Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
lcr написа:
Руският отговор:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/izh-sre ... mobil.html

Изображение

Красавец!

Молодцы!

:D

Предния ляв ъгъл ми се струва малко изчукван отвътре. Май са я сефтосали вече, сигурно по път към изложението :D

Съб Авг 25, 2018 10:37 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Предния ляв ъгъл ми се струва малко изчукван отвътре. Май са я сефтосали вече...

Е, често срещан проблем при бързите автомобили... :D

Съб Авг 25, 2018 10:56 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Предния ляв ъгъл ми се струва малко изчукван отвътре. Май са я сефтосали вече, сигурно по път към изложението :D

Не бе. Това е надпис "Made in Russia", написан на инджинерски.

Нед Авг 26, 2018 4:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Малко встрани от темата, ама да попитам:
Напоследък често пътувам по новоправени пътища на които довършването клони към безкрайността. Шоуто настъпва когато след километри идеален път трябва да намалиш до нула: "стоповете" на постоянно натиснатата спирачка някакси спират да привличат вниманието на задните и става рисковано. Отдавна съм го забелязал и затова се старая да отпущам педала от време на време за да мигат стоповете, но това не винаги е възможно, пък и влияе зле на спирачките и комфорта на пътниците.
Някои, явно патили, пущат дори аварийните мигачи, но това за мен е още по-кофти.

Наумил съм си с например '555 да направя поне третия стоп (горният) да угасва да речем за половин секунда на всеки три сек.
Обаче че за да не откривам топлата вода искам да питам дали вече някой не го е направил по-добре, или дали няма стандарт?

ПС: В една нормална държава поне километър преди препятствието щеше да има предупредителни знаци на всеки 20 метра, но в БГ това се смята за абсурд и трябва да се спасяваме някакси.

Чет Авг 30, 2018 4:38 pm
Профил
Аватар

Един познат преди години на Ладата си беше направил мигащи стопове, като при натискане не спирачката, мигат бързо да речем 5 пъти, след което остават светнати. Твърдеше, че чел някъде, че така се привлича вниманието на шофьора отзад...

Чет Авг 30, 2018 5:00 pm
Профил
Аватар

'Made in' ... е 'сделано' на съветски, все пак :wink:
мен повече ме изкефи москвето 408 с десен волан и пикап изпълнение.

неделя минах по стария път на Витиня.
разбудиха се мъгливи детски спомени как минавахме с баща ми на връщане от село. нашето москве спираше поне веднъж от прегряване, а чичо ми със зазка-костенурка спираше на всяка отбивка. имаше си комплект от клечки с чатали за всеки баир по пътя - с една качваше Луковит, с друга - следващия, най-дългата клечка беше за Витиня - най-отворена вентилация при най-ниска скорост.

пътя от тогава не е ремонтиран. дупки, в които ще влезе 3 годишно дете до кръста. баш на върха, все едно е паднала бомба, или най-малкото няколко враждуващи групировки са се пуцали седмици наред. в Хърватска изглеждаше някак си по-цивилизовано веднага след войната... и тия, с 'експертизите', пуснали целия ТИР трафик от там.

Чет Авг 30, 2018 5:22 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Малко встрани от темата, ама да попитам:
Напоследък често пътувам по новоправени пътища на които довършването клони към безкрайността. Шоуто настъпва когато след километри идеален път трябва да намалиш до нула: "стоповете" на постоянно натиснатата спирачка някакси спират да привличат вниманието на задните и става рисковано. Отдавна съм го забелязал и затова се старая да отпущам педала от време на време за да мигат стоповете, но това не винаги е възможно, пък и влияе зле на спирачките и комфорта на пътниците.
Някои, явно патили, пущат дори аварийните мигачи, но това за мен е още по-кофти.

Наумил съм си с например '555 да направя поне третия стоп (горният) да угасва да речем за половин секунда на всеки три сек.
Обаче че за да не откривам топлата вода искам да питам дали вече някой не го е направил по-добре, или дали няма стандарт?

ПС: В една нормална държава поне километър преди препятствието щеше да има предупредителни знаци на всеки 20 метра, но в БГ това се смята за абсурд и трябва да се спасяваме някакси.

Не знам да има правило, което да забранява това, което си наумил да правиш, но мисля, че няма смисъл от него, ако се движиш с постоянна скорост. Понеже адски се дразня от разни мигалки, които работят при всяко натискане на спирачката, моите съм си ги направил с акселерометър, който ги кара да мигат с различна честота в зависимост от стойността на обратното ускорение (колкото по-висока стойност, толкова по-висока честота) а при аварийно спиране пуска и аварийните мигачи за определено време. Така в покой или при много плавно спиране, стоповете си светят постоянно.

Пет Авг 31, 2018 9:39 am
Профил
Аватар

Винаги ме е кефела презумпцията, че производителите на автомобили са олигофрени и нямат никаква представа кое как трябва да бъде направено.
Което е доста странно, имайки предвид че почти всеки жител на планетата знае много добре кое как трябва да бъде направено. Дори и недоучилите и отличниците в тестовете за интелигентност (с резултат 6).

Пет Авг 31, 2018 9:58 am
Профил

itso.t написа:
Винаги ме е кефела презумпцията, че производителите на автомобили са олигофрени и нямат никаква представа кое как трябва да бъде направено.
Което е доста странно, имайки предвид че почти всеки жител на планетата знае много добре кое как трябва да бъде направено. Дори и недоучилите и отличниците в тестовете за интелигентност (с резултат 6).

Предполагам, че знаеш, това, че по-новите автомобили пускат автоматично аварийните мигачи при аварийно спиране. Това определено е доста полезно и аз не виждам, кое точно е странното в това да си ги направи човек така?

Пет Авг 31, 2018 10:03 am
Профил
Аватар

Вероятно ще останеш учуден от факта, че изискванията за автомобилните светлини които обсъждахме наскоро, обхващат и задните такива. :D

Пет Авг 31, 2018 10:09 am
Профил

itso.t написа:
Вероятно ще останеш учуден от факта, че изискванията за автомобилните светлини които обсъждахме наскоро, обхващат и задните такива. :D

Точно така. На колите с фабрични DRL - и светят ли им задните габарити? Не, защото това е излишно и защото това влошава възприятието на стоп светлините през деня. Ето ти още един пример за добро конструкторско мислене. Лошо ли е, човек да си направи DRL - ите по същия начин вместо да ползва за целта късите светлини?

Пет Авг 31, 2018 10:14 am
Профил
Аватар

itso.t написа:

Редакция:
lcr написа:
...Лошо ли е, човек да си направи DRL - ите по същия начин вместо да ползва за целта късите светлини?

Продължаваш да показваш въпиюща техническа неграмотност. На повечето автомобили светлините за габарит и къси са разделени. Това да не ти е "Мускал" или Жигула? :D

Все тая. Не смятам че повторното обсъждане на въпроса би имало различен резултат от предишното. Което го обезсмисля.

Последна промяна itso.t на Пет Авг 31, 2018 10:29 am, променена общо 1 път

Пет Авг 31, 2018 10:21 am
Профил

Никой не поставя под съмнение творчеството на конструкторите. Поради това и презумпцията за която говориш, е несъстоятелна.
Като човек техничар, си наясно, че за едни 10 - 20 г. технологичните решения и концепции драстично се променят в положителна посока.
За този, който може да си закупи нов автомобил - OK, но този, който кара 10+ годишен а има възможност да внедри съвременното решение, защо да не го направи?

Пет Авг 31, 2018 10:26 am
Профил

itso.t написа:
Продължаваш да показваш въпиюща техническа неграмотност. На повечето автомобили светлините за габарит и къси са разделени.....

Това не е вярно!

На повечто автомобили произведени до 2010 та г. няма, как да пуснеш къси светлини, без да пуснеш габарити.

Май е време да си помислиш, кой всъщност е субектът на неграмотността за която говориш :D

Пет Авг 31, 2018 10:55 am
Профил
Аватар

lcr написа:
Май е време да си помислиш, кой всъщност е субектът на неграмотността за която говориш :D

По-напред говорех за теб.
Заради препоръката ти помислих. Технически неграмотния пак си ти!

Пет Авг 31, 2018 11:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 197  Следваща