|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:35 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Оф, Зейфоде, а имаш претенции да не си загубен. Къде я видя съпоставимостта между значимостта на конструирането на първия балон с преброяването на нещо, което те интересува. Какво и дали аз съм постигнал не ти е по акъла да прецениш - знам колко и какво разбираш, не сме от вчера тук. Инак беше забавно да го напишеш, има един мераклия тук дето не може да ми прости че съм това, което съм и не пропусна да се изцвъка и той  . Не е вярно, че омаловажавам постиженията на другите. Стига само да прочетеш постовете ми. Просто за разлика от средностатистическата публика - само с чиито мерки ти разполагаш, за разлика от мнозинството хора тук - знам какво значи нещо направено. Няма да ме чуеш да омаловажам тези, от които съм се учил и които са ми повлияли, а те са много - няма да ги изреждам сега, поствал съм немалко и в тоя дух. Самият факт, че работя ползвайки работата на други - и отказвам да ползвам пък на други, с което ти нямаш проблем стига заплата да дават - говори, че оценявам каквото оценявам, а и боклука също го разпознавам. По същество от тебе - и в последния ти пост - не съм видял да кажеш нещо различно от "щом е богат знае", това е толкова елементарно че е наивно да очаквам да разбереш какво казвам и сега (но пък не четеш само ти  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Яну 28, 2012 5:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: ...
А!!! Извънземните или талибаните да не са пуснали из нета вирус за отрицателни емоции че дори и тук молим Река да вземе секирата? К'вото правят хамериканците не ни ли стига и защо никой не го коментира?
Ааа, сетих се че сега има огромни слънчеви изригвания. Повечето се смятат за неуязвими ама около мен всички са като препикани мушката и тази вечер един прост купон не можахме да спретнем.
|
| Нед Яну 29, 2012 12:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 31, 2012 12:35 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Така е. Проблема е, че както това, така и много други, вероятно вече съществуващи открития още много десетилетия ще си останат (както и са били) само за докоснатите от Бога. За простосмъртния - аспирин и молитва ... 
|
| Вто Яну 31, 2012 1:02 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Докоснати, доскоснати, колко да са докоснати от Бога? Пример - Стив Джобс имаше много пари, но почина от рак. Изобщо сме като цяло на много ниско ниво.
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Вто Яну 31, 2012 1:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Яну 31, 2012 1:39 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е като цяло сме на ниско ниво наистина, но пък и колкото повече научаваме толкова по-добре разбираме колко малко знаем. Това си е сериозен пробив, дизасемблирането на цялата машинария вътре в нас все още кара на повърхностно ниво и на опит и грешка но всеки напредък добавя по нещо, а тоя добавя доста важно нещо. Не сме стигнали до техника да можем да моделираме цялото живо прасе (дву- или четириного  ) и сме далече оттам още но вече не изглежда немислимо или напълно непрактично.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Яну 31, 2012 1:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми в момента сме на ниво китайски научен потенциал - прасе не можем да направим от нищото, ама можем да направим копие на чуждото творение със съмнителни качества...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Яну 31, 2012 2:16 pm |
|
 |
|
ike
|
|
| Вто Яну 31, 2012 2:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И що нападанение на САЩ/Израел срещу Иран да е края на света? Понастоящем край на света може да се случи, само ако САЩ и Русия се сбият. Другото е край за отделни хора, цели народи, цял континент може би... ама чак на света... едва ли.
Въобще ако влезнем в конспирацията за световния зъл мозък дето дърпа задкулисно конците, що трябва да мислим за край на света? Каква му е ползвата на тоя зъл мозък да затрие целия свят? Не му ли е по угодна сегашната система, че да я разваля?
|
| Вто Яну 31, 2012 3:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хахахаха - да потопяли нарочно самолетоносача в персийския залив, за да си спестяли парите за рециклирането му  . Баси, как може да има толкова малоумен народ бе  ? Между другото вероятността САЩ да нападнат Иран сега или в обозримо бъдеще клони почти към нула. Дълбоко ме съмнява някой тук точно сега да иска да предизвика такова нещо, най-малкото защото няма да е изгодно за абсолютно никой. Иранците също не са толкова прости като арабите, за да предизвикват САЩ до дупка - винаги спират точно малко преди да стане сериозно . Така че тия дето пак се плашат от световна конспирация могат да спят спокойно  .
|
| Вто Яну 31, 2012 5:05 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е то е ясно, че ако някой напада Иран, това ще е Израел. Поне "де юре".
Което е логично, иранска ядрена програма е заплаха за Израел, не за САЩ. Едва ли обозримо бъдеще чалмите могат да спретнат хвърчило, което да стигне до САЩ.
САЩ просто ще подкрепят Израел.
|
| Вто Яну 31, 2012 6:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дали САЩ ще нападне Иран или Израел ще го нападне и САЩ ще се наложи да го подкрепи е едно и също, а именно САЩ ще трябва да водят война, която на тоя етап граничи с научната фантастика. Единствения вариант за война срещу Иран в момента е Израел сами да нападнат Иран, което не ми се вярва да направят първо защото САЩ няма да им позволят и второ и да им позволят Израел няма нито силите, нито възможността да завършат успешно такава война. А САЩ се дърпат от конфликт с Иран, защото едно такова нещо ще съсипе и без това крехката в момента световна икономика. Най лесно е САЩ да издумкат Иран - 3-4 самолетоносача с придружаващите ги подводници и кораби ще свършат перфектана работа. Все още има само една страна на тоя свят, която теоретично може да се противопостави на такава мощ - другите са просто палячовци. Въпроса е, че никой няма полза от петрол с цена над 200$ барела и нарушени доставки за години напред - най-малко пък САЩ. Затова всички ще гледат да разрешат конфликта мирно и да извлекат максимално ползи от него. За САЩ това ще бъде да няма конфликт в района, за Иран да си жертват и без това не нужната ядрена програма, за сметка на много по-голямо влияние в района под зоркото око на САЩ и за сметка на Саудитска Арабия. Т.е. големия губещ в цялото това нещо ще са арабите, а големия печелищ Иран. За САЩ нищо не се променя, просто ще разменят ролите на двете държави. Според доста анализатори това ще е най-вероятния развой на събитията в Близкия Изток. Поне към това се стреми Иран и най-вероятно ще го постигне за сметка на арабелите  .
|
| Вто Яну 31, 2012 7:02 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да, къде можем да се мерим с бобрите по цивилизованост, те са построили комунизма и завладяват космоса, а ние още влакове взривяваме. както се казва във вица "за майка ти и това е нищо сине"
|
| Вто Яну 31, 2012 11:30 pm |
|
 |
|
ike
|
|
| Сря Фев 01, 2012 7:55 pm |
|
|