|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Украйна
гигахерцови чипове се печатат къде ли не по света, но онези дето са важни се печатат само в америка, и друг НЕ МОЖЕ просто да ги прави ако ще и задника си да сцепи. и трябва да се бръкнеш долари за да ги имаш. а софтуера балон небалон, хората го искат и плащат.
|
| Вто Апр 15, 2014 4:27 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
И кои са важни?! 
|
| Вто Апр 15, 2014 4:28 pm |
|
 |
|
zaphod
|
с какъв процесор ти е компа?
|
| Вто Апр 15, 2014 5:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Донякъде си прав, ама не съвсем  Има набор от условия една държава да си наложи валутата като световна. Тези условия дето си изброил са условията, които правят САЩ такава държава. Но това не значи, че тези условия и качества са задължителни. Дай Боже да не се случва, ама няма гаранции, че утре някой диктатор няма да успее да си наложи и валутата и простотиите на целия свят. Това е краен пример, разбира се, иначе по принцип съвсем реално си е друга държава с друг набор от качества да стане световен лидер. Другото е, че между качествата и лидерството има обратни връзки. При това много обратни връзки като преобладават положителните. На практика същите фактори, които правят доларът силен, правят и американските компании предпочитани при равни други условия. Демек не става това дето наричаш "полезно" да го извадиш от факторите за долара и това да е полезно за икономиката. Ако САЩ загубят доверието в долара, това ще им се отрази и на икономиката. Няма как да стане силна икономика и слаба валута. Както и обратното, някак рублата да стане силна валута докато руската икономика я няма никаква. Путин просто се изхвърля, да му мислят руснаците. Иначе за китайците, те са ясни... те си деверсифицират паричките и това го правят от мнооого време и няма връзка със силата на долара. Просто не искат всичките им спестявания да са на едно място, без значение какво точно е мястото.
|
| Вто Апр 15, 2014 7:03 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Май работата мирише на барут. Сега остава да видим докъде ще стигне миризмата...
|
| Вто Апр 15, 2014 7:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
|
| Вто Апр 15, 2014 10:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе той Димитър в това Чикаго като нищо ще стане социалист, ама не е там работата щото това няма общо с левичарство и социализъм. Ето прост факт, в момента работя по 3 международни проекта, айде единия е и малко БГ, ами и за трите мога да си доставя неща най-вече от САЩ, и със сигурност от САЩ при най-изгодни условия, те за това говорим. Онзи ден отидох на изложение в Инди, него бях и чувал, оказа се че е едно от най-големите тук в тая сфера, ами за 2 часа си намерих всичко. В Европа дори и в Германия е трудно, да не говорим че рязанетона главата почва от кръста, а изобщо не мога да кажа че в момента превъзхождат по качество, дори обратното. Изобщо като гледам какво става ... железарии да произвеждаш в САЩ по евтино, а и често по качествено, за индустрията каквото ти трябва пак от САЩ, 3д принтери .. познай от къде, аз едни глупави тръби се чудя дали да не си ги купя от САЩ. Друг пример, машина за безвъздушно боядисване, 600 USD тук, 4000 ЕУР в Евромаркет или всеки друг сходен търговец, това с все отстъпки ... като ми казаха първо помислих че са объркали нулите, ха сега дали няма да я взема от тук ? С инвертор, с транспорт и две да купя, пак ми се връзва на 1/3 от цената. Няма как да се бориш с фактите. От друга страна САЩ са огромен консуматор, Европа никога няма да бъде такъв, естествено е ако имаш такъв огромен вътрешен пазар да си интересен за всички.
|
| Сря Апр 16, 2014 4:40 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Е, то всичко, дето го обясняваш, явно показва, че юесей са далече от социализма още.  За да произвеждат нещо по-евтино от Китай, значи има достатъчно притиснати до стената хора, които бачкат за ниски заплати.
|
| Сря Апр 16, 2014 10:06 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Един точен коментар по темата: http://www.mediapool.bg/kakvo-se-tai-v- ... 19203.htmlПреди това гледах някои проруски средства за масова дезинформация. Както винаги водят хората за носа, но този път наистина е опасно.
|
| Сря Апр 16, 2014 10:47 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да бе, то всичко тук се прави ръчно и хората умират по поточните линии от недояждане заради ниските заплати  . То и заради това всяка година милиони искат да емигрират тук за разлика от никой, дето иска да емигрира в любимите ти демокрации Русия и Китай, където хората водят прекрасен жизнь  . Толкова си далеч от истината, че чак ме плашиш  .
|
| Сря Апр 16, 2014 2:07 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Абе то си е ясно къде е социализмът. Разликите, в цените , за които Тони спомена, говорят красноречиво. Трябва да се храни армия от чиновници и много на брой други паразити. Колкото до Русия и Китай, там животът на обикновените хора далеч не е толкова лош, нито е по-малко свободен както го представя пропагандата. По-добре да не правим сравнения с живота тук, да не ще се окаже че не сме полит-коректни.
|
| Сря Апр 16, 2014 2:26 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Е в интерес на чистата истина трябва да признаем, че щатите днес са сравнително по-непривлекателно място от щатите преди 30 години например. Това между другото е в пълна сила и за всички останали страни от т.нар "първи свят". Докато тая група държави неотклонно вървят надолу, руснаците и китайците бавно пълзят нагоре. Срещата за мерене на пишки не е въпрос на "дали", а на "кога".
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Апр 16, 2014 2:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За САЩ какво да кажа, ясно е че преди 30 дори 40 години са били едно много по хубаво място, даже според мен преди 50, но това е друг въпрос. Цената няма как да е много по различна, САЩ не са БГ, те са консуматор на суровини, съответно ги получават на добри цени. Дали ще купиш джелезо от Китай или от САЩ няма особенна ралзика ако пазаруваш на едро. Производството с еправи по сходен начин, лазери, CNC и др ... те са еднакви скъпи, дори в Китай подозирам са по-скъпи. Заплатите в Китай също не са много ниски вече, поне в по сериозните производители. Та нещатата идват на кантар, като сложиш и мита и хоп, т енещатата идват на същата цена. Също така китайците са алчни. А имай в предвид че за тов аметлано иделие, съпоставям нещо което включва не малко и ръчен труд, и пак тв САЩ е по евтино или съизмеримо с китай, не знам как се получава, явно китаеца иска да печели твърде много. За Русия, аз бих емигрирал, харесва ми Русия, Китай също ми хареса но съм бил твърде кратко за да знам дали бих живял, и обратното, не съм фен на живота в САЩ, но е факт че семейстовот ми живее там. Значи ако мен ме питаш зао средностатистическият човек иска да имигрира в САЩ ще ти кажа че идея си нямам, за хора които искат уреден и нормален живот в Европа има не малко страни които им го предлагат, и то с доста допълнителни екстри, в САЩ лично за мен си е все още див запад във всяко една отношение. За бизнес обаче или за кариерно развитие САЩ дава много повече от колкото Европа, коя да е страна в Европа, възможности с лопата да ги риннеш. Факт е баче че сигурно 90% от имигрантите нито правят някакъв бизнес, или поне не сериозен, нито някаква кариера, живота им свършва както е започнал, в пицария, автомивка, такси, камион ..... и за тях и за децата им една страна като Франция или Германия би предложила повече, ама това си е мое мнение. То малко работата е като в оня скеч на шкумбата .."..толкова ти е хубаво че не можеш да разбереш колко ти е лошо ..."  А иначе според моето наблюдение и САЩ са се запътили да стават социалисти, а това стане ли всички плюсове ще изчезнат. Тук и без това имат проблема с надутата администрация и менаджмент, специално големите компании като Бойнг, ГМ и други от сорта. Имам познат в Бойнг, постоянно се оплаква че преди били 10 инжинери и 1 мениджър, сега имало 10 мениджъри, 3-ма некадърни инжинери, задължително единия черен, и един който да копае нивата. Друг пък разправяше че им се налага да викат пенсионери за да им решават проблема със совалката, те затова сигурно спряха полетите, пенсионерите може да не са между живите вече.
|
| Сря Апр 16, 2014 3:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе Русия и Китай добре, ама не са само те на тоя свят, Южна Америка има огромен потенциал, бизнеса върви много добре, някои страни са леко нестабилни но общо взето са поели по пътя и връщане няма, може само малко да се лашкат ... според мен там има страни които ще се срещнат със САЩ доста преди Русия или Китай.
|
| Сря Апр 16, 2014 3:12 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Въпрос на пропаганда и промивка на мозъци, Тони.  Ясно е, че юесей нямат равни в тая посока. То се вижда и по някои потребители на форума.
|
| Сря Апр 16, 2014 3:54 pm |
|
|