|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 4:55 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Ръчната на Голф 4 и на това поколение автомобили на VAG е с изненада - дърпаш сработва. Отпускаш, ама не нея още и се работи... 
|
| Пет Авг 31, 2018 6:08 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Мда... аз скоро ще сменям дискове и се чудя дали да не сменя и спирачните механизми. Не че ми трябва ръчна на автоматика, ама всеки път като отида на мивка и като видя че са ми вдигали ръчната и ми причернява...
|
| Пет Авг 31, 2018 7:16 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Обикновено разглобяване, хубаво почистване от корозията и смазване са достатъчни. 
|
| Пет Авг 31, 2018 7:58 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Какъв е проблемът с това?
|
| Пет Авг 31, 2018 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Хм, и що да няма нужда от ръчна автоматика .. според мен не е лоша идея да си дърпаш винаги ръчната.
|
| Пет Авг 31, 2018 8:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Паркинга си е напълно достатъчен, защо да дърпам ръчки? То ако е за презапасяване освен ръчна да си подпирам гумите с камъни като едно време  Проблемът е че почва да пуши като дизел, ама не от двигателя 
|
| Пет Авг 31, 2018 9:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда .. не ти се е случвало да ти изтърве паркинга затова така говориш, дано не ти се и случва.
|
| Пет Авг 31, 2018 9:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Проблемът е в нередовното ползване. Аз за щяло-нещяло дърпам ръчната, дори при маневриране на равно, но тясно място.
|
| Пет Авг 31, 2018 9:25 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Оня ден жената гледа някакъв филм и се учуди на фразата "Не ми работи спирачката, та не ще да запали...". Карах една седмица автоматик и се сетих , че при палене се натискаше спирачка . Стана ми интересно позицията на педала ли следят или нещо друго.
Иначе веднъж жената кара от Обнова до Плевен с недоспусната спирачка. Пушеци нямаше, но изведнъж каза .."Нямам спирачки..." ...драма си беше, добре че е равнина.
|
| Пет Авг 31, 2018 9:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това за паленето зависи от колата, има автоматици които палят и без да натискаш спирачка, а има и такива с ръчни които искат да натискаш спирачката, те че скоро карах някакви такива недоразумения, даже сега като се замисля, не знам хаилукса дето го карам сега дали не е така и той, ама аз малко не карам по инерция и не обръщам много внимание на такива неща.
|
| Пет Авг 31, 2018 9:35 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Уви, не. Проблемът е конструктивен. Уплътненията на лостовете на апаратите стареят, пускат вода и оста корозира. Както беше споменато и по-нагоре, е лечимо. Почистване, раздвижване, смазване, нови уплътнения и изкарват още някакво време. Ако едното започне да задържа, се ремонтират и двете. Ако се ремонтира само задържащото, скоро след него ще се обади и "работещото"... 
|
| Пет Авг 31, 2018 9:50 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Моята талига си я харесах щото беше на малко километри, но се оказа че това не е никаква екстра понеже беше стояла доста. Още първия месец оправях ръчна, оправях чистачки, изобщо де що имаше механизъм все беше клеясъл. Но с раздвижване ефекта е само временен и набутвация щото само си губиш времето. Айде чистачките си ги лекувах сам, ама за спирачките я водих на майстори. Вече такива изпълнения не правя, директно заменям или искам да ми сменят частите с нови. Щото частите са евтини, а майсторите все по-кът и все по-трудни. Миналия месец примерно трябваше да сменям масла на двигателя и кутията. И понеже исках да отворят и да почистят кутията държах на определен майстор. Та цял месец го гоних и чаках, ту много зает, ту отпуска. Както и да е, хванах на го на тясно, направихме списък даже частите дойдоха веднага. Отивам да я взема, не ми сменил нивомера на маслото. Питам го що, нещо проблем ли има - нямало проблем но видял че цената му е над 100лв. И кво викам сега за 100лв трябва да изгубя още един месец да те гоня ли?
|
| Пет Авг 31, 2018 11:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е те за това ако ще караш нео сериозни, аз си мисля новото е по-удачно. Иначе имам една баба алфа, още даже мърда, ама я водя само на едно място и те занят, каквото видят се орпавя и не питат за пари, то каквото ид а и смениш струва повее от нея самата .... преди 2-3 години я боядисвах, платих малко повече от това за което можеш да я продам, бояджията първо ме гледа странно, но после му обясниха и човека разбра, явно му казаха диагнозата ... кеото ме навежда на мисълта че от 2-3 години почти не е мърдала, не ми се мисли колко неща са за смяна, ама тя и от боя има нужда че както си седи на улицата са и разказали играта от всички възможно страни, вкл. от към бордюра.
|
| Съб Сеп 01, 2018 12:13 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Обикновено в разговор от типа "ти мен уважаваш ли ме" гледам да не се меся. Доста автомобили могат да си включват късите без габаритите. Въпрос на настройки през програмата за диагностика. Води се дневни светлини. Ключа за лампите стои в позиция "0", след запалване на мотора късите светват в режим дневни светлини. За доста държави колите фабрично си излизат програмирани по този начин. Говорим за коли модели до 2010 - 2012г. По новите си имат отделни лампи за целта. Третия стоп - да при доста автомобили при екстремно спиране третия стоп мига! Това си е фабрично също.
|
| Съб Сеп 01, 2018 9:06 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Ако е нямало нужда от ръчна спирачка едва ли са щели да я монтират. 
|
| Съб Сеп 01, 2018 9:15 am |
|
|