| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Бонго сложил съм тор в началото бе - викат му тука манур, демек преработен уборски тор. Отделно преди десетина дена и малко изкуствен тор съм сложил. Пък и нали ти казвам, че само краставиците са така  Иначе и аз се чудих защо не предлагат от препарата някакво малко шишенце, а само такива големи количества.
|
| Съб Май 30, 2015 11:40 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Торенето е много прецизна дейност, щото лесно може да съсипеш посевите с неправилно торене. Един агроном ми каза една много точна приказка за торенето, прираста и плодовете на едно растение е като да напълниш една каца с вода догоре но всяка дъга на кацата е определен микроелемент ако не са балансирани и има някоя по-къса няма да успееш да напълниш кацата.
|
| Съб Май 30, 2015 11:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Хъх, майтап да си прекалил с изкуствения  Ама като има естествен - ръгай него, но по-късно - за плодовете. То не трябва, ама ти е малка саксийката. Ннам, така - дистанционно... Те краставиците са най-бързи и чувствителни, може би затова... Ама им махни най-калпавите листа.
|
| Нед Май 31, 2015 12:19 am |
|
 |
|
pipilica
|
И къв изкуствен сложи, щото има много видове, виж кво пише за съдържание на NPK, азот фосфор и калий. Дано си уцелил бавнодействащ да не им дойде много азота щот в оборския най-много има азот. Ние кат приготвяме местото есента тогава слагаме оборски и напролет го минавам с фрезата два пъти да се омеша добре, и през сезона на плододаване на два или три пъти се внася комбиниран NPK, ама трябва да погледна какво беше съотношението на чувала. Ся верно в твоя двор може и да нямаш зарази но е хубаво поне два или три пъти да пръскаш профилактично срещу мани, също гледай да не те налазят разни въшки, акари, белокрилка и други подобни твари.
|
| Нед Май 31, 2015 1:08 am |
|
 |
|
sthx
|
Примерно тука има описани няколко болести. http://agronet.bg/tag/%D0%B1%D0%BE%D0%B ... D0%B5.htmlПожълтяването на листата обаче може да се дължи и на липсата, или голямото количество на основните химични елементи или на микроелементи.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Май 31, 2015 7:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ей това сложих - прилича ми на нашенската амониева селитра, само че е жълто и обикновено го купувам за тревата всяка пролет.
|
| Нед Май 31, 2015 8:24 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ей това е то - гледам тема "Лаптопско проблемно видео" дето се проточила 12 страници, викам си дай да видя какво толкова има, може пък и да понауча нещо ново, влизам направо на последната страница и... земеделски съвети, краставици, торене... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Май 31, 2015 8:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А ти застреля ли си пилето?  Едит: вярно, че е гадно: някой има същия проблем и докато гуглосва си казва "Еврика!" и почва отзад напред докато не открие, че липсата на решение я пише още на първа страница...
|
| Нед Май 31, 2015 9:27 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Ми добро е, но няма фосфор намери си троен супер фосфат http://agropolychim.bg/produkti/fosforn ... perfosfat/ трябва им на зеленчуците. А от твоя повече не слагай има бавно разградим азот ще им стигне.
|
| Нед Май 31, 2015 10:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Според заглавието на темата, проблемите с фикусите са във видеокартата им... 
|
| Нед Май 31, 2015 11:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Ти почна като бабите на село... Ако ще слагаш торове и химии, по-добре си купувай краставиците. Иначе краставиците просто са капризни животни. Искат точно съотношение слънце/вода. Ако е много слънчево си заминават, ако е много мокро също. Дори и при добър климат често си се разболяват. Хубавото обаче е, че и без да си професионалист може да се справиш просто като сееш няколко реколти през две-три седмици. Трябва само да са на известно разстояние, да не си обменят болестите. А за сандъците норвежците ме утепаха... ето как се правят, така че да не се навеждаш  ;-)
|
| Пон Юни 01, 2015 9:27 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Тези викинги - мързелив народ, бря!  Но пръстта им я признавам за в саксия. Само дето не вдявам тази мода при тази голяма градина...
|
| Пон Юни 01, 2015 11:18 am |
|
 |
|
pipilica
|
И като стане 2 метра растение как се бере.
|
| Пон Юни 01, 2015 12:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Нема страшно! В плика саксия - бонзай 
|
| Пон Юни 01, 2015 1:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Миро, малко амониева селитра не е кой знае какво. Иначе хич не съм сигурен, че още един път ще му ударя такова треперене за 10 краставици на кръст - от магазина по-хубаво няма  . Много груби дъски сложили тия норвежци бе  . И тук съм виждал високи, но вдигнати на крака  . Който иска да гледа да напише garden beds в гугъл имидж и да се кефи  .
|
| Пон Юни 01, 2015 2:15 pm |
|
|