандартните куриери - Fedex, UPS, TNT. Абсолютно същото е и с фирмени пратки, ако пращаш рядко и нямаш някакви преференциални условия. Разликата в двете посоки не е повече от 10-20% в цената, като силно варира от купища фактори.
Разлика в Германия има при DHL. Ама там обяснението е просто и прозаично. DHL в Германия са както куриери, така и пощальони. Това им е националната поща. Така ако пращаш колет от Германия за БГ през DHL можеш да го пуснеш на по тънка цена (пощенска пратка). Обаче когато пресече границата, не отива в депото на DHL, а в ръцете на Български пощи. С всички произтичащи от това неприятности. Естествено винаги можеш от Германия да го пуснеш през DHL като куриер. Ама тогава цената си е куриерска и не много по различна от тази в БГ.
Така, че конспирация няма - ползването на стандартните куриери си е скъпо и там и тук. Ако искаш по евтино - по пощата. EMS и DHL (от Германия) всъщност са си пощенски услуги, а не куриерски. Поради тази причина тракването е трудно (често невъзможно), а сроковете са - "ами като дойде тогава". Ама е евтино.
Нещата са си прости и ясни - искаш бързо и сигурно - плащаш. Посоката не от значение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Фев 02, 2010 7:05 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Фев 02, 2010 6:41 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
И това с кой куриер?
А Полша не е на другия край на света, свиваш по Дунав-мост и все направо. 
|
| Вто Фев 02, 2010 6:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
DHL в САЩ няма (фалираха), но същия пакет от примера с FedEx с UPS до БГ е 165$, а обратно е 93 евро, което е 130$  .
|
| Вто Фев 02, 2010 6:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
федекс у нас са по-трагични и от тройната коалиция+царо взети заедно.
може би затова се опитват да подбиват цени.
аз лично съм ги задраскал от списъка за изпращане, а като има за получаване пращам други агенти да се разправят.
|
| Вто Фев 02, 2010 7:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами това, което проверих, беше колко струва през UPS от Грмания дотук.
43 евро.
В другата посока е към 200 - и това го проверявах, преди да отида при EMS (101 лева и нещо
платих).
Пък който иска да си блее пред телевизора с главата в пясъка или другаде, мойто време
за постване и ровене по темата се изчерпа.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 02, 2010 7:39 pm |
|
 |
|
Infinity
Ранг: Минаващ
|
- UPS Standart. Цените на DPD също са доста добри. Ползвал съм ги за Германия.
|
| Вто Фев 02, 2010 7:47 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Айде стига си дрънкал глупости вече де, не чувстваш ли, че освен че обиждаш нас, обиждаш и себе си. Блеели сме били пред телевизора  .
Ето ти тарифите и сам можеш да сметнеш, че 2 кг. до Германия с UPS Express Saver (доставка на следващия работен ден) са 70,25 евро, а не 200:
http://www.ups.com/media/en/service_guide_bg.pdf
Германия е 2-а зона, така че направо отиди на 12-а стр. и си го провери сам  .
|
| Вто Фев 02, 2010 8:11 pm |
|
 |
|
tgi
|
В момента ми е много притеснено, оттам и нервността - моля за извинение.
По тая тарифа наистина оттук натам е само почти два пъти по-скъпо - възможно да съм го видял
и забравил, възможно е и да не съм го видял.
Във всеки случай с EMS стана за 100-ина лева.
200-те евро може и от DHL да съм ги видял, помня, че ги видях като цена поне на едно
място. И може да са били 180 примерно, а аз възмутено да съм го закръглил нагоре.
Притеснено ми е, защото днес някой от щатите - Bethesda MD го намирам като адрес, 205.234.132.12 - е влизал през ftp в
уеб хостинг акаунта ми.
Няма откъде да знае username/password - освен по сценарий толкова кошмарен, че не
ми се и мисли, камо ли говори за него. Въобще не ми е до уебхостинг достъпа, разбира се,
притеснението е от несравнимо по-дебел характер.
|
| Вто Фев 02, 2010 9:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Извинен си  .
|
| Вто Фев 02, 2010 9:30 pm |
|
 |
|
R2D2
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 11:02 pm Мнения: 58 Местоположение: София
|
Стана ми интересно как си привързал Bethesda MD към 205.234.132.12, защото това IP e на сървър на хостинг компания и на него има качени ~370 сайта. Едни от тях например са http://www.rcfee.org.vn/en/ и http://www.ceravis.ro/. Чисто технически питам.
PS
Като го постнах видях, че не съм бил писал тук досега - Привет на всички.
|
| Вто Фев 02, 2010 10:28 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ето оттук:
http://www.geobytes.com/IpLocator.htm?GetLocation
Въпросният е влизал и ошетал index.htm файловете ми, присадил е някакъв кьопав линк
на края им (който не се и вижда по някаква причина). Ще го прочистя по-късно днес,
главното ми притеснение изглежда, че отпада - по няколко признака, дано наистина е така.
Омазания сайт най-лесно ще оправя.
|
| Вто Фев 02, 2010 10:44 pm |
|
 |
|
R2D2
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 11:02 pm Мнения: 58 Местоположение: София
|
|
| Вто Фев 02, 2010 11:05 pm |
|