| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Apple's profits ($13 billion) exceeded Google's entire revenue ($10.6 billion).
|
| Сря Яну 25, 2012 9:21 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Баси числата, и всичко това от едни глупави грамофони (то и другите какво ли са направили за 10-те де). Какво ли не прави рекламата  . Първосигнална му работа, това двуногите доста тъпи, ей  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Яну 25, 2012 9:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами всеки път като напишеш в бара - google.com драскай по една чертичка. След една седмица, съм сигурен, че ще имаш друг поглед върху нещата.... Аз съм ги броил - средно по 20 пъти на ден. 2/3 чисто професионално и другите заради ежедневни нужди.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 25, 2012 11:36 am |
|
 |
|
tgi
|
А, нямам нужда от това, знам, че много пъти на ден ги ползвам. То аз и крана на чешмата често ползвам ама това не прави водоснабдяването нещо друго освен получил бизнеса посредник.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Яну 25, 2012 11:40 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ама го ползваш нали? Не пиеш вода и не се къпеш в Панчерево... Та така и с Гугъл. Може и без него, ама го ползваш. Затова струва 10 билиона.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Яну 25, 2012 12:07 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе той кранът на водата не е от Панчарево та пия от него. И го ползвам не по-малко от гугъл. Не става дума за това какво струва даден бизнес а какво са направили тия, дето са го получили, та да го получат.
|
| Сря Яну 25, 2012 12:16 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 26, 2012 11:48 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
Да де, само дето ейпъл и реклама нямат, тва е то маркетинг без маркетинг отдел, и реклама без реална реклама, ... не може да се оспори вс еоще държат пазара и имат ръст, да видим до кога.
|
| Пет Яну 27, 2012 8:01 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Яну 28, 2012 4:59 am |
|
 |
|
zaphod
|
както казваха в една книга "то и човешкия мозъкът не е нищо изключително и уникално, прост хипертрофиран орган, по нищо не отличавща се от хобота на слона" водоснабдяване, електричество, гугъл - неща които ако ти ги отнемат, след седмица ще си склонен да плащаш стократно и хилядократно за тях. а специално за гугъл какво са направили тия дето са го получили - ами измислиха метода с оценяването по обратните линкове. разбира се веикисти и некаджии нищо не са направили за да получат "бизнеса", но пък и не къртят такива кинти като брин и пейдж. просто си вършат работата, като всички останали които ползват на готово достиженията на големите.
|
| Съб Яну 28, 2012 11:33 am |
|
 |
|
tgi
|
Очевидно - може би не толкова за гугъл, те са лесно сменяеми за разлика от първите две. Страхотно изобретение. Аз пък измислих колко прави 1+1, дайте си ми $10е9 бизнеса.
|
| Съб Яну 28, 2012 12:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
позакъснял си с няколко хилядолетия. иначе 1+1 си е било велико изобретение, дори по-велико от това на гугълци. ако си мислиш "това и аз можех да го измисля" - не, не си можел. и ако не усещаш колко огромна е разликата между това да можеш да разбереш нещо и да го измислиш, значи никога не си измислял нищо.
|
| Съб Яну 28, 2012 2:28 pm |
|
 |
|
tgi
|
Има и такова нещо като "очевидно". Ако намираш преброяването на нещо, което те интересува за измисляне на нещо значи просто не знаеш какво значи да измислиш нещо. В днешно време нещата, които могат да се броят за "измисляне" са много отвъд общите приказки на публиката, както е в случая с броя линкове. И не, измислянето на нещо не те прави непременно богат (заблуда която съм сигурен, че споделяш). Точно както и обратното не е вярно (и това е заблуда, която знам, че споделяш) - да си богат не значи, че си направил нещо особено за целта, обикновено значи наследство или късмет (тип лотария).
|
| Съб Яну 28, 2012 2:48 pm |
|
 |
|
zaphod
|
като е толкова очевидно, защо тъпата алтависта беше пометена от гугъл, защо от самото начало не е ползвала "очевидния" метод? а не е ли очевидно че топлия въздух се издига нагоре, защо още гърците не са правили балони, а са чакали чак до братя монголфие? за мен има само едно очевидно нещо - че ти не си постигнал нищо и затова омаловажаваш достиженията на другите.
|
| Съб Яну 28, 2012 3:04 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
|
| Съб Яну 28, 2012 4:55 pm |
|
|