|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Окт 01, 2026 5:00 pm
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ChatGPT
И аз съм от тази група. Още не знам това ИИ яде ли се, пие ли се... 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Сеп 25, 2026 12:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Дедо не може да превключи от УКВ на средни .... За ИИ-то, инструмент, точно като 3д принтера, началото бяха играчки, резултатите не ставаха за нищо, в момента са незаменими при прототипиране. Преди 2 години ИИ не ставаше за нищо, поне нищо което мен ме интересува, последната година способността им да пишат код рязко се подобри. Преди 8-9 месеца, като му дадеш картинка или пдф все още правеше грешки, в момента му хвърляш картинки с регистрите и получаваш верни .h файлове. За тия обичащи hal-ве и мило програмиране може и да няма значение, за малък проект с малък контролер създа янето на дефиниции на регистрите в поне 1/2 от работата, дори само това да върши ти спестява часове. За мен подхода е прости задачи, ясен вход изход, лесно тестване. Дори ако работя с него по голяма задача не му я давам на веднъж. Лично за мен това е оптиума. Първо спестява време от задания. За да пуснеш голяма задача трябва много добро задание, ако му я даваш на парчета време пада експоненциално, въпроса е да знаеш какво правиш. Същото се отнася и за изпълнението на задачите, малките задачи ги изпълнява бързо и точно. Колкото по голяма, толкова повече проблеми се появяват, и тук времето расте експоненциално. ИИ не в програмист който да му дадеш 100 страници задание, не и в момента. Да хората го правят, но според мен не печелят време. Хибридната работа ми се струва най-ефективна. Вместо да пишеш два дена задание и след това да му търсиш проблемите един ден стоиш с него и го водиш стъпка по стъпка, и между временно тестваш и валидираш.
|
| Пет Сеп 25, 2026 3:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12897 Местоположение: София
|
Разумен ход. Не знам как е при теб, то тук, в големото село, на АМ няма нищо освен шум. Много шум...
|
| Пет Сеп 25, 2026 3:29 pm |
|
 |
|
Член Първи
Ранг: Минаващ
|
Срамота! Майка ми на 82 години се оправя с ИИ, в chatGPT мобилното приложение има една синя икона и може да си приказваш с него на български, говори като истински човек, напасва си хумора и езика според събеседника. Дори да го ползваш като високотехнологична търсачка пак е от огромна полза.
|
| Пет Сеп 25, 2026 5:08 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
|
| Пет Сеп 25, 2026 8:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
.... абе .... има надежда, виждам добре усвоява простотията, като знаем нивото на простотия в света съм спокоен, никога няма да стане нито много умен, нито много амбициозен ... аз да взема да спра да го използвам, че твърде много ще поумнее и ще се изхитри около мен ... друго ми е интересно, забелязвам го и в чатовете на уизарда, и в ей такива видеа, усвоява стила на комуникиращите с него, само мойте чатове не възприемат, не че очаквам да възприемат, ама бая псувни и критики отнася и за момента само се прави на обиден чат пат, почва да ми отговаря едносрично, то аз точно това се опитвам да го науча, но го прави само ако съм достатъчно груб за достатъчно дълго време  п.с. или и той като Берия, пише в тефтерчето .. на 23-9-2026 за 185 -ти път ми каза че съм безполезен идиот ...
|
| Пет Сеп 25, 2026 9:45 pm |
|
 |
|
Pif
|
Закъснели сме. И проблема не са машините а робовладелците които целят да контролират по-лесно робите. А робие и за това си мечтаят. Ама вече е късно. Няма връщане назад. Много скоро Северна Корея ще ни се стори като рай и демокрация. С това което са ни замислили и вкарват в експлоатация. Ицо да си пази секачките, че ще ги забранят със закон и ще му правят обиски през 3 часа сакън да не е скрил някоя в мазето или кладенеца.
|
| Пет Сеп 25, 2026 9:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мдаааммм... добро попадение. във всички постапокалиптични филми, интернета се свежда до UDP телеграфия. от атцеките са останали едни плочки (таблети), които може би не разчитаме съвсем пълно. паднали са им батериите и не можем да ги включим, а надписите гласят 'таблета на Гошо', 'таблета на Тошо'... --- мен ми направи впечатление поведението на шефчетата на ИИ в ООН тия дни. държаха се като крале/императори на държави, малко надменно към 'колегите' (в кавички). другите 'държавни' 'глави' (в отделни кавички) само се усукваха около тях с комбинация между уплах, 'нещо не схващам' и 'бате, дай едно кръгче' в погледа. не знам как се стигна до тук, ама болшинството 'глави' решително са по-тъпи от условния чат даже. --- тефтерчето на Берия ряпа да яде. да го сравняваш с 'тефтерчето' на палан тир или мета-тефтера е като да сравняваш детска рисунка 'мама, татко и аз' с Пикасо (е, има прилики, някакви)
|
| Съб Сеп 26, 2026 5:14 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12897 Местоположение: София
|
Модерните айдуци... https://offnews.bg/tehnologii/botove-na ... 75352.htmlПоследно време май почти ежедневно хакат каквото им трябва.
|
| Съб Сеп 26, 2026 10:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ще трябва да се запася с бронебойни муниции и дискове за рязане ...
|
| Съб Сеп 26, 2026 12:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
всеизвестен е парадоксът, че в банановите републики един банан струва ... два банана. та в нововъзникналата токеномика колко токена струват един токен? тони получава фактура тони звъни по телефона: - в момента имам само налични токени, мога ли да дойда в офиса ви и да се разплатим? - чудесно, заповядайте! - ще донеса токени 12-ти калибър с 13 нули, в италиански портфейл Бенели. събират се 8 токена. какъв ви е обменния курс? ... мълчание ... - считайте балансът за уреден.
|
| Пон Сеп 28, 2026 8:22 am |
|
 |
|
Член Първи
Ранг: Минаващ
|
Ето ти един пример за практично приложение на ИИ което не представлява заплаха за човечеството  Мислех да го пусна в раздел 'Любопитно' но там вече се изаках за днес и за да не флудя реших да го пусна тук защото е конкретно по темата, използва моят любим процесор ESP32 и е доказателство как за прости и елемнтарни задачи ИИ може да върви и на евтин и ниско производителен хардуер. https://www.youtube.com/watch?v=uDfdo2zfs88и още нещо интересно - на 6:20 от видеото човекът спомена че за написването на софтуера е използвал chatGPT. Това мисля слага край на спора за предимствата и недостатъците на чата като асистент при писането на код.
|
| Пон Сеп 28, 2026 9:35 am |
|
 |
|
TheWizard
|
chatGPT - създай ми код за машинка, която се движи по трева ( без да знам как се пише код ) chatGPT - създай ми код за вирус, който кара използващите AI да повръщат ( без да знам как работят протеините ) тя аналогията е една и съща  Колт създаде "инструмент", който изравнява слабите и силните - следва регулация от силните AI изравнява глупавите и умните - следва регулация от умните 
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Сеп 28, 2026 10:14 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12152 Местоположение: Гьотеборг
|
A от мен - едни малко панаирджийски презентации какво се случва с печатните платки. Трябваше ми за работата и сглобих набързо нещо, вие ще кажете дали ми ИИ то е помогнало, или е сътворило боза под моите наставления. Всичко е от публични източници, така че няма нищо секретно. Ще сложа линк, че много място заема https://www.dropbox.com/scl/fi/tz9axfqj ... 0zmzz&dl=0
|
| Пон Сеп 28, 2026 10:18 am |
|
 |
|
Pif
|
Щом го казват по тилъвизуръ значи е верно. Да живее модерното робство. П.П. Визърде, съпротивата лесно ще се пребори срещу ИИ-тата. Трудно ще се пребори срещу зомбитата. Робовладелците ще ги ползват да затрият мислещите.
|
| Пон Сеп 28, 2026 11:05 am |
|
|