Отговори на тема  [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32  Следваща
Windows 10 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Windows 10
Маа му стара, едно прясно оформено компче със седмица ме вкара у чудо: малко след като забраних KB3305583, т.е. табелата "Вземи си десятка!", всички актуализации се зарееееждат, ама никаква активност по нетя. То не друго, ама малко след стартиране един svchost започва да ми яде 25% от проца и около полов ин гига RAM от всичко два.
Пробвах всички М$ чалъми за възстановяване на ъпдейта, чистих, сканирах с Malwarebytes и ръгнах Avira (отново станала готина) ама нъцки.
Казах си, че ся трябва да пробвам десятката! Ъпгрейднах чрез Media Creation Tool, всичко тръгна по план докато не запецна на "Checking for updates".
Компчето иначе си бачка, в момента го ползвам, ама ми стана интересно защо, пък и от гледна точка на скрадване на боза. Някой да има идея за по-горните проблеми?

Edit: малей, срам! :oops: Ми тя бозата открила след някое ъпдейтване, че не била "Genuine", нищо че вече е регистрирана. Пък аз я заредих пресен торент точно за да си спестя ъпдейтване. Ся трябва да ровя из торбата с хитринките, че не остана време за преинсталиране.

Пон Сеп 07, 2015 12:43 am
Профил

бонго не се захващай с нищо по-умно от печка и няма да имаш такива проблеми.

Пон Сеп 07, 2015 2:15 am
Профил

Хааа ти пък, май не знаеш какви печки има, аз редовно споря с мойта по някои въпроси, а като си рпедставя че им а и хладилници с тъч екрани и почвам да се замислям кога ли ще се наговорят с печката и пералнята и ще се озова в тавата.

Пон Сеп 07, 2015 2:54 am
Профил
Аватар

Пералните и сушилните одавна са с тъч екрани и интернет и пращат смс-и като е готово прането и можеш да ги управляваш от телефона :D .

Пон Сеп 07, 2015 3:24 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Пералните и сушилните одавна са с тъч екрани и интернет и пращат смс-и като е готово прането и можеш да ги управляваш от телефона :D .

Е, като са толкова умни, що те се разберат и за гладенето, та като хвърлиш ризата в коша за пране да я намираш на закачалка в гардероба. :lol:

Пон Сеп 07, 2015 10:43 am
Профил

Desert Leo написа:
Dimitar написа:

Е, като са толкова умни, що те се разберат и за гладенето, та като хвърлиш ризата в коша за пране да я намираш на закачалка в гардероба. :lol:

Не само това, ами след това ще е носена, и сложена пак за пране в коша - пълен цикъл, няма нужда нищо да правиш :P

Пон Сеп 07, 2015 10:48 am
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Dimitar написа:

ами повечето модели са такива...
освен това - готвят, минават с прахосмукачка, мият чинии, понякога пазаруват. даже има и модели, дето пият бира, ходят на плаж, фитнес и т.н.
обаче и мрънкат, трябва да им оръщаш внимание, да ги държиш за ръката, а любимото е да ти звъннат по телефона "скъпи, нещо и стана на колата"

Пон Сеп 07, 2015 10:57 am
Профил
Аватар

Дедо, тоя модел го имам от над четвърт век. Не е нов... :lol:

Пон Сеп 07, 2015 11:36 am
Профил
Аватар

То като е за "нещо и стана на колата" пак добре. При мене в повечето случаи е "Какво правиш?"..."просто ей така...". И не е зле да не е от тези дето бият.

Бонго - ти май "Чукча писател, не читател"... Моя 8.1 си беше пиратски отвсякъде. Активиран по "стандартния" начин за активация. Ама минах през цялата простотия "Ъпгрейд" и след това вече правих преинсталация на чисто. И то както пише в сайта на микромек. Ти реши че ще дръпнеш къв да е вин от торентите - щото "да не теглел ъпдейти" после - че то за 1 месец да не мислиш че има излезли 100 гигабайта ъпдейти. Досега засякох 2-3 и то случайно. В сравнение с 8.1, 10-ката се ъпдейтва доста по-незабележимо. Единствено всеки ден си тегли за антивирусната дефиниции, ама и те стават незабележимо.

Пон Сеп 07, 2015 12:51 pm
Профил ICQ
Аватар

ми тя дилемата не е лесна - или трябва да пачнеш/тунинговаш модела, или да ъпгрейднеш.

тунинга обикновено подобрява някоя функция с 10-15%, като всичко останало си остава същото. но пък не търсиш къде е бутона 'старт' и обикновено не те товари с умствени разсъждения кое-как се прави. с времето някой функции дори задравяш къде са забутани и като се наложи да ги оплзваш, настава голямо чесъне по главата.

ако ъпгрейнеш, първо ще ти трябват повече ресурси. второ бутона 'старт' не се държи по същия начин вече. да не говорим, че искаш да браузнеш нещо, а то ти казва какво е времето в Мали. ако е по-мобилен модела, за дадени функции ще трябва да чукнеш 2 пъти, усилване се прави с тупкане на определени места, а мега-усилване - със 'щипване'. ще трябва напълно да забравиш за простични неща като правоъгълни прозорци. вместо да бучиш салата от домати и краставиците с ракията, ще трябва да фейсбучиш.

обаче фърмуера е съвсем друг, ще трябва да търсиш кое къде е, друг look-and-feel, трябва и да свикнеш че като търсиш кондензатори в гугъла, в бг-мама ще има коментари "момичета, пък моя иска само low-ESR, някоя от вас да знае как му го направя?". е, може да си вземеш някой айфон да се фукаш пред приятелите, а да си ползваш стария телефон с win-CE за ежедневната работа.

Cekins написа:
При мене в повечето случаи е "Какво правиш?"...

това с времето минава, просто бъди търпелив.

казват, че семейните индивиди живеели по-дълго от самотните. това е просто, защото живота им се вижда по-дълъг/времето върви бавно.

Пон Сеп 07, 2015 12:58 pm
Профил

Здравейте,
Сложих си трилиан (фрее) по вашите препоръки, но не искат да правят връзка с него гуглето и ICQ ?
Другите не ги пробвах. Казват, че акаунта ми е компроментиран и не дават връзка. Като влезнах през броузера- няма проблем?
Да не би да иска да е платеният. Другите връзки не съм ги пробвал, а и не искам да се обединяват за сега толкова.

Пон Сеп 07, 2015 5:25 pm
Профил WWW

bongo_x2 написа:
.. ама малко след стартиране един svchost започва да ми яде 25% от проца и около полов ин гига RAM от всичко два.

Хм, от известно време и аз наблюдавам тия симптоми, само дето изядената памет при мен е малко над 1 гиги.
bongo_x2 написа:
Edit: малей, срам! :oops: Ми тя бозата открила след някое ъпдейтване, че не била "Genuine", нищо че вече е регистрирана...

Моята обаче си е ОК.
Ако нямериш друга причина за това - свиркай, че това много дразни.

Пон Сеп 07, 2015 5:54 pm
Профил

Дедо, тоя модел за който говориш има доста специфики в тъч скрина, то даже там е по-скоро тъчпад, всеки модел до де му свикнеш .. то направо обезмисля ъпгрейда, а и не е ясно дали и с интерфейсите няма да има проблеми чисто физически.
Та затова по добре да вземеш една пералня с тъч скрийн само за пране, а другата да я ползваш за по специфични нужди .. то нали знаеш, мултитаск инструментите не са ефективни, дори да го имаш по-добре да го изпозлваш за това което върши най-добре, пък за другите операции да си вземеш тясно специализирани, да перът, да гладят, да готвят ... за тях е достатъчно да имат и само речев интерфейс, няма нужда да се вкючвате електрически ...а физически ...

Пон Сеп 07, 2015 6:12 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

taskkill /f /im GWX.exe
attrib -a -s -r -h c:\Windows\System32\gwx
ren c:\Windows\System32\gwx gwxx
echo no more windows 10 >c:\Windows\System32\gwx

Те така... :)

Вто Сеп 08, 2015 9:17 pm
Профил

Е тия вече се оляха тотално!

http://www.webcafe.bg/mobilecafe/id_879 ... Qs.twitter

Сря Сеп 09, 2015 9:58 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32  Следваща