Отговори на тема  [ 362 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Следваща
Работа в Apple?! 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Работа в Apple?!
По темата :
Какъв е процеса за наемане при ябълките:
https://lmjabreu.com/post/700-billion/

За мен беше интересно четиво :)

Сря Фев 25, 2015 10:09 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

да, набързо го прегледах - важното е наистина да не си тръгнеш
с лошо впечатление и да не изгубиш много пари/време за целия
процес или да пропуснеш по-добри възможности. какво те губят
и печелят те знаят най-добре.

това като гледам е било интервю за
писател, рекламист и документатор - така че индиректните въпроси
вероятно са били важни.

нямам оплаквания засега - научавам нови неща и
посещавам места на които не съм бил преди. начина им
на представяне и комуникация/диалог наистина е повече от
нормален - няма костюми, евангелски презентации и т.н.,
говори се точно за какво и как. много важно - няма поне засега
безумни въпроси - "как би ви описала жена ви, колегите, шефа,
чистачката и т.н.", "защо искате да работите при нас", "защо вас",
"кои са ви недостатъците", "имате ли план какво да правите и т.н."

действат малко мудно - съобщават всички детайли по пътуването
в последния момент, но пък така човек се учи и да чака.

Сря Фев 25, 2015 10:28 am
Профил
Аватар

то май по-лесно ще вземат някой арабин на работа в ядрена електростанция?

в крайна сметка, има ли значение как пълниш хладилника...

Сря Фев 25, 2015 11:35 am
Профил
Аватар

ами не е лесно - да те назначат на работа във Волво, Ериксон, Сканиа например отнема понякога 6 месеца разтакаване(размотаване, разпитване, хвалби, препоръки), а може и повече (ако уцелиш лятото или Коледа или Великден или незнам кои празници още). а и почти никой не ти плаща за интервютата. Назначен един път обаче, народа в такива фирми рядко вижда други (като изключим консултантите и тези които не могат да седят мирни и послушни).

шуробаджанащината е широко разпространена, но често се промъкват и " не наши" хора, ей така за разнообразие или пък да измъкнат проекта от калта

всъщност ако се стигне до истинско предложение, интересното тепърва започва - работни визи, жилище, училище, застраховки и т.н.

а ако човек финишира и там, може и да се отвори малко истинска работа...

Сря Фев 25, 2015 2:17 pm
Профил

Абе казах аз че си намерил зрелия социализъм там ама ... а за визите, то тая работа много неясна напоследък, кандидатите са доста повече, някакви томболи разиграват и разглеждат само спечелилите, но то никой не еказал че томболата е случайна :D, тия са достатъчно големи за да могат да променят ентропията ;)

Сря Фев 25, 2015 2:22 pm
Профил
Аватар

абе социализъма тука е ясен, и няма да се оплаквам, но като почнеш да приближаваш 40, имаш малки деца и си седял малко без работа, и в социализъма почва не им пука за тебе. независимо колко езика говориш, какво си правил и колко си видял.
студентите са къде, къде по-удобни - искат малко, стоят по 12 часа в офиса (независимо какво точно правят), нямат стари болежки и собствено мнение, и т.н.

Сря Фев 25, 2015 2:41 pm
Профил
Аватар

някой да е минавал наскоро през Хийтрооу, Амстердам или Мюнхен на път към Хамериката - гледам, че дават много кратки връзки между два полета (посоки EU-UK, UK-USA) от 1ч35мин до 2ч10мин, което със всички чекове, е прекалено оптимистично, да не кажа амбициозно...

Чет Фев 26, 2015 11:11 pm
Профил

Аз редовно, няма проблеми, жената преди две седмици пътува, а аз декември през амстердам, ако изключим разпитите които са станали практика и на хитроу друго няма. Тоя път ще пътувам през Перу, а да видим къде ще ме разпитват :D. В амстердам стават и опашки по принцип, от есента има и някава идиотия нова та опашките са и по големи от обичайното но те са на смаия гейт, там ли си няма да литнат без теб. За Амстердам дори 40 мин са ок между кацане и излитане, т.е. 10 мин ако кацнеш преди бординг времето пак ще си ОК. За Хитроу може да са малко, там има някаив реконструкции и е едно обикаляне .... терминал 4 ще си най-вероятно, а ще кацнеш на друг ... там си е хубаво да имаш 1 - 1.5 часа, но ти ги имаш. Париж е най-зле, тия колкото са мързеливи токова са и глупави, там всичко под 1 час обикновенно свършва със ребукинг. Там спецялно може и 2 часа да са малко, зависи на кой терминал кацаш и на кой излиташ, тъпото им автобусче е много мудно, да не говорим че и закъснява, но ако не ти с еналага да го позлваш си ОК, примерно ако си с полет на айр франс мисля няма д аимаш проблем, кацаш на новия и излиташ от новия ... тъй де ако си с Делта :)

Пет Фев 27, 2015 12:00 am
Профил
Аватар

добре че съм сам и нямам никакви багажи... незнам тия много се забавиха и аз взех да се организирам сам
явно батака е навсякъде, къде по-голям, къде по-малък

Пет Фев 27, 2015 12:08 am
Профил
Аватар

Мюнхен и Амстердам са Ок, ама Хийтроу етотално в гъза ако трябва да сменяш терминали. Веднъж там 4 часа едвам ми стигнаха и за малко да артисам за самолета за щатите. На Мюнхен и Амстердам и за под час се оправя човек.

Пет Фев 27, 2015 12:38 am
Профил

Абе през мюнхен летях преди няколко седмици но сменях за Лондон, и там не е супер бърза смяната, принципно Амстердам е най-добре, но там в момента е в ремонт и е ад, обикаля се доста повече. Много зависи с кои летиш, т.е. с кои пристигаш и с кои продължаваш. Ако летиш с една и съща авиолиния, или да са в една група обикновенно няма проблем защото кацат и излитат от един терминал, а ако не то занят за твоя полет и чакат, презокеанския обикновенно може да чака повечко, не чакат смао ако са пълни, тогава си им добре дошъл. Във всички случаи не би следвало да дължиш нещо за ребукинга, не е да се е случвало един или два пъти а вътрешните в САЩ ми се случва всеки път заради вторичната проверка на влизане. Не му мисли много, вземай което ти е най-изгодно, все ще стигнеш, но за Париж сигурно в 80% от случаите багажа го отпиши без значение колко е времето за трансфер, т.е. носи си някакви дрехи в ръчния, ако си късметлия куфара ще дойде на следващия ден, ако не си след 2..3 ... 5 .... зависи от чернилката във френско.

Пет Фев 27, 2015 1:12 am
Профил
Аватар

летя с BA, само техни полети - ще рискувам през Английско пък да видим...
все едно ще ходя на Луната, преди като ходих до Аризона и Сан Диего сякаш ми се стори по-лесно.
но бях 10 години по-млад :D

Пет Фев 27, 2015 1:17 am
Профил
Аватар

BA през Хийтроу летят само през 5-и терминал до колкото знам, т.е. няма да ти се налага да излизаш от него и съответно и 45 мин може да са ти достатъчни.
Тони, ти ма гръмна сега с Амстердам - бабите идват след два месеца и им купих билети през там, че уж най-лесно и ако ги вкарат в някой филм с тия ремонти ще е голям цирк както не знаят никакъв език :D .

Пет Фев 27, 2015 3:48 am
Профил
Аватар

най-важното е да имаш бордна карта за втория полет. вероятно няма да ти я дадат на първото чекиране, затова е важно още щом слезеш, да се насочиш към някой автомат за само-чекиране, там става най-бързо - избираш си полета, пъхаш си паспорта в скенера и той ти изклюва бордната карта. като имаш вече издадена бордна карта от транзита, самолета няма да фръкне без теб, ако трябва и с фенерче ще те търсят из терминалите. веднъж се бях забил в книжарницата на Хитроу и се зачетох, та чак като почнаха да ми повтарят фамилията по аудио-системата хукнах през глава към гейта. в самолета всички ме гледаха на Ф, бяха се натъпкали поне преди 15 мин. само хлопнаха ядно вратата и потеглихме. :oops:

за бабите може би ще им трябва някой да им помогне с чекирането на автомата, зависи колко "яки" баби са. по принцип, когато мога, гледам да помогна на възрастни сънародници, защото знам, че е голям стрес за тях да те хлопнат на някое голямо летище и да не знаеш език. случвало ми се е да ги заведа даже до гейта и да ги успокоявам - стойте си тука, ей на това табло, като нашишат цифричките на вашия полет, се нареждате на опашката. твойте сигурно не им е за пръв път?

в ръчния багаж задължително дрехи за 2 дена, няма значение за къде летиш. проблем са козметики, пасти за зъби, но аз съм комплектовал малки разфасовки. проблем са ми лекарствата, защото се цупят ако носиш блистери от хапчета в ръчния багаж. а като кацнеш някъде на чукурнайсе и нямаш хапчета, може да минат 2-3 дена докато намериш местния еквивалент на твоето.

Пет Фев 27, 2015 9:11 am
Профил
Аватар

Не им е за първи път, а и сестра ми ще е с тях ( въпреки, че на нея и е за първи път а и тя е зле с езиците), а и обикновено има други хора по същия маршрут, ама всеки път са големи шашкания :D .

Пет Фев 27, 2015 3:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 362 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Следваща