Отговори на тема  [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 166  Следваща
EV 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: EV
Jack написа:
Някой може ли да обясни как така на Рено Зое на 10 години и 100 хил. километра (и съмнителна батерия) му искат
12 000 лева (6000 евро).

Конкретните цифри се определят от пазара. В случая за нас са по-важни тенденциите. Ако сравниш с нещо на бензин от същия клас, наистина има значително по-евтини, но на много повече километри и в не толкова добро състояние. То и зойчета има стопени за без пари. На 100х.км и в добро състояние, обаче, и едните и другите са над 10 бона.
Същественото в случая е, че първоначалната цена не електричките е била много по-висока. Демек фактът е, че електричките се обезценяват по-бързо все още. С времето това се променя, цените на новите коли се изравнява, технологииите се подобряват значително. Тъй че скоро не само ще са изравнени, но и обезценката при EV ще стане по-малка според мен.
За настоящите и бъдещи собственици на Зое това обаче няма да стане. Аз затова му казвам на Груби да търси добра оферта, иначе няма много смисъл в тоя модел. Не казвам че е лош, просто вече има доста по-добри...
И в НИКАКЪВ случай малка батерия!

Нед Авг 31, 2025 1:29 pm
Профил
Аватар

Груби, вземи си автомобил с дизелова или бензинова батерия, а тия модерни уйовини ги остави на бета-тестерите и заслепените фенове.

Нед Авг 31, 2025 1:44 pm
Профил

Филип Бри4ката и той сменя резбата...
Само наш Ицо остана ;-)

Нед Авг 31, 2025 2:28 pm
Профил
Аватар

Да резюмираме: Колко човека от форума ползват електрички и са доволни. Но ме интересува наистина да са доволни, а не като теб - стискаш зъби и мърмориш "пени се, не пени, че те ям. Пари съм давал за теб". И от време на време с половин уста промърморваш, че еди какво си.

И да попитам - кой е Филип и той мерило за какво би трябвало да е?

Приятел тия дни спомена за сблъсъка си с електричките. Мнението му може да се резюмира като: "приятно при изпреварване". Всичко друго не заслужавало внимание.

Нед Авг 31, 2025 2:50 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Само наш Ицо остана ;-)

Така си мислиш... :lol:

Нед Авг 31, 2025 2:51 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Да резюмираме: Колко човека от форума ползват електрички и са доволни.

Ся, списък на обърналите резбата ли ще правиш?

Нед Авг 31, 2025 3:19 pm
Профил
Аватар

Добре де, щом е толкова срамно информацията може да е анонимна. :D

Нед Авг 31, 2025 3:25 pm
Профил

itso.t написа:
Да резюмираме: Колко човека от форума ползват електрички и са доволни.

Има... Някои даже и втора електричка си купуват, ама си траят.
Аз карам възможно най-ниските клас коли и това че съм доволен специално от зойчето не е толкова важно. Не е уау-кола по която да се заглеждаш или да носи някакво извънземно удоволствие...
Повече удоволствие ми носи като гледам как хората един по един осъзнават предразсъдъците си на тема електрчки или китайско производство... Изгледай финала на Карбовски;-)

Нед Авг 31, 2025 3:30 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Някои даже и втора електричка си купуват, ама си траят.

Е, като ти стане навик... :lol: Арабите казват, че на някои им харесва... :D

Нед Авг 31, 2025 3:43 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Изгледай финала на Карбовски;-)

Ако кликах на всеки линк водещ към йотубето, по цял ден щях да гледам глупости...
И Карфиолски ли стана автомобилен експерт?

Нед Авг 31, 2025 3:46 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
И Карфиолски ли стана автомобилен експерт?

"Жираф большой, ему видней..." (с)

Нед Авг 31, 2025 3:53 pm
Профил
Аватар

В момента карам iX2 и iX3. Двойката я продавам и на нейно място идва новата тройка. Аз лично на ДВГ повече не се връщам. Ако трябва да затягам колана ще мина на нисък клас електричка. Аргументите са многостранни:

1. Финансови - поддръжката на колата излиза по-евтино. Няма турбини, ремъци, масло и пр. Дискове и накладки се износват по-бавно. Това че гумите се износват по-бързо не ме засяга понеже ги сменям на време а не на километри
2. Време - не си губя времето по бензиностанции. Зареждам вкъщи и на работа. Понякога и на бързите станции докато пазарувам в магазина. При няколкото пътувания на година, които правя с над 300-400 км на ден, комбинирам зареждането с почивката кафе или храна и не го усещам. При тазгодишното ходене до България в 5 от 6-те хотела където спахме имаше зареждачки. Половината безплатни. Не се и наложи да ползваме във всички.
3. Кеф - обичам да карам спортно и безшумно.
4. Екология - винаги ми е било кофти като издуя джипа с 200 или когато ползвам колата за да спестя 10-ина минути из града. Като знам че тока идва от панелите, не ми пука толкова.

Единственото което ме притеснява е пожар в случай на катастрофа. Но не до толкова, че да се откажа от предимствата. Дето се казва, да не дава господ.

Пон Сеп 01, 2025 4:01 pm
Профил WWW
Аватар

HCL написа:
...3. Кеф - обичам да карам спортно и безшумно...

Само за информация - кой е най-бързия автомобил който си шофирал, на разстояние 200 км. или повече?
Тоест, да си имал време да усетиш автомобила, а не само "я как върти гуми". :lol:

Пон Сеп 01, 2025 4:17 pm
Профил
Аватар

Мисля, че AMG-то беше малко по-мощно от M5-цата. Но и двата бяха близо 500 коня и за мен в този сегмент, ДВГ вече не съществува.

Пон Сеп 01, 2025 4:55 pm
Профил WWW

Малко масло от мен - двама колеги, швейцарци, не е като да нямат пари, си разкараха трамвайчетата в рамките на два месеца. И двамата. Защото от година се оглеждам да добия информация, да си направя сметката и за мен. Е, та като ги питам защо, общо взето еднакви отговори - скъпо хоби, слугуване на електромобила, и най-вече - да не чакат на бензиностанции. Не знам какъв аргумент може да е това, дето HCL го изброи за "губене на време по бензиностанции", при условие, че като напълня резервоара, ползвам бензиностанция веднъж в месеца и ми коства, колко... 3 до 5 минути, една минута ми е само да се оправям с апарата за кредитната карта и избор на колона.
И друг случай отпреди седмица, макар така и да не научих този швейцарски диалект, ги разбрах хората. Слязоха да зареждат на един Макдоналдс и се разправяха, женат аму се кара, що бил забравил да зареди, сега щели да изгубят поне час. Защото и други си зареждаха тракторите, нямаше свободно място.

Пон Сеп 01, 2025 4:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2478 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 166  Следваща