|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:11 am
Една стара тема с ново лице
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
Не е вярно, който ти каже че го е лъгал с джаджи значи яко лъже. Лъгали са го с механични способи като малки дупчици за вкарване на игли да спре диска, лепене на магнити , размяна на входа с изхода и т.н. На новите електронни както и да го закачиш пак ще си върти затова пискат . За него не бих се учудил дейстрвително да има някаква джаджа, изключвам истинските реализирани със схема подобна на ANALOG Device ADE77XX.
Сметките скачат и по друга причина, механичния електромер не може така добре да отчита ниската консумация до 5-10вата от standby режим на уредите, макар че това не би могло да се отрази значително на сметката, истината е че просто не могат да манипулират по стария начин 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Яну 04, 2011 1:31 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Цецо, една УФСЪ се стриже, докъто ти позволява. Факт е, че енергото ни цака и то "законно", щото сме УФСИ и им позволяваме. Същото е в пълна сила и за политиците и управляващите ... Та в "прецакването" не виждам нищо лошо, като идеята му е "заблеялата се уфсъ" да се усети, че нещо много я стрижат и да почне да блее заедно с теб.
Иначе само ти като блееш - сама птичка пролет не прави.
А иначе да ходиш и да убеждаваш хората около тебе в правотата ти, или пък да им отваряш очите - НЕ става. За да настане промяна - всеки един от нас трябва да е "узрял" за промяната. Иначе като в русия - ще прескачаме капитализма и от крепостни селяни - направо в социализЪма ...
Преди време самия ти повдигна въпроса за винетките. Прав си и съм съгласен с теб, но какво от това, като УФСИ в тая държава бол ... ?
|
| Вто Яну 04, 2011 2:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Чакай сега, има голяма разлика между винетките и манипулацията на електромера (или показанията му).
Когато аз си прехвърлям винетката от една кола на друга, не ти прехвърлям мойте разходи. Защото аз съм си платил винекта и мачкам пътя с нея на стъклото. Като съм с другата кола - пак така.
Докато ако ти излъжеш електромера, това се пише на моя гръб.
Не разбирате ли че е Ганьовска логика това - прееби другарче??? Нито на ЧЕЗ нито на правителството им пука дали ще лъжете електромера, защото така лъжете мен, а не тях.
Казах ви, ако не искате да сте УФСИ, вдигате се на възстание, узстановявате народовластие и така нататък. Ама ми се струва много тъпо, като стъпиш в лайното да се обършеш в панталона на съседния, а?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 04, 2011 2:48 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Циганите не плащат - ЧЕЗ се трие в панталона на всички потребители, щото УФСИТЕ мълчат.
Част от потребителите решават повече да не са УФСИ и не искат заради другите УФСИ и тях да ги стрижат и започват да мислят как по-малко да ги стрижат. В следствие на което ЧЕЗ започва да стриже повече останалите УФСИ, в следствие на което все повече от тях решават вече да не са УФСИ и ... така рано или късно всички "узряват" за идеята, че не е добре да си УФСЪ и да не позволяваш да те стрижат ...
Разбира се проблема съвсем не са циганите, а всички ние, които позволихме работещи и печеливши предприятия да бъдат раздържавени и ограбени от шепа тарикати и "наши" фирми. В маса други европейски страни това не е така, ама и народа не е чак такава скупщина от УФСИ ... УФСИ и там има, но процента им е значително по-малък...
Та с лихвите по кредитите в банките състоянието е същото ... Що ни стрижат с високи лихви ? Ми щото може ...
И аз не съм фен на идеята "прееби другарче" , но мисля, че ако на една УФСЪ не и идва акъла и само с интензивно стригане ще се осъзнае - ми струва си. Не мислиш ли?
Сети се за приказката със султана, везира, данъците и народа. ... Народа удари ли го на ядене, пиене и спиране на работата - сваляш данъците ...
|
| Вто Яну 04, 2011 3:36 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
къфто уфшаря - такива уфсете.
|
| Вто Яну 04, 2011 3:54 pm |
|
 |
|
plameniv
|
И според мен всеки трябва да си плаща, ако не може да седи на студено, няма защо другите да страдат заради някакви си дори и цигани и българи дето шикалкавят.
Ако имат пропуски в системата те са длъжни да си ги оправят, все пак вече са частна фирма и не би трябвало да ги бърка кой е на власт, и да се сменят те пак ще са си там, няма как да калкулират загуба заради неплащане на цигани, ако българин не си плати и го резват на момента. За какво е омбудсман назначен и комисия на потребителите, ако има такива разлики в третирания правят се оплаквания там и да си оправят отношенията !!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Яну 04, 2011 3:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми не не мисля. На тоя принцип действаме вече 20 години. Мисля че и преди това. Резултата е видим. Уфсете са си уфсе. Едни са малко по тарикати, други малко по балъци. И тия по тарикатите, поопреебават по балъците, и се оправдават с уфшаря, за да се чустват спокойни пред съвестта си. На мен не ми се участва в тая схема, щото ми се струва малоумна, а и новата ни история показва, че тоя модел не работи. И така автоматично се причислявам към уфсете балъци. И така докато не ми писне и аз стана уфса тарикат или по вероятно да тегля майната на цялото стадо.
Абе според мен е обратното, ама нейсе... По едно стечение на обстоятелствата наречени демокрация, уфшаря си е уфса избрана доброволно от уфсете 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 04, 2011 4:19 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Виж, няма защо да ме убеждаваш, че предложената от мен схема не е готина. Смотана е и го знам. Просто не се сещам за по-добра.
Ако имаш по-добра идея - казвай. Аз за съжаление не се сещам...
Но някак си идеята "дай аз да си плащам като поп, пък ще се надявам този който ме стриже сам да реши да не ме стриже толкова "от дъно" "- някак не върви ...
Има си природни закони, че на всяко действие (рано или късно) има противодействие. Те така ще се достигне до някакво равновесие ... Ако няма противодействие - равновесието пак го има, но е в полза на стрижещия ...
А за тегленето на майната на цялото стадо - много българи го направиха, ама разбират, че и по новите земи безплатен обяд няма и всичко си има цена ... Едва ли това е решението на проблема ...
|
| Вто Яну 04, 2011 4:44 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е чакай сега:
1. Никой не ти е казал да се примиряваш със стригането. Ама като не си съгласен намери начин да въздействаш върху овчаря. Не да прецакваш другите овце. Едно че не е "морално". Второ - няма никакъв ефект, освен това, че ще облекичиш собственото си положение за сметка на тяхното. На овчаря му е все тая, дали ще стриже повече една овца или по-малко две.
2. Ако и в другите стада е така, то тогава явно решение на проблема - няма  Или няма проблем 
|
| Вто Яну 04, 2011 4:48 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
цецо, съгласен съм. все пак народните представители са наистина представители на народа (представителна извадка)
|
| Вто Яну 04, 2011 4:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами това сме го дискутирали. Типичния народен представител, е типичния българин хванат от улицата. Както и да го гледам това е - просто е имал малко повече късмет и нахалство та да се намести на шведската маса. Типични Ганьовци.
Аз мога да се хвана на бас, че ако изхвърлим 90% от народните представители и ги заменим чисто статистически със случайни хора от улицата, след 4 години крайния резултат ще е потресаващо същия  :):)
|
| Вто Яну 04, 2011 4:59 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Добре, а не мислиш ли, че все пак "стадото" трябва да смени овчаря ? Аз и ти как да го сменим ? А стадото за да се осъзнае, че трябва да се смени овчаря - трябва повечето от УФСИ-те да са "узряли" за идеята.
Та главния въпрос е как УФСИТЕ да узреят за идеята и какво можем аз и ти да направим по въпроса ?
Очевидно положението трябва да стане "нетърпимо" за да се случи нещо ... Или пък някак си да смъкнем "прага на търпимост" на УФСИТЕ ...
Не виждам как може да се смъкне прага на търпимост, така че май ще трябва положението да стане "нетърпимо" ...
А че народните представители са представителна извадка на народа - спор няма 
|
| Вто Яну 04, 2011 5:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Верно е, големи циции са - щом нещо работи не го пипат  .
|
| Вто Яну 04, 2011 5:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук са най-ниските лихви в целия свят (в момента по 30г. заем са около 4.8%) и са гарантирани от държавата (по-точно от тези, дето плащат данъците) за кредити до 417 хиляди долара и са фиксирани за срок от 30г. като вземеш кредит. Има ли въобще нужда да ти напомням какво се случи на целия свят, след като сульо и пульо решиха, че трябва да имат къща  ?
|
| Вто Яну 04, 2011 6:00 pm |
|
 |
|
emilvtc
|
Имаш ли идея колко е лихвата на подобен кредит в БГ?
Като теглиш чертата - 12-14% и на горе ... + Скрити условия и такси за обслужване и др. глупости ...
И що така? ми щото УФСИТЕ дават да ги стрижат ... Или може би щото сме баровци и можем да си позволим да плащаме в пъти по-високите лихви ...
Да не говорим за коледните "увеличения" по магазините ... И що? Щото може ...
И кой определя какво може и какво не? - УФСИТЕ ...
Е те за това говоря.
Или някак трябва да падне прага на търпимост (примерно медиите да информират уфсите как е по света та белким се сетят, че и тук трябва да е така), или положението да стане нетърпимо за уфсите, та да се сетят ...
Медиите в БГ от друга страна са собственост или подчинени на "стрижещите", така че ...
|
| Вто Яну 04, 2011 6:21 pm |
|
|