Отговори на тема  [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
пак за банковите карти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: пак за банковите карти
Ами Димитър пак малко плаща, аз да кажа колко харчим на месец не мога, но докато съм там, само в Costco пазаруваме поне два пъти седмичнно за поне 200-250$, да не говорим че пазаруваме от еиднкуп други магазини, не всичко в костко е ОК, а като сложиш и руския магазин, дето по малко ама през ден ... със сигурност над 1000 на месец, дори е много възможно да е над 1500, верно че аз като сме там сме поне 5 човека, 3-ма възрастни и две деца, а и гоолемия син като се връща ставаме 4 възрастни, верно че и някои неща не стигат до готвене ... ама айде, смъкни с 20% да речем че има брак, пак едно 1200-1300 $ за 5 човека си заминават. Мога да ти кажа като бях навремето сам във Вегас колко харчех, около 250-300$ на месец, като имаш в предвид че аз плодове и зеленчуци не купувах защото не ям, или ям много рядко, и месо много не съм купувал защото ме мързеше да го готвя, тая сума е за полуфабрикати които се гоптвят лесно и бързо. Сега с децата няма как да им купуваме полуфабрикати, това е най-гадната възможна храна, то и аз не бих я ял при условие че може да се готви, така че Димитър му е съвсем точна сметката.

А относно техника, то има два типа, такива които са на постоянна работа, там със сигурност не са по 30$ на час ако са на надник, има и ткаив акоито са на заработка, те май рбаотят основно към ткаива фирми доставящи техника, там им се плаща на час, и спокойно може да е 30$ на час, но имай в предивд че на този техник не му се плаща времето з акоето пътува с колата или си купува материали, идва слага ти таблото за 4 часа, и това му е заработката, а това че е изгубил още поне 2-3 до де напазарува, дойде до теб, и след това се прибере, никой не му го плаща. Аз не знам дали и по целите щати е така, но някъде трябва задължително да е и член на профсъюза за да може да работи, е те там вече става сложно. Последно във Вегас един такъв идва като правих офиса, аз бях с хора и всичко си бяхме направили, но си дойде техник да свърже нещата, включително и телефона, та си беше профсъюзен, ама погледа погледа, вика ОК, вие сте готови за профсъюза ...:) пропуснах да му кажа какво мисля за профсъюзите, ама нали трябваше да ни върже, но човека си рбаотеше точно така. Със собствена кола, всичко си е негово, просто фирмата го наема и го праща да свърши работа, и му плаща на час работа.

Нед Авг 19, 2012 5:13 pm
Профил
Аватар

Много ядете бе...

Нед Авг 19, 2012 5:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Много, много :) .
Нали всички американци били супер дебели, та трябва да поддържаме легендата. Как иначе другите ще генерализират :D .

Нед Авг 19, 2012 5:27 pm
Профил
Аватар

Що бе Цецо, не е толкова много - $200-300 на човек според Тони, и то с полуфабрикати.
Колко да е, то сигурно ако речеш да се свиваш и да внимаваш може и наполовина да го
смъкнеш и да оживееш ама да живееш активен живот в щатите и да мислиш за $100
повече или по-малко на месец за храна няма как да е "нормално" поведение. После
включи и яденета навън - особено ако живееш сам са доста вероятни - и няма да ти
стигнат толкова.

А че пада голямото плюскане пада, то де да беше само там, дебелеенето е повсеместно
извън Африка и части от Азия :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Авг 19, 2012 5:32 pm
Профил WWW

Абе не ядем много, ама не е толкова евтино колкото изглежда бре. Парите си отиват без да се усетиш, разбира се всеки се простира според възможностите, ние може малко да попрекаляваме, не че купуваме луксозни и много скъпи продукти, но да речем може би купуваме малко в повече, а и аз хапвам основно месо, хубаво месо, не е супер скъпо, но и не е много евтино, виж свинско и то хубаво се намира за цена под тази в БГ мисля, поне във Вегас, но хубавото телешко е скъпо. Реално ако погледнеш редовия американец може би харчи по малко, първо те не готвят чак толкова много, слагането на полуфабрикат във микровълновата не го наричам готвене, а ние си готвим редовно, и от там има разлика, има полуфабрикати които са евтини. Зеленчуци, с изключение на салати и др. ткаива рядко пазарим от костко където е евтино, обикновенно от други и то доста по скъпи магазини, но пък са вкусни, дали са натурални е друг въпрос, но поне да са вкусни.
Иначе там пак е добре, аз сега се връщам от Перу, е там вече останах леко озадачен, цените са много високи, стек от 40$ отдавна не бях ял, и то не в някакъв супер луксозен ресторант, а в по евтините не е $40 а $20, колегите разправят че в по евтините квартали било по евтино, ама аз вчера нарочно гледах по пътя за летището, и дори в гадните квартали цените не са ниски. Обявите на заведенията са за по 30-40 сола, което са $10-$15, това за някакъв мижав обяд в барака .... аз бях с други впечетления, за първи път ходя там, досега само жената ходеше но явно не и е правило впечетление. От друга страна заплащането им е някакво странно, колко е средната заплата не разбрах много, касиерка в магазин вземала около $200-$250, горе долу като в БГ, дори в БГ май вече са по големи заплатите, но продуктите много по евтини да му се невиди.

А по темата по горе за електричарите и заплатите, не е вярно че в БГ вземат по $500, примерно в фирма Енемона им плаща по 1500 ЕУР, но верно че те работят основно по европа, най-вече в Германия. В строителния бранш, заплатите едва ли са под $1000 към момента, не говорим за тия дето опъват кабелите а за тия които монтират таблата, т.е. баш електричарите. Ние на електро монтажниците плащаме около 1000-1200 лв. разбирай хора които пускат кабели и монтират в нашия случай детектори, тия които запускат системите вземат повечко, това за регулярни. Ако има голям обект заплатите са съвсем различни, обш работник взема около 1000, монтажниците са около 1500, та не мисля че има кой знае каква диспропорция ако съпоставиш и разходите, и ако за София тия пари ти се виждат малко, ние ги даваме в Пазарджик или Благоевград или др. подобни забравени от бога градове където и на 1/2 може да намериш персонал който ще стои на челна стойка за тия пари. Мисля че за БГ към момента тия заплати са доста добри, и съвсем в реда на нещата освен регламентираните няма почивки за цигари, няма ходене до тоалетна, няма говорене по телефона, всяко от тия струва по 100 лв, на третия път си тръгваш без заплата, а който иска да се жалва да се оплаче където иска, а ако е много нагъл може да разбере как вози джипа, ама в багажника. Честно казано досега никой не се е оплаквал, и правилата се спазват, случвало се е да идват пили предната вечер при което директно си заминават, ние пари за трудови злополуки излишни нямаме да харчим. Та и в БГ нещата могат да са така, но май ние сме единствените които държим на всичко това, а както се казва една лястовица пролет не прави, а и взех да се измарям от борба с бюрократи и малоумници.

Нед Авг 19, 2012 5:49 pm
Профил

Dimitar написа:
Много, много :) .
Нали всички американци били супер дебели, та трябва да поддържаме легендата. Как иначе другите ще генерализират :D .

Абе да ти кажа аз почвам да се притеснявам, на сина и голямата дъщеря им няма нищо, даже голямата малко хилавка ми се вижда, обаче малкото е прасенце, няма 4 а е 30 кг ... как и разправя че била 35 в САЩ ама може да не е видяла нещо правилно кантара, ама и 30 не са малко .... казват че ще поотслабне като се издължи, ама тя не е и нисичка, купуваме и дрехи за 10 годишни, само дето са и дълги, иначе са и екстра, по тумбак съвсме на мен прилича а аз бая съм се поотпуснал и недрял както казват колежките, ама на тумбак ;) та да видим, тя обича да яде едни пилешки хпаки полуфабрикат, и мрънка за тях, да видим как ще и ги спираме, то това е еиднственото полуготово нещо което купуваме, не знам от него ли, от храната в детската градина ли ама дебелее.

Нед Авг 19, 2012 5:57 pm
Профил
Аватар

Тони, да не са били 30 паунда бе човек - ти осъзнаваш ли колко са 30 кг. за 4 годишно дете :? ?

Нед Авг 19, 2012 10:29 pm
Профил

Осъзнавам да, нали не мислиш че е много обича да ходи, последно я качвах на гръб от ресторанта до втория етажа на Айфеловата кула. Като сме заедно нямам нужда от фитнес, редовно на гръб я разхождам. Аз съм я теглил тук в БГ, аз затова мисля че каката може да е сбъркала докато ги обръща в кг. Дебеличка е, тежи си на мястото както се казва. Ще минава тя на диета, няма начин. В детската градина е най-малката на години, ама май е най едра от всички, знам ли, майка и не е много едра, и аз не съм, ама може на някой прадядо да се е метнала, те от моя страна си бяха въз едрички.

Пон Авг 20, 2012 12:19 am
Профил
Аватар

Баси мамата - вземай мерки, докато е време.

Пон Авг 20, 2012 12:47 am
Профил
Аватар

Ахъм, че тия кила в детските години, после до какво водят, не ти трябва да разбираш... Действайте навреме!

Иначе едва ли е от американската храна. По скоро детето си е предразположено и там и тук щеше да е така - джънк фуд да искаш... Трябва да свиква да се лишава, а това е много гадно, като гледа другите дечурлига наоколо как се тъпчат с чипса...

Пон Авг 20, 2012 8:37 am
Профил ICQ
Аватар

Излишните килограми се получават при положителен калориен баланс. Т.е. консумира повече отколкото изразходва. Решенията са или да се намалят калориите или да се увеличи движението- разходки, тичане, игра...

Пон Авг 20, 2012 9:36 am
Профил
Аватар

При децата не е баш като при големите. Детето по презумпция трябва да гори калориите лесно и в големи количества. Детския метаболизъм нормално е в пъти по-засилен сравнен с на възрастен човек. Повечето деца нямат проблем да дъвчат чипс и солети по цял ден и да ги изгорят без остатък. Обаче ако нещо в метаболизма куца... Затова наднормените килограми в детска възраст са много по-тревожни отколкото при голям човек, а последствията после са.... много по-лоши.

Трябва да се види какво спъва метаболизма и да се вземат мерки навреме.

Пон Авг 20, 2012 10:20 am
Профил ICQ

Dimitar написа:
Тони, да не са били 30 паунда бе човек - ти осъзнаваш ли колко са 30 кг. за 4 годишно дете :? ?

Брат ми на 1,5години е бил 17кг. Сега трябва да носи монети в джобовете, за да не го духне вятъра :) Странни неща стават понякога :)

Пон Авг 20, 2012 11:32 am
Профил

Ами аз годините в механото постоянно гризях чипс, солети и шоколад, ама като казвам постоянно, точно постоянно, а и добре си се хранех с други неща, в казармата влязах 65 кг ... не е само от чипса и шоколада, верно от казармата излязах 90 кг, и сега съм 90, ама и като влязох и като излязох носех един размер гащи, сега тия гащи ще са не мога ги вдигна до коленете, ама пък старите тениски ще ми седят като на колче, освен може би на тумбака.
Иначе за децата не знам, голямата последните 2-3 години доста беше напълняла, е не чак да е дебела ама тежеше колкото майка си кажи речи, а сега се издължи, отделно отслабна, и направо ми се вижда хърбава. Но тя и в училище спортува, в нейното е задължително, лека атлетика, уж бягала по 5-6 мили на тренировка, може и да послъгва, ама и 2 да бягат пак не е малко, и то доста често, май почти всеки ден са на пистата.
Малкото се движи, ако изключим когато ходим някъде, през останлаото време не се спира, къщата е на 3 етажа и то търчи нагоре надолу, аз на това темпо на второто качване и слизане и трябва да почивам, ама си качва. Сега в интерес на истината ми се струва че малко е свалило докато беше тук, като дойде беше 30, според мен сега на тръгване е около 26-27, за голям човек не е много, но за дете ако е свалило 3 кг не е малко, ама пак си е дебеличко де. Много е хитро, като беше с майка ми, тя каза че вървяло и не се пънело, ама аз не занесох нито количка, нито майка ми може да мъкне 30 кг. Обаче докато се появя и веднага почва да хитрува че била уморена и иска носене, а аз на нея и угаждам сигурно щото малко сме заедно, и като почне да мрънка и я качвам на гръб.

Пон Авг 20, 2012 8:20 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Хм, темата беше за банковите карти, после мина през оръжията, та стигна до стандарта на живот, храната и т.н.
Като стана дума за оръжията, и като гледам колко много имат във Флорида: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eolL_bLgw#!
като да се въоръжи една малка армия, пък не съм чул да са се изтрепали живеещите там.

Вто Авг 28, 2012 10:15 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща