|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: EV
Тоест, при тоя сценарий: изхвърляме пострадалия в контейнера за смет и продължаваме партито? Голям проблем ще бъде ако няма контейнер за смесени отпадъци, и пострадалия трябва да се изхвърли природосъобразно в съответния контейнер. Как да се прецени правилно в кой да бъде изхвърлен? А всъщност сегашното положение покрива задоволително всички изброени и неизброени казуси. Да, както вече споменах имам приятели и познати с цял автопарк, а при някои от тях е по-скоро автоморга, и те мечтаят за това което казваш - застраховката да е на шофера. Така ще могат да умножат колекцията си без да плащат ежегнодно корави суми. Ама това как помага на регулярните потребители с един - два автомобила в домакинство?
|
| Пон Окт 27, 2025 12:42 pm |
|
 |
|
syscop
|
Някой да е чул автомобил да се е напил, да се е движил с всичката газ и да е направил катастрофа?
Водачите на мпс-та и не само карат пили, надрусани, с несъобразена с пътните условия скорост и т.н. следователно застраховката трябва да бъде на тяхно име. Има начини ако ще кара друг клас мпс да си плати своевременно различна застраховка - не е ракетна наука. Тогава ще е ясно и видно от много далеч кой как шофира.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Окт 27, 2025 12:47 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Разбира се. Съвременният човек трябва да бъде занимаван ежеминутно с всевъзможна бюрокрация. Естествено, за целта трябва да се назначат още няколко десетки килобайта чиновници... 
|
| Пон Окт 27, 2025 1:03 pm |
|
 |
|
HCL
|
Не виждам къде е проблема. Застраховката е на автомобила, но я плащаш ти. Дал си го на Пешо. Той е направил поразия, сега плащаш 2х по-скъпа застраховка. Резултатът е, че другият път ще си правиш по-добра сметка на кой си даваш автомобила... Фирмените коли са със съвсем различни застрахователни полици, особено когато се карат от много работници. Като ти писне да плащаш наказателни заради един-двама, ще ги уволниш и ще си намериш по-икономични работници.
|
| Пон Окт 27, 2025 1:09 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
При правилно написани закони и при правилното им налагане винаги има начин - като има цял автопарк, застраховката му ще е на база автопарка - а той така или иначе не може да кара всичките коли едновременно. И какво им е на двата автомобила в домакинството - Аз си плащам за това което карам предимно и жената за това което тя кара. Дали ще плащаме две персонални или две автомобилни - все е тая.
Виж - аз гледам от моята камбанария - на мене не ми е проблем да вляза в зоната "бонус" - от както имам книжка (кажи речи 30 години) имам 3 глоби за превишена скорост, един фиш за несветнати фарове и един акт за изпреварване на непрекъсната линия, като двете превишени скорости са от времената на радарите а третата със служебната кола на извънградско кръстовище, ограничение 70 и съм минал с 80. Тези дето са с цяла библия от глоби, фишове и актове ще търсят всякакви доводи да не им стане застраховката космическа.
|
| Пон Окт 27, 2025 1:26 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Значи в УК ситуацията поне преди 25-30 години беше много различна. Масово се ползваха служебни коли, в нашата фирма май само чистачката не ползваше. Просто данъците бяха високи, а колите минаваха като разход и така... Застраховки имаше различни, но най-масово поне при служебните беше "човек-кола", демек аз бях застрахован да си карам само моята кола и толкоз. Единствено шефът имаше застраховка за всички коли и той ги водеше по сервизи и т.н.
|
| Пон Окт 27, 2025 2:29 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Добър опит, но несполучлив. Аз също мога да се класирам към примерните шофьори. Дори преди години се чудех дали да не мина да си взема златен талон, но междувременно ги отмениха, пък и преди година някъде ме бяха "светнали", че при ограничение 50 съм минал със 60, та хептен се развали работата. Нека започнем от там - каква очакваш да е ползата за теб? За себе си очаквам да е минимална, ама толкова, че да ми дерме на шлифера дали ще е с намаление за "бонус" или няма. Какви негативи виждам обаче. Че всичко ще се усложни е ясно. Че куцо и сакато ще има достъп до шофьорските ни дела, също. Ако в момента глобата е "една глоба", след въвеждането на мики-маус тя би имала допълнителни последствия. Дори и да е за нещо невинно. Това пък дава възможност на едни юнаци да тупкат палката с ръка и да питат "ко ша праим сега". И така нататък... Честно, не мога да разбера защо някои хора вместо да гледат как да си опростят живота гледат да го направят все по-сложен. Митко щял да чете логове как тенекето е оценило шофьорските му умения. Хм, че аз шофирам буден и знак кога какво съм направил. И за да знам че съм свършил някаква тъпотия не ми е необходимо тенеке с логове. Като превенция това е безсмислено по нашите земи. Вече книжки вземат, глоби има, автомобили конфискуват или оставят на трупчета, и пак ежедневно съобщават за не знам колко хваната пияни. А колко не са хванати? Та дреме му на пуловера на Бай Ти Онзи, че щял да плаща по-голяма застраховка. Ще я направи разсрочена и му пука на салама. Не мога да ви разбера...
|
| Пон Окт 27, 2025 3:08 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ама никой не иска да ни разбираш, нито да караш с някой зад гърба си. Аз само коментирам какво може и какво не може. И не насилвам никой друг да го пробва или да прави каквото аз правя.
|
| Пон Окт 27, 2025 3:35 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Така де, аз също не насилвам никого да се съобразява с вкуса ми. Ти намираш това за полезна "екстра". Аз я намирам за безполезна глупост, клоняща към вредна. Защо да е вредна ли? Ами защото е ненужно усложнение, а едва ли точно тук трябва да се обяснява, че колко по-сложна е една джаджа, толкова по... Абе пишат за нея в медиите как се е скапала, защото индийците си бъркали в носа когато са писали и брисали... Както и да е.
|
| Пон Окт 27, 2025 3:56 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Погледни от другата гледна точка - все още имам надеждата джигитите да понамалеят. Явно наказанията все още не бъркат достатъчно дълбоко в джоба и в гъза им. Още трябва. Вдигни му застраховката на от 100 на 5000 евра след като направи някоя по сериозна издънка и глоба за каране без застраховка още 5000 евра и да видим дали ще е джигит и дали ще кара без застраховка. И за да няма "немам пари сега" - на всеки 1000 евро по месец на топло с право на работа ... на кариерата... Начин има. Желание няма.
|
| Пон Окт 27, 2025 4:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това като да да се опиташ да обясниш на пиян шофьор че може да го спре катаджия, в неговия свят той е безсмъртен и всесилен, дреме ми за катаджията ....та ...има определени хора за които каквото и да направиш е все тая, и не защото имат пари а защото не им пука, е няма да им пука до де не се случи нещо сериозно, но акт за 5000 пари не е такова....
|
| Пон Окт 27, 2025 4:43 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е да излезем на улицата с разперени ръце като исус и да ни блъскат джигитите като в GTA...
|
| Пон Окт 27, 2025 5:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не съм казал нищо подобно, но в днешно време обществото всячески се опитва да си затвори очите за простите факти. Това е човешко поведение, не можеш да го промениш с глоби и закони, не и в едно с желанието да живеем в "цивилизовано" общество. Ще дам друг пример, всякакви извратени педофили и подобните им, как ги спираш със закон и глоби или затвор, решение просто има, няма съд, просто се убива на място и то жестоко и брутално.
|
| Пон Окт 27, 2025 6:30 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Начин... няма. Очеивадно е, че тия мерки не работят. Връчвали били актовете и фишовете за нарушения на ЗДВиП с телефонно обаждане и по... ...ми по вибратора. Ама ЗДВиП казва друго - кои са начините за връчването на тия хартишки. Също така, шофьорите сами да били проверявали в портала за дедазнамкакво, дали били имали акт или фиш за да го платят... Преди години гласуваха да не може МПС да мине ГТП ако не си платил данъка на МПС. Сега гласяха, или вече са го въвели, ако имаш неплатени актове и фишове - МПС да не може да мине ГТП. Това какво ти говори? Щото на мен ми подсказва, че тия юнаци или не могат да си съберат парите или ги мързи да направят това. Връчване на акт по вибратор... Ай сиктир! Ама не отговори на въпроса ми - какво очакваш да спечелиш от въвеждането на системата "мики-маус"? Не каза нищо и по въпроса за новите начини за злоупотреба? А още не съм споменал евентуалните "компютърни грешки"... Преди година или две отивам да платя данъка на тенекето. И лелката ми казва - ама при нас не се води такъв автомобил. Бил дерегистриран. Питам я: "ама аз съм с него в момента, как така е дерегистриран"? То било само данъчно, в КАТ бил регистриран. И така нататък. Все пак лелките излезнаха печени и човечни, и сагата сагата приключи относително бързо и безпроблемно. Та, казваш дай да си усложним живота още? 
|
| Пон Окт 27, 2025 10:58 pm |
|
 |
|
Pif
|
Преди няколко години с една от мутрите на тиквата си ударихме броните. При мене огънат номер, при него одрана броня и спукано декоративно стопче. Тоя с връзки и милиционерите ми писаха акта на мене. Обжалвах и в съда спечелих. Обаче на следващата година ми поискаха 2500 лева за гражданска. Имал съм ПТП с щета от 500 лева (толкоз му платили на тоя) и затова съм имал малос. След 2 часа чудене и телефони ми махнаха 2500-то лева но бонуса от 50 лева за стар клиент без ПТП го нямаше. Обещаха ми ако следващата година им занеса решението от 2-ра инстанция да ми върнат 50-те лева. А на следващата година ПТП-то отново стоеше и пак нямах 50-те лева бонус. С 300 зора ми върнаха 50-те от предната година но бонуса ми го нямаше. И така 3 години плащах пълният размер на застраховката заради ПТП. Казаха - системата е сбъркана ама е такава. А не ми казаха кой се е обадил в гаранционния фонд да ми вдигнат застраховката от 250 на 2500 лева.
|
| Пон Окт 27, 2025 11:35 pm |
|
|