Отговори на тема  [ 178 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Гърците май закъсаха яко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Гърците май закъсаха яко
Пък на мен животът ми мина в цикли надолу-надолу и като нищо ще ме видите утре по ТВ-то да мятам молотовки, че поне малкият да види малко нагоре. Мамка им голямотърбухщина, само с въже се оправят!

Сря Ное 16, 2011 9:24 pm
Профил
Аватар

Аде сия - дан вземеш утре удругиден да пишеш от по на север от мене...

Сря Ное 16, 2011 10:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Dimitar написа:
Можем да ползваме Япония за пример какво се случва след като гръмне един от най-яките кредитни балони и после настъпи много як спад в кредитирането. Там това е станало през 80-те и вече са 20 години без никакъв растеж и дефлация през цялото време.

точно япония ми е любимия пример колко надценени са финансовите индикатори. когато преди 10-15 години разбрах че япония всъщност била в тежка рецесия вече 30 години, бях много учуден - цял живот гледам как западните компании постепенно биват избутвани и завладявани от японските, а те моля ви се били в рецесия. да ги съжалиш горките, направо да им събираме помощи. по тоя повод винаги със смях се сещам възмутеното възклицание на един финансов министър в миналото "добре де, макроикономическите показатели се вдигат, ЗАЩО недоволстват хората?". човека беше искрено учуден :)

Чет Ное 17, 2011 9:03 am
Профил
Аватар

Цитат:
човека беше искрено учуден

Икономистите са все учудени - не случайно месечните икономически рипорти почват все с "unexpectedly" :D .
А това че някакви компании купували нещо си въобще не значи, че икономиката на страната цъфти и връзва. В момента много американски компании също купуват наред, ама това каква пряка връзка има с дереджето на икономиката, като безработицата е рекордна и кредита се свива с рекордни темпове.

Чет Ное 17, 2011 3:51 pm
Профил
Аватар

http://www.darikfinance.bg/novini/66295 ... 0%EE%EF%E0

Пет Ное 18, 2011 6:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Къде е новината? Меркози vs Папаскони вече остаря, дори Пападимос от Папарас стана Карапапарас - и други го подкрепиха (Карандзафери) :)

P.S. исках да напомня едно важно правило: "за всяка ключалка се намира и ключ"...

* Б.пр.: "папарас" по научному е "задръстеняк" но народ не се лъже лесно, "Карапапарас" си се превежда като "голям черен курчо" в обидния смисъл :D

Прикачени файлове:
Merk ozy Papa Sconi.jpg
Merk ozy Papa Sconi.jpg [ 59 KiB | Прегледано 1614 пъти ]
Съб Ное 19, 2011 1:36 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
А това че някакви компании купували нещо си въобще не значи, че икономиката на страната цъфти и връзва.

не значи разбира се, макроикономическите показатели отразяват икономиката. но ти не ме разбра - идеята ми беше не че макроикономическите показатели лъжат, а че растежа на икономиката не е чак толкова важен. просто икономистите губят чувството си за реалност и забравят за какво е цялата работа, подобно на програмистите които възроптават срещу дадени изисквания на клиента, защото щели да им развалят дизайна на кода. аз дори умишлено бих целил сравнително слаба икономика, за да избягна прекомерно повишаване стандарта на живот, което виждаме до къде води - левичарство, декадентщина и накрая президент негър и излизане от списъка на държавите умеещи да пратят човек в космоса :D

Нед Ное 20, 2011 9:44 am
Профил
Аватар

http://www.bbc.co.uk/news/business-15748696

Има цъкалка дето показва кой кому колко дължи. Малко не ми е ясно как
могат взаимно да си дължат милиарди вместо да ги нулират ама пак се вижда доста
нещо. А бе трагедия е, квото взели взели изяли и зсрали, сега да му мислим как
ще се справяме.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Ное 20, 2011 9:10 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член

Ми то от тоя линк излиза че те англичаните.... аха и са се гътнали. Французите и те не са за завиждане ама сигурно другото поколение ще ги измъква от калта тях.
Не мога да разбера тая работа - дължиш на някой 50 милиарда а той ти дължи на тебе 35 милиарда. Защо не ги оптимизират тия неща и да остане релно дължимото 15 милиарда в едната посока? Гледа всеки дължи на другия по нещо.

Пон Ное 21, 2011 2:13 am
Профил
Аватар

Цитат:
Не мога да разбера тая работа - дължиш на някой 50 милиарда а той ти дължи на тебе 35 милиарда. Защо не ги оптимизират тия неща и да остане релно дължимото 15 милиарда в едната посока? Гледа всеки дължи на другия по нещо.

Ти сигурно няма да разбереш и как някой оставя в банката 1 млн. кеш като залог да вземе толкова кредит, ама и такива неща има по света :D ? Сега да не си помислиш, че пак се заяждам с теб :D .

Пон Ное 21, 2011 2:52 am
Профил
Аватар

Бе това и аз не го разбирам. Ама отдавна съм стигнал до извода, че ако аритметиката от
_основното_ училище не стига за да обясни кои пари къде отиват някой просто се опитва
да излъже нещо :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Ное 21, 2011 2:57 am
Профил WWW

tgi написа:
Бе това и аз не го разбирам. Ама отдавна съм стигнал до извода, че ако аритметиката от
_основното_ училище не стига за да обясни кои пари къде отиват някой просто се опитва
да излъже нещо :D .

Те че се лъжат едни други това е повече от ясно. Ама интересното е че всички са се навързали на хорото с виртуалните пари е сега не могат да се оправят кой на кого колко :) Аз затова викам да вземат да си оптимизират задълженията и тогава ще лъсне че тия дето сега се бият в гърдите за силни май не са каквото другите мислят че са. Абе един студен ресет му трябва на света та да се оправи

Пон Ное 21, 2011 3:03 am
Профил

Dimitar написа:
Ти сигурно няма да разбереш и как някой оставя в банката 1 млн. кеш като залог да вземе толкова кредит, ама и такива неща има по света :D ? Сега да не си помислиш, че пак се заяждам с теб :D .

Малка душичка си ти димитре... :) Форумите те карат да се чувстваш значим нали? Аз си пиша тука за удоволствие и не се засягам от такива опити като твоите. Все-пак в банката (тия неща дето не ги разбирам според тебе) си имам повече от достатъчно за да мога да си пиша тука по цял ден ако искам. Никога не съм претендирал да знам всичко или да съм безгрешен. Предлагам ти приятелски мир и да не се закачаш с коментар на всеки мой пост. ОК ли си с това?

Пон Ное 21, 2011 3:10 am
Профил
Аватар

Пич, казах ти че не се заяждам, просто се опитах да ти кажа, че ако не разбираме някои неща, то това не значи, че те нямат смисъл :) . А това какви и колко неща имаш по банките едва ли някой тук го интерисува, нито пък има някаква връзка с темата - тук обсъждаме какво има в гръцките банки, а не в твоята :) . Нали знаеш какво е казала Желязната лейди едно време - "Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren't." Яко те гонят разни комплекси, а :) . Обещавам ти повече да не се "заяждам" с теб, щом го вземаш толкова навътре - споко :).

Пон Ное 21, 2011 4:30 am
Профил

Ами нали точно това се опитвам да кажа и аз бе? Не разбирам защо са така тия неща. Ти ако имаш идея защо кажи, то това е целта. А ти ми разправяш за някакви си милиони в кеш там... То кредит може да се вземе и без да оставиш цент даже в банката. Те това са и правили предполагам за да са на тоя хал сега.
Маргарет Тачър не знаех да е казвала това, ама то аз слабо й познаам биографията де. То е всъщност преобработено друго такова изказване (не знам от кого е оригинално): "не е важно какъв си в действителност, а като какъв те познават другите".
Комплекси не ме гонят, поне не знам за такива. Няма и за какво. Просто заяждането си е по принцип тъпа практика по форумите а и където и да било. Дразнещо е та даже и да няма смисъл, предполагам би се съгласил с мен за това.

Пон Ное 21, 2011 5:24 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 178 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Следваща