|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:17 am
Самсунг губи делото срещу Епъл...
| Автор |
Съобщение |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Самсунг губи делото срещу Епъл...
Дедо, акцента тука е, че Майкрософт заглушава критиката хващайки се за ползването на някакъв скрееншот който бил техен копирайт ... не знам за вас, ама аз не виждам принципна разлика с ползването на патент за нападане на конкурентите. Даже това е още по долно ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Ное 25, 2012 9:12 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бе преди 1990г. имаше един едър бизнесмен и нямаше безработица, сега има чукорнайесе и безработни колкото щеш. Какъв е извода - трябва да се натирят пасмината "едри" бизнесмени с по един колец из отзад 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 26, 2012 8:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ехххх да са живи и здрави кретените че иначе ще умрете от глад. Знаеш ли колко ми пука какво мислиш  TGI, абе при теб проблема досега ече може би не си пробвал да даваш, аз не помня правителство до сега при което е трябвало да си свой за да платиш. Досегашните винаги е имало корупция на много нива,естествено ако строиш магистрала и искаш да си ти, може би трябва и да си свой,въпреки че и това практиката показва не е така, но иначе за по дребни неща не беше така. Това което лично мен винаги ме е дразнело не е наличието на корупция и уреждането на поръчките, а това че който ги печели нищо не прави, и тук вече нещата не опират до това че си платил, опират до това че който работи е помияр. Аз съм плащал, и съм изпълнявал, винаги предсрочно, винаги с максимално качество, за мен е важно не само да вземеш да правиш нещо, а и да го направиш максимално добре.
|
| Пон Ное 26, 2012 9:32 pm |
|
 |
|
¶
|
Не е важно дали дадена поръчка се изпълнява от изпълнителя с максимално качество според неговите способности, а е важно да се изпълни със зададеното качество. За да няма аз дадох, друг взе и накрая нищо на лице, би трябвало всички търгове за държавни/общински поръчки да са отворени, за да може всеки да има достъп до решенията на бащиците. Така бащиците ще трябва да се мотивират по какви критерии са избрали даден изпълнител.
Цялата верига от издаване на поръчка, през търгове и изпълнители е куче влачи рейс.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Ное 26, 2012 11:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами Приев, проблема е че много често дори няма изискване за качество, но то не само тук,ив САЩ е горе долу така, ако се поинтересуваш ще видиш, то битрябвало и да е очевидно де, липсата накачество. Разликата е че примерно в САЩ го правят с някакво все пак приемливо, и все пак го правят, а тук много често просто вземат парите.
|
| Пон Ное 26, 2012 11:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не е това. Има и прозрачности и какво ли не, не помага. Нали тия които контролират и тия които решават кой е свой са все под общо началство. Знам отдавна кога някой реално купува и кога има "пари за усвояване". Търговете са изцяло от втората категория, никой външен няма шанс (ако трябва цялата програма ще спрат но няма да пуснат външен). Ако е реален купувач нещата са съвсем различни и няма никаква нужда от търгове, подкупи и т.н., хората си гледат интереса и може човек да продаде ако има каквото искат. Случвало се е и да ме прекарат имитирайки истински клиент пред мене за да може с мойта оферта да си вдигне личната цена за подкуп някой от ниското ниво, но в общия случай знам кога какво става и не се хабя излишно. Така че от търгове полза никаква за обществото, само вреди (и файди за тия по кабинетите, толкова много има за консултиране та да купят "най-доброто"....).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Ное 27, 2012 12:51 am |
|
 |
|
¶
|
Не съм съгласен за прозрачността. Например, къде е прозрачността за АЕЦ Белене, приватизацията на горите, Терминал 2, Цанков камък или канализацията за 2.3млн. в село Дръндар ( селото на Доган ) с население от 188 човека ( по 12 хил.лв. на калпак ) ? Колко години става, обществото така и не получава информация кой, къде и за колко е подписвал, и с одобрението на кого.
|
| Вто Ное 27, 2012 5:46 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Няма и да получи. Щото обществото не му дреме особенно. Прави се че му дреме, ама всъщност много повече го интересува къде ще играе Бербатов, отколкото какви са договорите по Цанков камък.
Ако обществото искаше наистина да научи истината, щеше да я научи. Има как да стане. Просто не иска. Така му е по лесно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 27, 2012 1:01 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е те тия примери по-скоро доказват моята теза. Колко по-прозрачно да стане от това, всеизвестни измами са. Просто тия които трябва да хванат измамниците са самите измамници, те държат пушките. Ти си знай и питай ако си нямаш работа. Ако кажат кой какво е подписвал ще трябва и да го затворят, затова и не го казват. За много по-малки съмнения в човешка страна би имало разследвания и т.н., там праговете на задействане на правилото "гарван гарвану" са несравнимо по-високи от мизерните си тукашни еквиваленти.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Ное 27, 2012 2:30 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
|
| Вто Ное 27, 2012 3:03 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Айдее... и дистанционните изгоряха. Сега като ги патентоват , с какво ще си щракаме телевизорите? http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5336391
|
| Нед Дек 02, 2012 7:09 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Универсални дистанционни има за 3-4 $
|
| Нед Дек 02, 2012 7:20 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
То и правоъгълни кутийки със заоблени ръбове имаше , ама ей го на - свърши се вече. След Епъл ще трябва задължително да им правим фаска. Всичко е от логото - "Ще нахапим ябълките , за да не може други да ги ядат"! Звучи ми познато някак. А дали до Епъл няма някаква българска нишка? Някой сирийски студент емигрирал в САЩ със свежи идеи и вицове? 
|
| Нед Дек 02, 2012 7:29 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е то около Епъл друго освен вицовете не остана вече, не че ще тръгна да ги оплаквам де, никога не са имали свестен продукт, само добре продаващи се шарении и дрънкулки - понякога базирани на сериозна технология но винаги без достъп за купувача до последната.
|
| Нед Дек 02, 2012 9:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Недей да бъркаш това, дето му трябва на купувача, с това, дето евентуално ти трябва на теб, че разликата е от тук до Марс  . 99.99% от купувачите не ги интерисува въобще какво има в кутията на джаджата, камо ли пък да се нуждаят от достъп до него.
|
| Нед Дек 02, 2012 10:47 pm |
|
|