|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:09 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Прав си както винаги, руските самолети никога не се чупят, щото няма такива освен в расия. Някой скоро да се е возил в руски пътнически самолет? За тоя век питам... Също руските коли са най-здрави, не съм виждал счупена автоматична скоростна кутия и климатик на Москвич...
|
| Пет Яну 12, 2024 12:44 am |
|
 |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
айде пак се запени... мен не ме вълнуват руските, в европата не караме руски коли, караме западни, с всичките им малоумщини и фабрично заложени капани.... ама нали сме горди "западняци" същото важи и за самолетите, не се возим на руски, возим се на ей такива https://www.theguardian.com/australia-n ... and-rankedи пак да напомня - единственото което показва отклоняването на темата в посока русия е отчаяние и липса на аргументи нали живеем на запад? нека си гледаме нашите проблеми, чуждите не ме вълнуват
|
| Пет Яну 12, 2024 1:06 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
@nik - ами да правим БГ коли и да си оправяме БГ проблемите? Ама нещо, някак си (при целия аутомотив който е в БГ) - засега не се получава. Не ме интересуват нито западните, нито руските, нито колите от южна Африка - нали така? Кога и как точно да стане, имаш ли предложения или просто да си лаламе, както обикновено?
|
| Пет Яну 12, 2024 8:28 am |
|
 |
|
nik
|
Това вече е въпрос в правилната посока, за съжаление няма как да стане докато умни и работливи са принудени да бягат в чужбина за да свържат двата края, докато значителна част останалите са захласнати по чужда пропаганда, и активно или пасивно подкрепят правителства обслужващи чужди интереси за сметка на българските
Т.е. фундаментално нещо е много сбъркано, от държавата до облъчените мозъци, и тези 30 години "демокрация" през които не спря съсипването на индустрията са доказателство че правим нещо много, ама много грешно
|
| Пет Яну 12, 2024 8:43 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Ако си умен и работлив ще се справиш навсякъде, няма да ти се налага да бягаш. Има и една друга приказка "Умен в училище, а тъп в живота", та да не се смесват двете понятия...
|
| Пет Яну 12, 2024 9:43 am |
|
 |
|
nik
|
Това дали аз конкретно мога или не мога да се справям навсякъде, умен или не - не променя фактите и не решава проблемите в нашата кочинка, тъй че не виждам смисъл и в този опит за отклоняване от реалния проблем който имаме в резултат на чужда окупация на правителството ни и облъчени мозъци на населението
|
| Пет Яну 12, 2024 9:47 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
Тия, дето все някой друг им е виновен са ми ясни...
|
| Пет Яну 12, 2024 9:51 am |
|
 |
|
nik
|
И това глупаво оправдание ми е ясно при липса на аргументи, това че мисля с главата си вместо да повтарям като папагал след сорос не означава че друг ми е виновен
Все пак говорим за проблемите на държавата, не моите лични, тъй че и по тоя параграф отиваш в нескопосан опит за отклоняване на темата от реалния проблем
Груби зададе правилния въпрос - защо нямаме примерно завод за автомобили? Или защо индустрията продължава да умира след толкова години "демокрация" - придържай се към темата, не към сорос
|
| Пет Яну 12, 2024 9:55 am |
|
 |
|
Pif
|
Умните и работливите си изкарвате големите кинти като правите дограми а ние тъпите и мързеливите си работим по специалноста и криво ляво оцеляваме. Не изкарваме колкото вас ама едни 5к евра все някак си стигат. Както всички знаем тука не се работи много много. А за това кой е завладял държавата и правителството - не е нито сорос нито американците. За съжаление е руската мафия. ДПС е руска партия, ТИМ е руска групировка която държи голяма част от власта. А какво се показва по тивилизура е друга тема. А завод за нищо не може да има защото тези дето сме си "избрали" искат много рушвети. А тези избраните не са сложени от сорос а от путин. Но ние сме промити мозъци и не ги разбираме тея работи. По лесно е да береш ягоди или да слагаш дограми в англия.
|
| Пет Яну 12, 2024 10:24 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Ама верно сте го докарали до оцеляване! Аз за толкова сутрин не ставам от леглото бре!
|
| Пет Яну 12, 2024 10:30 am |
|
 |
|
t_i_t_o
|
@никовците, и как реши, че "индустрията продължава да умира" при всичките фабрики около Пловдив, Севлиево, Габрово и тем подобни. Соц. индустрията умря, защото беше некачествена и планова, а не пазарна. Пазара я отрепа. Нашите работеха в Машстрой и вечер си говореха как от нам къде си върнали нови стругове, защото боята им се олющила още при транспорта до там. Нормално е нещо неконкурентно като умре, да мине някакво време докато нещо друго да му заеме мястото, и тук си е форма на естесвен подбор.
Иначе елементарна руска пропаганда, както винаги - той намесва руснаците "...да обясняват колко били смотани руснаците..." после като му се отговори, вика що ги намесвате... хапчетата... хапчетата!
Последна промяна t_i_t_o на Пет Яну 12, 2024 12:58 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Яну 12, 2024 10:41 am |
|
 |
|
nik
|
Току що изрецитира послушно цялата пропаганда на сорос, включително и отричането, сорос не съществива, всичко е измислено от путин, лично той сяда всяка вечер и пише.... Тито, като имаме такава силна индустрия около пловдив, севлиево и т.н. би ли споделил някакви линкове? Нещо което наистина се произвежда, не внос, не сглобяване на китайски чаркове? Автомобили? Металургия? Говорим за индустрия, не безопасни игли и дребно занаятчийство Пифа правилно се досети че единия от проблемите е лакомията за рушвети, ама конците им дърпат от американското посолство, не от руското, банкови сметки на господин пеевски не бяха замразени от руснаците.... руснаците нямат контрол над банковата система с която изнудват пеевски, от тогава от тогава рязко смени посоката и стана пръв наъовец... и всичко това докато зомбитата продължават да пригласят на сорос
|
| Пет Яну 12, 2024 12:07 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Сорос ... ей тоя нефелен злодей, поне да яздеше мечки а той ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Яну 12, 2024 12:12 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Айде на китайските ядрени батерии https://it.dir.bg/tehnologii/sazdadoha- ... zarezhdaneЗахранват двигателите на дрона, ама произвеждат микроватове...ай сега
|
| Пет Яну 12, 2024 3:30 pm |
|
 |
|
Grubi
|
И последно за днес - изглежда аутомотива (поне при нас) пак запада, Волво затваря фабриката в Белгия докато оправят доставките в Червено море. Ситуацията с Полестар-а също не е много розова - скъпа, малка, бърза кола за разни фръцли и фръцльовци, както и за шефовете, които си я купуват с отстъпка. Но пък от друга страна Волво и Китай / ККП вероятно няма да си оставят магарето в калта - дори и да се наложи и те да хвърлят няколко крилати ракети в Йордания (Китай имам предвид).
Последна промяна Grubi на Пет Яну 12, 2024 5:36 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Яну 12, 2024 3:51 pm |
|
|