|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Заклано прасе в Габрово
Цецо, ти за риба ходиш ли?
|
| Нед Дек 18, 2011 12:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
преди 3 месеца едно момче беше прегазено в катуница съвсем съзнателно и нагло. и какво се случи? нищо... 20 години има геноцид над народа, или по-скоро възрастната му половина. сега вече почват подигравките и с нас. пенсионната възраст се качва с 4 месеца на година. някои хора ще са плащали осигуровки 40 години и ще получават пенсии 4. други ще са работили 20 години и ще получават пенсии 30. и съвсем случайно шефката на данъчното, дето е трябвало да хване онзи цар, сега внесе поправката за ранното пенсиониране. поредната дупка в закона - ако се внесе поправката от МС, трябва трисранката да я одобри, ако се внесе от дупетат - не.
плащахме здравни осигуровки една година без да получаваме нищо, за да се натрупал резерв в касата. миналата година дянков просто открадна резерва. примерите се безкрайни. ако нещо се случва в тази държава/свят по разумния начин е по-скоро изключение. "точене" и "усвояване" са синоними. оксиморон им е "работа"
явно липсата на каквито и да е задръжки, безочието и наглостта са съвременните добродетели. вие за някакво си прасе сте се закахърили...
|
| Нед Дек 18, 2011 12:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ходя, но не редовно. Ловя ги, пускам ги в кофата и ги ям. НЕ СЕ ГАВРЯ С ТЯХ!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 18, 2011 1:22 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Цецо, що се палиш така? Никъде не съм казал, че одобрявам измъчването на животни. Между другото наистина в закона има мярка против хора измъчващи животни, но само измъчващи, има разлика за ситуации в които са застрашени здравето или живота ти(твоя, на семейството ти или на други хора). Дори и в нашата "ненормална" държава тая дискотека може да бъде затворена стига "възмутените" да подадат сигнал в полицията вместо да пишат във феисбук. Това е същото както боевете с кучета. Не знам каква е била ситуацията в тая дискотека а и истината винаги има две страни. Ако някой се е загрижил толкова за това прасе е могъл да го откупи подобаващо. Все пак не може само да гледаш отстрани бездействайки и после да плюеш другите, че са садисти. Щото и в кланицата да отидеш за първи път и там ще ти се стори садизъм.
Последна промяна CarBeta на Нед Дек 18, 2011 2:50 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Дек 18, 2011 2:46 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ама ги ловиш за кеф нали?
Да не говорим за ловджиите дето острелват невинните прасенца, фазанчета, зайчета, патета и т.н. дивеч за който се сетиш - пак за кеф.
В интерес на истината аз през живота си съм убивал две топлокръвни животни - едното беше едно коте по грешка (бях на 7-8 години и още съм гузен за това) и другото беше един гълаб преди година дето ми се натика под гумите на колата. Иначе в клане на прасе и агне съм участвал ама косвено.
Та хора има всякакви - познавам доста хора които просто им прави кеф да се гаврят с животните - просто не им пука.
|
| Нед Дек 18, 2011 2:49 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Гледай да не се навърташ около тези дето им е кеф да се гаврят с животните, защото ако знаят че ще им се размине с удоволствие биха пробвали и с човек.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Дек 18, 2011 2:54 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ами не са такива хора пусто. Единия даже е отявлен пацифист. Едвам изкара 9 месеца казарма. Гледа си и куче в къщи. Ама с котките не се обичат - и мойте котки все му се навираха в ръцете 
|
| Нед Дек 18, 2011 3:20 pm |
|
 |
|
zaphod
|
това е основен аргумент на кучефили и животнолюбци, но ми звучи доста съмнително. а в гонитбата на прасе не виждам нищо лошо, може би на прасето му е толкова гадно, колкото и ако го дерат живо, но състраданието е примитивен инстинкт и ако няма ярка картина с квичене, пръскаща кръв и агонизиращо мятане, състрадание също няма. и това е добре, иначе нямаше да можем да спим знаейки какви неща стават по света.  затова по-тъпата част от "вегетарианците" не броят рибата за месо - защото е твърде различна по от човека и страданието при убиването и не си личи чак толкова, позволявайки на по-глупавите хорица да се самоуспокояват че уж го няма, следователно убиването на риба не е лошо 
|
| Нед Дек 18, 2011 6:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не просто рибата е по - далеч от теб в еволюционно отношение, демек не я чустваме толкова близка колкото бозайниците. Иначе принципно между ловец и рибар разлика няма особенно. Макар, че както и да го гледам улавянето на една каракуда, ми изглежда по хуманно от отстрелването на една влажно гледаща сърничка или зайче...
Както и да е, тук не става въпрос за хора убиващи животни, а за хора измъчващи и/или убиващи животни с цел причиняване на страдание на животното.
Едно е да застреляш бездомно куче, защото хапе, друго е да му отрежеш четирите лапи и да го оставиш живо. Второто не е човек както и да го гледаш. Същото е и с прасето - едно е да му теглиш ножа по бързата процедура и да го сготвиш, съвсем друго е да го пуснеш сред тъла пияни олигофрени да го ритат и скачат отгоре му, докато му излезне душата. Само кретен би се кефил на подобно занимание.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 18, 2011 7:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не съм казал нищо конкретно против теб или мнението ти. Просто не ми се струва за нормално да се дивим на ония общества, колко са подредени и уредени, а едновременно с това да ги мислим за лигльовци и педераси, щото 90% от тях се втрисат от сцени на насилие с животни и имат строги закони срещу това. Просто там не го приемат за нормално и наистина не е. Не те са сбъркани, а ние.
|
| Нед Дек 18, 2011 7:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе като се е налагало съм клал но последно имах кокошки и ги подарих вместо да ги пъхна в тенджерата. А к'во да кажа за мъченето на животни и то не за ядене - тук редовно събирам уличните кучета да си поиграем: те стават много горди от това а туземците адски изненадани. Туристите са очаровани, де.
|
| Пон Дек 19, 2011 3:45 am |
|
 |
|
zaphod
|
нито им се дивя, нито ги смятам за педераси. педерасите просто са най-гласовити, но има доста хора сред тях които никакви илюзии за живота не хранят, но не правят демонстрации, не блокират магистрали и въобще не дават знак че ги има. а за дивенето - ако им се дивях толкова вече щях да живея сред тях, за програмист е най-лесното нещо да емигрира. кой е сбъркания остави мада нейча да се изкаже, тя има добър начин да покаже на някого че е сбъркан така като гледам в момента май червения картон сочи към прехвалените от тебе бели педераси, макар че да не бързаме с изводите - това че има много квичащи зелени олигофрени, не значи че всички са такива. аз като бях малък много се възмущавах на връстниците ми които убиват животни за кеф, но сега си давам сметка че това е нормалното, а не състраданието. човек трябва да може да убива, а на детството това му е еволюционния смисъл - да се учиш да правиш нещата които ще ти трябват. на един приятел шефа немец обади голям лаф - войните и убийствата, вика, никого не радват, но трябва да ги има за да не станем като швейцарците  за него швейцарците са най-дегенериралия народ, изказването му звучи направо шокиращо за нормалния българин, смятащ швейцария за земния рай.
|
| Пон Дек 19, 2011 9:14 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е то така де ама нейните похвати са бавни - човешкият живот като дължина я има един клок цикъл я не в нейните представи  . Пък и що трябва тя да ми решава кой и какво е сбъркано, конструирани сме да можем да разсъждаваме над тия неща значи ни е и работа да го правим (ако "тя", "той" или "то" ни е конструирало, нищо не знам засега за кокошката и яйцето  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 19, 2011 2:28 pm |
|
|