|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 11:08 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Новини от цивилизования свят
|
| Нед Сеп 21, 2025 5:56 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не 100 хил Ами 1 млн трябва да ги направят , особенно за индийски боклук. Единственото което ще се случи е, че евентуално бизнеса ще започне да мисли за местни кадри. Тия програми са извратени, първо 90 ако не и повече от тия кадри не стават за нищо, просто са евтини. Второ малкото които евентуално нещо разбират работят по няколко години, стават "големи експерти" и след това създават купища проблеми с експертизата си ...след всеки допир с индийски разработчик все по-дълбоко се убеждавам че такива читави няма, 1 на милион не се брои. Почти съм сигурен, че качеството на днешния софтуер, в голяма степен се дължи точно на тия индийци, ако зависи от мен ще намаля популацията с 1.5 млрд... Виж с китайците нещата са други, имам доста по-добри впечатления.
|
| Нед Сеп 21, 2025 3:20 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Не харесвам нито едните, нито другите особено. Работил съм и продължавам да работя и с двата вида. За съжаление обаче, на белия човек не му се учи, мързи го, пада си по лесното и ефекта е налице -- голяма част от кадрите в СТЕМ, както в бизнеса, така и в университетите са именно индийци и китайци. Първо са много и все някакъв процент от тях са умни, второ родителите им набиват канчетата от малки да учат и да се ориентират към точни науки и технологии. Покрай децата познавам доста и мога да кажа, че при тях глупости от сорта на "следвай мечтите си", "открий себе си", "намери страстта си", и тем подобни, не вървят -- бай индиец/китаец не го интересува много какво мисли малкия сополанко. Личното ми впечатление е, че китайците са арогантни, груби, подмолни и много competitive, но повечето са работливи. Индийците също са общо-взето работливи, но поне са вежливи. Обаче също могат да бъдат подмолни. Те са и много задружни - когато някой от тях се издигне, започва да се обгражда и да дърпа нагоре други индийци. Китайците са по-големи индивидуалисти.
Колкото и невероятно да звучи на много хора, някои от мерките на Тръмп са смислени. Ще видим какво ще стане и дали няма да му дойде друг акъл.
|
| Нед Сеп 21, 2025 7:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много от мерките са смислени, но тези които не са в голяма част обезсмислят смислените. Например, искаш да стимулираш производство, добре сложи 100% мита но на продукти, не облагай суровини и компоненти. С мита на всичко стимулира вноса не производство. Искаш да бориш имиграция и ниски заплати, бори имдийци, китайци, пакистанци араби ....те не се интегрират и са кръвопийци, остави мексиканците те бачкат. Ако иска американци инженери, трябва да има мексиканци строители и чистачи, иначе за къде по напред с тия 350 млн...
|
| Нед Сеп 21, 2025 8:04 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Първо – мангалите от Индия са много и все има някой дето става но не е 1 на 100 а на 1 000 000. Дотук с плюсовете, всичко друго е за сапун... даже и в случаите дето стават от техническа страна, като перона са си чисти цигани , споменавх ви случаий дето 4-5 месеца не могат да изкарат софтуер и при все това време обвиняваха хардуера че не е наред ,като им е доказано още на 2 та седмица че там проблеми няма. На същото мнение съм като Тони , само очистването ще оправи положението. При жълтите- там поне в доста случай се напъват ,имат цел, като ги критикуваш слушат ...абе по друго е ... бай мангал му казваш кое ,какво и т.н ... хич не им пука , циганина си е циганин.... досега не съм чул някой да каже хубава дума за мангалите.
|
| Пон Сеп 22, 2025 1:17 am |
|
 |
|
ToHu
|
Значи, при китаеца проблема е да обясниш така че да те разбере, много вероятно това да се дължи на език/писане от там мислене. Факт обаче, че ако се обясните правилно, правят каквото си поискал, дори мислят. Другото което е учат се, и то бързо. А Индиеца ... това като да наливаш в черна дупка, смисъл няма, аз читав не съм виждал, може и да има, но досега не съм го срещнал. Там целта не е да се свърши работа а да се вземат пари, как ще се свърши работата не е важно, и дали изобщо ще се свърши. Пример от съвсем скоро, ама не е еиднствен случай. Има нещо което сме го тествали, работи, дори сме им дали някакво демо на софтуер, именно за да няма обяснения ама то не работи, дори не могат кода да изкопират правилно, имаше няколко срещи, накрая му казах на клиента,че ние не сме училище и ако иска да му обучаваме индийците ще ми плаща по $5000 на час, повече не ме е търсил. Това бяха "специалисти" написали стотици апове, имали опит със сензори и т.н. бокклуци не ставащи за нищо, и всички с които съм имал досег са същите, не знаят нищо, не могат нищо, не искат да се учат, искат да вземат пари .... как да е, и с тях и без тях няма да е особенна загуба.
|
| Пон Сеп 22, 2025 1:41 am |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Окт 01, 2025 6:13 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Xiaomi EV Opens Europe R&D and Design Center in Munich, Germany Munich, GERMANY, September 25, 2025 – Xiaomi today announced the opening of its Xiaomi EV Europe Research and Development (R&D) and Design Center in Munich, Germany — its first such facility beyond its domestic market. This establishment is a pivotal milestone in Xiaomi EV's global strategy, designed to propel advancements in smart mobility and automotive innovation while further realizing the company's "Human x Car x Home" smart ecosystem strategy. Strategically located in Munich — one of Europe’s leading hubs for automotive engineering and design — Xiaomi EV R&D and Design Center will focus on performance vehicle projects, electric vehicle technology development, design innovation, customer orientation and advanced research. Xiaomi EV Opens R&D Center in Munichкато видиш на снимката че са само жълти и осталная сволач.... и после ще пише сковано в Германия
|
| Пет Окт 03, 2025 2:54 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Едва ли... Напоследък това е по-скоро анти-реклама, особено в ниския клас. Примерно Мерцедес CLA-a то няма нищо общо със славата на марката. Въпреки че на мен си ми харесва, но заради параметри и цена, не заради качество и дизайн. Виж във високия клас немците още има какво да покажат, обаче при цена 200К еуро и нагоре остана и да не бяха качествени 
|
| Пет Окт 03, 2025 10:10 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
Преди време кандидатствах в Jaguar/Land Rover тук в Англия, минах две интервюта и след второто ме разведоха из офисите да ми покажат къде ще работя евентуално - беше пълно с азиатски маймуни - всякакви мангали - индийци, пакистанци, бангладежци, каквото се сетиш, не видях един бял човек. И понеже имах неприятни спомени от предишна работа с индиец се отказах сам. За протокола - Jaguar/Land Rover е собственост на индийската фирма Тата.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пет Окт 03, 2025 10:40 am |
|
 |
|
HSB
|
Все още има неща които ако пише СКОВАНО В Германия е много по свясно от почти всичко еквивалентно дето е сковано неиде другаде по света.- не са много ама тук там има. По точката че съпите мерцове са с добро качество –инфото ми е от мои хора дето още работят по колите,дори директно в Мерци и сервизи на Мерц – сравнео с това дето беше преди сега ако че струват по 200к пак са некачествени за парите си. Инак като цяло в наши дни почти всичко по света дето е за краини потребители е сковано набързо и е много по некачествено отколкото преди съм напълно съгласен.
|
| Нед Окт 05, 2025 2:19 am |
|
 |
|
HSB
|
То и затова са цъфнали и вързали както му викаме у нашенско... Jaguar/Land Rover – като се позагнезди някои мангал по такива фирми и насетне като наемат нови хора мангалите си гласуват за тяхните си хора и се увеличават прогресивно –същото като в Америка.
|
| Нед Окт 05, 2025 2:20 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
дилема - ролс ваген или фолкс ройс
|
| Нед Окт 05, 2025 4:56 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Тата-Ройс звучи доста по-актуално...
|
| Нед Окт 05, 2025 10:15 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Нед Окт 05, 2025 1:26 pm |
|
|