Отговори на тема  [ 348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24  Следваща
Бежанците 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Бежанците
Dimitar написа:
...придружено с разни конспирации как щатите искали да съсипят Европа.
Замислете се малко какви ги пишете и на какво вярвате.
При предната поява на клипчето с Джордж Фридман (не Форман, щото е боксьор :))
ти каза, че за анализите на този човек хората вкарват кешовица:

Dimitar написа:
...Джордж Фридман е достатъчно умен човек, на който една камара народ си дава парите, за да му чете анализите, за да си позволи да не знае или толкова елементарно да бърка публични факти :) . Той е и последния човек, който ще говори за световни конспирации и други такива глупости. Човека просто прави анализи и прогнози. Понякога прогнозите не се сбъдват, но те и затова се наричат прогнози, а не ясновидство и той не е Баба Ванга :D .

Иначе казано, Фридман е reliable source за геополитически прогнози и анализи.
И точно този човек казва "Ние (САЩ) цакаме Германия и Русия", но за това не трябва
да му вярваме. Та, кога да му вярваме и кога - не? И всъщност на кого да вярваме? :D

На мен нещо не ми светва лампата защо САЩ ще искат да прекъснат
топлата връзка Германия-Русия, та дано се намери някой осветител. :D

Вто Сеп 22, 2015 2:14 am
Профил

Ами не мога да се съглася Митко, САЩ вкарва но лотрия е само привидно име, няма нищо лотарийно, всеки който получава зелена карта е проверен, преценен и удобрен. Тия преиждат с хиляди. И едно е да приемш 1.1 млн за 20 години, друго е да ги приемеш за една, едните е имало време евентуално да се интегрират, за другите няма такова време.
Емигрантите ще съсипят европа. Това че не е станало със сащ е най-вече защото там до скоро социална политика почти нямаше, в европа има и всички тия ще са на гърба на останалите. Ще преиждат все повече и повече.
САЩ все по малко пеят в хора колкото и да не им се иска, не и без помощта на маймунчо, икономически имат влияние но само толкова. Много зависи кой ще е новия президент и какво ще направи, но така или иначе не мисля че има някава кой зане каква конспирация. Тия по върховете в Европа са идиоти, това е. А ако говорим кой чии корпорации изкупува ... тук има един много тънък момент, европейските фирми на практика са много по богати от американските, като казвам на практика имам в предвид реални пари. щатските фирми масово са с много надути оценки, цялата икономика е един балон който обаче освен да спада друго не се случва, след това пак си се надува и ще е така докато САЩ имат армия, т.е. още дълго време.

Вто Сеп 22, 2015 2:43 am
Профил
Аватар

Да, казах го и много добре помня какво съм казал, но има много голяма разлика какво мисли Джордж Фридман, че трябва да правят щатите и какво реално прави правителството на щатите. Отделно ако забелязваш клипчето е подготвено точно с цел пропаганда и много ясно се вижда как много от цитатите и отговорите му са извадени от контекста. Аз съм чел всички негови книги и мога да кажа, че знам много добре как разсъждава той и че в повечето сшлучаи той се фокусира върху много дългосрочни цели като същевременно изхожда и прави аналогии с много отдавнашни истории. Глобално той прави анализи и прогнози в които обяснява какво трябва да правят щатите ако искат да се запазят като глобална империя, но това въобще не значи че те го правят.
Например той смята, че до 20 г. в Европа големите сили ще са Полша и Турция, докато Германия и Русия ще залезнат и затова казва, че щатите трябва да поддържат добри отношения с Полша и Турция и да се опитат да попречат Германия да се съюзи с Русия. До 50 г. смята че Мексико ще стане глобална сила и е много вероятно да има война между САЩ и Мексико. Та хората му плащат пари, защото им е интересно какво прогнозира, но въобще не е задължително правителството да върви по същоте стратегии. Аз по принцип го харесвам и съм съгласен с много неща, които казва но това видео е малко тенденциозно защото много неща са изкарани от контекста.

Вто Сеп 22, 2015 2:59 am
Профил
Аватар

Тони, само Епъл имат $190 млрд кеш, т.е. реални пари не маркет капитализация. Сложи и другите американски гиганти и искам да ми посочиш кои са тия европейски фирми, които имат повече реални пари. Годишните 10к декларации са публични и там може много лесно да се види кой колко кеш има :D .
http://www.businessinsider.com/global-c ... ons-2014-4

http://money.cnn.com/2015/05/11/technol ... cash-tech/

http://www.valuewalk.com/2015/01/how-mu ... -inc-have/

http://americasmarkets.usatoday.com/201 ... ts-record/

Вто Сеп 22, 2015 3:03 am
Профил
Ранг: Ориентиран

И аз май ще му стана фен на този Дж.Фрийдман. Много точни прогнози и аналогии с историята. Щатите си правят точно това което е казал в интервюто:

Римляните слагали свой човек на власт, вместо да воюват в отдалечени райони.
В днешни дни:
Изолираща граница от русофобско настроени държави.
-Като се сетя за нашия хубавец-президент, да плюе по Русия е първа радост за него. Да излиза на улицата да посреща Американски посланик също е приоритет.
--------------------------------------------------
Империята не воюва навсякъде. Достатъчно е да настрои хората да воюват сами между себе си, съседски държави а защо не и в самата държава?
В днешни дни:
Какво се случва в Украйна ? Кой и защо раздаваше военни медали на непознати хора?
---------------------------------------------------

Че Европолитиците са идиоти има разумно обяснение: По-лесно се управляват.
Кунева искала България да стане разпределителен център за бежанци, и всички да минават през Бг (справка в новини)

Вто Сеп 22, 2015 3:50 am
Профил

dtmf написа:
За ЕС корпорациите може да няма полза , но да има за Американските:
Нокиа купена от Майкрософт.
Филипс измерителни уреди купени от Fluke.
Опел купени от Дженерал моторс.
Защо да не вземат и BMW или Мерцедес? Трябва само да ги докарат до фалит и да ги купят без пари, както Нокиа Филипс Опел.

По клипа който пуснах, ако е истина и САЩ ги е страх от силна Германия и евентуален съюз с Русия, имат интерес да съсипят и двете страни.
Първо сриват икономиката на Европа ( опс Германия) , после започват дългоочакваната и подготвяна война срещу Русия.

Ако спрат да финансират Ислямска държава, няма ли бежанците да спрат?

Само си разсъждавам де...

Няма лошо - логично звучи ... а как в тази картинка се намесва далечния изток? Китай, Корея, Япония, Виетнам, Малайзия? Индия? Южна Америка? Африка?
Всички те не са заплаха в момента но са с перспективен потенциал ... т.е. какъв е толкова келипира от това световно господство като непрекъснато ще си във война?

Вто Сеп 22, 2015 9:53 am
Профил

palavrov написа:
dtmf написа:
. т.е. какъв е толкова келипира от това световно господство като непрекъснато ще си във война?

_ То май това е целта. Доколкото знам като водят войни, икономиката им расте.
Как точно става не мога да си го обясня.
-----------------------------
Завладяване на Русия си е сладка мечта. Богати източници на нефт и природни ресурси. Хитлер нали се опита :rolleyes:

Вто Сеп 22, 2015 5:38 pm
Профил

dtmf написа:
...Доколкото знам като водят войни, икономиката им расте.
Как точно става не мога да си го обясня.
-----------------------------
Завладяване на Русия си е сладка мечта. Богати източници на нефт и природни ресурси. Хитлер нали се опита :rolleyes:

Много просто - като водиш война ти трябват пушкала, печаташ тоалетна хартия(долари), плащаш с нея пушкалата (създаваш работни места) и икономиката ти тръгва нагоре. Като няма нужда от оръжие Dimitar реве, че Обама таковал мамата на военните :).

Вто Сеп 22, 2015 6:31 pm
Профил
Аватар

Буш с две активни войни остави страната с $8 трлн дълг. Обонго без никаква война ги направи за 7 год. $19 трлн, защото ги раздава от въртолет на тези с неговата боя, дето гласуват за него. Т.е. с войни или без парите се харчат - аз предпочитам да е с войни, че такъв ни е бизнеса. Утре ако почна да работя за обществена кухня, дето храни черните ще искам да харчат парите за храна на черните. По-ясно и по-просто от това едва ли мога да го обясня :D . Иначе да си мислиш, че когато се харчат пари за неща, дето не произвеждат нищо (оръжия) иконмиката върви и това е причината една страна да води войни само показва колко си нямаш понятие от тия неща. Само ще ви кажа, че ако военно промишления комплекс създаваше войни, за да има работа нямаше да се налага на всичките големи дифенс контрактори да уволнят близо 50% от хората си, а щяха да наемат нонстоп хора и да работят на 3 смени.
Другия интересен въпрос е защо след като доларите са тоалетна хартия курса им се качва спрямо всички други основни валути :? ? Отговора е защото другите печатат тоалетна хартия даже повече и от щатите. Дай сега да видим те като печатат токова много тоалетна хартия защо техните икономики не вървят със същата скорост, с която печатат?

Вто Сеп 22, 2015 6:54 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
. Обонго без никаква война ги направи за 7 год. $19 трлн, защото ги раздава от въртолет на тези с неговата боя, дето гласуват за него.

Ми добре дошли в клуба :D

Вто Сеп 22, 2015 8:27 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Т.е. с войни или без парите се харчат - аз предпочитам да е с войни, че такъв ни е бизнеса. Утре ако почна да работя за обществена кухня, дето храни черните ще искам да харчат парите за храна на черните.
Прагматичен си като машина. :D

Вто Сеп 22, 2015 9:30 pm
Профил
Аватар

Прагматичен съм, щото никой не ме пита от къде намирам храната за семейството си. Ако някой мисли по друг начин и глобалните проблеми на човечеството са по-важни от тези на семейството му, то аз лично нямам нищо против да си хвърчи из облаците колкото си иска :D .

Вто Сеп 22, 2015 10:29 pm
Профил

Относно въпроса за прагматичността абсолютно подкрепям Димитър, устройва ме това от което се печели.
А по въпроса за капитализацията, абе тук много може да се спори кое е реално и кое не е, кой каква част от тия пари държи и т.н. но всичко разбира се е основно в сферата на предположенията. Защото макар и да е мого по прозрачна схемата на акционерните предприятия в САЩ, пак голяма част от нещата са в мъгла и ако имаш възможността да се заровиш дълбоко не е ясно до къде ще стигнеш ...
А за обонго ... златен той на тати ...тати Путин ... тоя в КГБ и политбюро да го бяха обучавали нямаше да е толкова добър, перфоктно тъп но виж какви чудеса сътвори ... типично за комсомолец, съвсем като нашите.

Сря Сеп 23, 2015 7:30 am
Профил
Аватар

сега разбрах защо меркел ходи с панталони - да не и се видят ташаците...
а на една среща с путин я има заснета как реве: "не могу больше!" а путия я успокоява: "надо, щирлиц, надо!"

Сря Сеп 23, 2015 7:53 am
Профил

а някой знае ли реално немците как приемат всичко това?
имам предвид болшенството от обикновени хора през последните дни? с какво око гледат на бежанците и меркел?

Сря Сеп 23, 2015 2:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 348 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 24  Следваща