|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:17 pm
Пак почнаха да откачат на тема Lead Time
| Автор |
Съобщение |
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
 Re: Пак почнаха да откачат на тема Lead Time
Хм, май загрях, ако кондензаторите са 10лв. няма значение дали труда е 1лв(български). или 1ст(китайски). 
|
| Пет Юни 15, 2018 9:16 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
И двамата бъркате... Пазарът не е толкова еластичен и всяко вдигане на разходите ни удря по джоба. А Митака въпреки че е на фиксиран процент няма кой знае каква далавера, щото бюджетът за дрънкулките му също е фикснат.
|
| Пет Юни 15, 2018 9:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Той на Митака не ми е проблема фиксирнаия бюджет, то фиксирането не е много твърдо там. По скоро те ще изкарат повече пари, ама като се вдигне цената на техниката, накрая ще излезе и от неговия джоб, както от джоба на всички ни де.
|
| Пет Юни 15, 2018 10:10 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз когато пуснах темата не се притеснявах толкова от цената, а от липсата на компонентите.
Аз за себе си знам, че щом са ми проблем някакви центове, че дори и долари на бройка устройство, значи нещо съм сбъркал бизнеса. Прекалено съм дребен за да играя подобни игри. Това е полето на големите корпорации и жълтурите, влезнеш ли там - си загубил априори. 10-20-30 долара флуктуация в цените не би трябвало да ме притеснява иначе не съм на мястото си.
В крайна сметка идеята е да се храним от опит и знания, а не от тънки сметки.
Това имах предвид като казах, че няма лошо цените на електрониката като цяло да се вдигат. Тая тъпотия да се изпилва до дупка цената, доведе до огромен превес на количеството спрямо качеството. Нещо което мен доста ме дразни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 15, 2018 11:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ... знам ли, 10-20-30 $ само по себе си като цифра е много, но и зависи какво е като процент. За мен 30$ за продукт който коста му е 3000 ми се виждат много, като ги сметнеш по продуктите, ами че това е заплатата на мениджър производство тук, дори е повече от заплатата му.
|
| Пет Юни 15, 2018 11:30 pm |
|
 |
|
trakon
|
Тея явления не са ли периодически като циклоните и фронтовете - появяват се отнякъде без никой да ги е очаквал (почти) и ей ти наводнение в А и суша в Б . Или като внезапното изчезване на всичкото сирене от кварталния магазин след събранието на пенционерския клуб. Чувал съм термина 'дъбъл ордеринг' .
|
| Пет Юни 15, 2018 11:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе да ама тоя път доста голямо отклонение. На пазара на по-сложни продъкти е по-често, дискове, памети видеокарти...ама кондензатори и то mlc а и не само...
|
| Съб Юни 16, 2018 6:03 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От моя джоб излиз процент от това, което влиза - така че в крайна сметка резултата е положителен. Бюджета също не е точно фиксиран, така че и това не е проблем. Правителството гое измислило така, когато си единствен доставчик, т.е. не зависи от нас. Ако зависеше тоя процент нямаше да е14% а много по-голям  .
|
| Съб Юни 16, 2018 7:34 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Положението с кондензаторите продължава да е същата дивотия - неща които съм поръчвал юни, вече ги няма. От друга страна заместители има, така че не е толкова отчайващо, по-скоро губи време и нерви.
|
| Чет Авг 09, 2018 12:55 pm |
|
|