Отговори на тема  [ 17930 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1192, 1193, 1194, 1195, 1196  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ToHu написа:
само се пенят и след 3-4 месеца в Европа или Канада плачат по социалните медии как с е или объркали, ама никой от тези не се е отказал от гражданство...и тихомълком си се прибират ...

Taka е, имам колега дето се премести от Бостън, в Корк, Ирландия. Но премести имам в предвид продаде си къщата(имал я отн10 години) и с жена , син на 10 години и две котки се преместинв Корк под наем като си купи къща на зелено. Та издържа 11 месеца. Отначало разпалено обяснявашд как щял да си денонсира паспорта и да стане европеец. Сега мълчи и дума не обелва за европата. Върна се пак с жената и сина, даже синнамери къща под наем в същият квартал където бешв преди, но явно му дойде скъпо и бюрократично за котките да ги мести пак в сащ....

Чет Юли 30, 2026 9:18 am
Профил

Да, това често се случва с тия решили да стават европейци или канадци, но като цяло не са много. Не съм гледал статистика, но мога да предположа че поне 2/3 от американците които се местят в друга страна са пенсионери и се местят в Мексико, Костарика и като цяло страни в латинска америка, без никакви социални придобивки.
Ако говорим за натурализирани американци, там е по-друго, и а такива които са поживели няколко години тук, взели са паспорт и са се върнали от където са, има не малко българи така.
Но както и да ги смяташ, тия които напускат са в пъти по-малко от тия които пристигат. Голямата миграция беше последните няколко мандата на демократите, и най-вече тоя на байден, но това си е точно миграция, и това са абсолютно нелегални. Не знам колко им е точна цифрата, но демократите ревът, че ако се приемат промените в законите за гласуване 34 млн няма да имат право да гласуват ....това е огромно число, и можем да се сетим чии гласоподаватели са това.

Чет Юли 30, 2026 3:04 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
В случай, че някой се съмнява или се мисли за много умем/хитър хакер..
https://hicomm.bg/kratki-novini/microso ... arest.html

Следи се всичко с и без виртуални машини, проскита, впн (бдж, вик, бсфс, дск и други).
Тва е Минке положението.

Нед Авг 02, 2026 5:59 pm
Профил

Е то за windows, не е неочаквано, но пък ако някой хакерство през боза машина не е от най-умните хакери.

Нед Авг 02, 2026 6:34 pm
Профил

уиндоус 11 и андроид са изцяло фокусирани върху слухтене, даже сигурността е компрометирана за да има вратички за слухтене, та няма изненади...
ToHu написа:
ако някой хакерство през боза машина не е от най-умните хакери.

това ми беше първата мисъл :D

Нед Авг 02, 2026 6:50 pm
Профил
Аватар

MYXATA написа:
В случай, че някой се съмнява или се мисли за много умем/хитър хакер..
https://hicomm.bg/kratki-novini/microso ... arest.html

Следи се всичко с и без виртуални машини, проскита, впн (бдж, вик, бсфс, дск и други).
Тва е Минке положението.

Това е горе-долу ясно.
Например, при логване в Ибей с дограма 10, Ибей се опитва да запише някакъв идентификатор в дограмата. Тя пък на свой ред докладва за тоя опит.

При същото действие през пингвин, няма и помен от подобно действие.

Нед Авг 02, 2026 7:30 pm
Профил

На мен не ми пречи много, да слухтят, най-много да разберат колко много ги обичам и тях и майките им...

Нед Авг 02, 2026 7:35 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Не е много по темата - но провокиран по горният пост - какво ми се случи точно днес ...
От известно време бръмча с една неригистрирана пърпоретка от моя краен квартал до едно близко село ... Някога я кара и малкият син - за него я спасих от скраба демек , абе кефя и се - просто за лятно каране е супер ... да ми вее перчема и да вдишвам природата ... но е без номера засега ... И днес пак отивам до близкото село да си налея - имат хубава вода на мегдана - и тамъъъън наближавам и зад мен патрулка на буркани - ся да правя келешлици да се шмугвам в гората (пък скутерчето верно има адска проходимост из шубраците) - викам чакай да отбия - а и баш тоя уйкенд в Стара Загора беше рокерският събор и знам ,че по случай случката са инстуктирани да са по-толерантни за двуколесните .

Слиза младо и избръснато* (демек приятно впечатление ми прави) милиционерче ... поугледа ме ... поугледа ме и вика буквално:

"Абе Бате - в селото има общински камери , пратиха ни по сигнал , слез го бутай поне пред камерите ,че ако зема да пиша ..."

Кимнах - викам "ОК - момчета ! Разчитайте !! Приятен ден !!!"

Та ... Поне в Стара Загора и близките села явно камерите на Общината не са само за украса , а някой активно ги наблюдава и ... там постъпва според редът/кефа/зора

* - направо се стряскам какви мутренски муцуни и имидж държат местните бюстители на реда. Особенно по-младичките , рядко да има някой гладко избъснат.

Пон Авг 03, 2026 12:34 am
Профил WWW

Тея с власта и парите яко ги е страх някой да не им свети маслото или да не реши да им вземе кинтите. Затова поголовно се следи всичко, кой с кого, къде, кога и т.н. Правят се анализи и се разпознават патърни. Ако си промениш програмата - веднага светваш на екраните и някой започва да те гледа изкъсо. И това е на много пастове. И на ниво държава, и на ниво чужди държави и на ниво мутри. Тол камерите са на мутрите. Навремето като сложиха първите броячки на трафика едни мутри събираха номерата на колите дето минават и не ги даваха на АПИ. Сега е същото. На околовръстното наслагаха 500 камери да следят всяко пиле дето прехвръкне. Сакън някой да не отиде в Бояна и да застраши свинята. Той всяка сутрин като слиза поне 5 патрулки го пазят. На всяко кръстовище има по една.
А и всички доброволно са се предали на робовладелците.

Сега се сетих, че навремето един приятел беше бачкал за някои от големите производители на камери. Бяха правили камера която разпознава походката на човека, дали е нервен, радостен.. и дали прави резки движение - рязка промяна в траекторията, вади оръжие, пада, заляга, напада някого. На Ицо секачките трябва да ги размножим в по-голям мащаб.

Прикачени файлове:
_management (163).jpg
_management (163).jpg [ 55.23 KiB | Прегледано 181 пъти ]
_management (162).jpg
_management (162).jpg [ 111.22 KiB | Прегледано 181 пъти ]
Пон Авг 03, 2026 1:52 am
Профил

Не са рекли не са го отстреляли, по лесно е да отстреляш него от колкото дивите му събратя ...

Пон Авг 03, 2026 6:13 am
Профил
Аватар

Тия дни се загледах в игралния филм за Сноудън. Интересен в е, контекста на последния завой на темата...

Редакция:
Както е казано - въпросът е кога нещо ще бъде охакано, а не дали...
Цитат:
Хакери в кибератака откраднаха данните на почти цялото население на Лихтенщайн

https://it.dir.bg/tehnologii/hakeri-v-k ... htenshtayn

Пон Авг 03, 2026 8:49 am
Профил

Незнам защо си мисля, че дори да хакнат "нещото" тия хакери няма да направят толкова поражения колкото облечените в власт законотворци... но... докато овцете си мълчат значи всичко е наред

Пон Авг 03, 2026 4:23 pm
Профил
Аватар

Кой знае...
Покрай разни електрически самоличности, електрически пари, електрически разплащания, електрически документи за какво ли не, отключване на автомобила с "апче", отключване на жилището с "апче", надупчени като швейцарско сирене откъм секюрити камери за наблюдение, и какво ли не още, не бих бил толкова категоричен...

Пон Авг 03, 2026 7:04 pm
Профил

мисълта ми беше друга
когато те хакнат - имаш ядове, може да загубиш и пари, но в крайна сметка си имаш права, звъниш телефони, ако трябва на място ще ходиш, доказваш самоличност, отговаряш на въпроси и по един или друг начин можеш да се оправиш

когато обаче не си хакнат, а системата работи по предназначение - цифровия ти паспорт започва да набъбва с разни подробности относно твоето отношение и възгледи към партията. на база тази информация започват да се случват разни неща - освободен от работа, отказана виза, дигиталното евро не одобрява всички транзакции, или направо запорирана сметка и още куп странни случки, без обяснение, без право на обжалване, без начин да се измъкнеш от батака

в тия модерни времена, не е трудно да отстраниш някой непослушен, дори и голям да е... за минути може да се окаже бездомен, безработен и без пукната стотинка. просто до момента нямаше централизирана система която да работи в нужния мащаб. но скоро ще има... например на острова английското правителство плаща 90 милиарда паунда на оракъл да задвижи техническата част

Пон Авг 03, 2026 8:35 pm
Профил

nik написа:
... например на острова английското правителство плаща 90 милиарда паунда на оракъл да задвижи техническата част

Споко... няма да стане. Тези "специалисти" не се ли оцапаха в Бирмингам? Явно добре са кихали, за да им възложат доста по-сериозна задача.

Пон Авг 03, 2026 9:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17930 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1192, 1193, 1194, 1195, 1196  Следваща