| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Така е. В тези реактори реакцията върви при много по-ниска температура и не става за енергетика (почти). Активната маса е доста по-леко изолирана (не е в касети, ама не знам как е) и постоянно се промива с "нещо", което отмива плутония, но оставя урана. Да разделиш два метала с различни химически свойства е къде-къде по-лесно от разделянето на два изотопа. И все пак доста мръсна и опасна технология.
|
| Пон Мар 05, 2012 10:32 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не. About 62% to 73% of the time when Pu-239 captures a neutron it undergoes fission; the rest of the time it forms Pu-240. Точно Pu240 е проблемът, weapon-grade плутония трябва да има не повече от 7% съдържание на Pu240. От там следва сложния процес на сепарация на изотопите, които пак си включват центрофуги и всичко останало. Но е ясно, че държава, която има АЕЦ и е твърдо решила да си праи бомба, няма да се занимава нито с мръсна такава (тва е само за гаражни терористи), нито с пушечен тип с U235.
|
| Пон Мар 05, 2012 3:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Как да си направим A-бомба
Хм Рек, надявам се вуйчо ти да е добър адвокат защото тия които слухтят из нета едва ли ще разберат за какво става дума и нито от хумор разбират. Я кажи за всеки случай какви цигари пушиш - да ти носим, де.
|
| Пон Мар 05, 2012 9:03 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Бонго - да ти пратя Анархист Куук Буук 2000 едишън ? За атомна бомба инструкции няма ама за пластичен експлозив има  И за още куп други гадости.
|
| Пон Мар 05, 2012 11:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Това бях почнал да го чета - пълна скука. Аз ги бъркам по-шарени.
|
| Пон Мар 05, 2012 11:39 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Майтапете се вие, после като ви върнат от летището в щатите щото сте туристи (от тия туристи с експлозивите  ) ще ви питам. Неотдавна един ирландец и жена му ги върнаха от летището в Лос Анджелис след цял ден разкарване по разпити и затвори защото оня изтуичил за пред приятелите си "заминавам в отпуск, отивам да взривя Америка"... или някаква подобна очевидна шега беше.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Мар 05, 2012 11:48 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Нека си търсят терористите по фейсбук и туитър, само дето не са там, ами са в едни големи бели сгради. Седят си мирно и кротко и на крака им идват да ги лобират с пачки, а обикновените хора, както винаги го духат. Аз не се притеснявам, че ме върнат от летището, защото какво да правят там? Преди 20-30 години беше рая на земята, сега в класацията на страните в които бих живял е между Заир и Зимбабве. Даже вече в Путинова Русия се живее по-демократично и свободно от там. А относно атомните оръжия прочетете статията в http://www.wikipedia.org/ там си го пише стъпка по стъпка, какво ти е необходимо да ги направиш. Едит: И в учебника по физика преди 20 години го пишеше. Сегашните учебници не ги знам може би са по-политически корекни и не го пише.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
Последна промяна ike на Вто Мар 06, 2012 4:30 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Мар 06, 2012 5:44 am |
|
 |
|
zaphod
|
абе бягай първо в заир и зимбабве, поживей месец и после пак го кажи това 
|
| Вто Мар 06, 2012 7:48 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Първо ти отиди да живееш в Щатите за месец и пак ще си говорим.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 06, 2012 8:10 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Повярвай ми, той ще е идеалния америкън ситизен. Иначе да, има си достатъчно информация в уикипедия и интернет за това как се прави атомна бомба.  Знанието е вода, цензурата е сито - няма как да го задържи.
|
| Вто Мар 06, 2012 11:50 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
И какво като я има тая информация? Някой да си е направил у дома таква? По филмите всеки ден показват как се убива, ама народа не е тръгнал масово да се трепе.
|
| Вто Мар 06, 2012 1:17 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Базовата информация и теорията са добре известни на всички. Но технологията не (за щастие).
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Вто Мар 06, 2012 3:13 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а, и технологията, висчко от до го има. ама трудно е мамка му, центрофугите за обогатяване са си къртовска работа 
|
| Вто Мар 06, 2012 3:23 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ха, мнооого добре казано! И при цялата очевидност на това - не е да не се знае историята - току все се намират мераклии да държат ситото  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Мар 06, 2012 3:51 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Точно тва щях да кажа и аз, всичко опира до инвестиции в доста сериозни индустриални размери.  Но съм убеден, че може и с малко количество центрофуги и достатъчно търпение (да ги въртиш 10 год., примерно) да се събере достатъчно материал.
|
| Вто Мар 06, 2012 4:43 pm |
|
|